Én nèmetben mindig a Kauflandba és Nettóba járok , nem is írok semmit inkább az árakról.... Ami akciós az tènyleg az , az is igaz hogy azért drágult minden láthatóan.... De ami itthon van az nem semmi
Úgy tudom, ezt az EU követeli meg, legalábbis azt mondják. Még a hajvágáshoz is kell OKJ-s vizsga, nehogy már a mérgeket használhassa boldog boldogtalan. :-) Úgy is azt nevettem, mikor írnak a nagyon egészséges háztájiról, közben azt látom, hogy a szomszéd bácsika ugyan annyiszor permetez, mint a nagyipar, csak sokkal többet. Neki nincs "certifikátos" pontosan beállítható permetezője. Addig fújja, míg nem csepeg le a levelén. Ha meg még marad, azt már szétpermetezgeti. Azt én is tapasztaltam, hogy permet nélkül már nem lehet termelni, a fajták úgy vannak nemesítve, hogy nagyon érzékenyek. Nem beszélve a számtalan rovarról, meg kártevőről, akik osztozni akarnak a munkád gyümölcsén. :-)
Elszúrtak itt már mindent... Te egy agrár szakember vagy... Behozták ezt a hülye zöld-könyvet/ami lejár, ha nagyobb mennyiségű vegyszert akarsz vásárolni akkor vizsgáznod kell.... Na én azóta a románokhoz járok növényvédő szerekért... ott annyit kapok amennyi csak kell... Olcsóbb is és kényelmesebb is és nem kell a vizsgával foglalkozni.. (Több milliós tételek ezek is...)
Jövő héten még 21/ft- dobnak rá az üzemanyagokra.... Horvátok, szlovének is készülhetnek a magyar vásárlók tömeges fogadására... (dizel megint lesz egy 100/ft különbség..) Nem csak az üzemanyagok, de egyes bolti termékek is jóval olcsóbbak, pl, sajtok, pékáruk, feldolgozott hústermékek sonka, szalonna, felvágottak... Tavaly is volt olyan időszak, hogy a határ menti horvát kutak órák alatt kiürültek, sorban álltak a magyar rendszámos autók, utánfutókkal hordókban vitték a benzint, gázolajat.... Beindul most is a turizmus....
Hétvégén Szlovákiában barangoltunk. A kaufland parkolója csurig magyarországi autóval. Valamikor az árkádba jöttek ők. Nem csoda, például a gyermelyi cérnácska 74 cent náluk. Igaz akciósan.
A HUF tartós erősödését nem igazán értem. Egyrészt van egy 6% hiányunk, aminek érdemi csökkenése nem várható '24-ben. Sem. 3% alá vinni egy brutál makrómegszorítást jelentene, ami nem Nagy Márton sajátja.Másrészt az exportőrök igen sírnak, min. 385-ös árfolyam kellene nekik de inkább több (Videoton interjú).Harmadrészt az MNB ahogy tud jön le a kamattal, fogy a kamatelőny. A kamatteher így is agyonnyonja a költségvetést. Negyedrészt van itt (és lesz is) egy jelentős inflációs különbség az eurzónához képest. Nem várom a forint nagymértékű begyengülését, de az erősödését sem. Ettől függetlenül a kommentjeidet mindig elolvasom és megjegyzem. Mondjuk nekem nagy gyengeségem, hogy nem igazán hiszek a görbékre rajzolt vonalakban meg a kávézaccban sem. :-)
A HUF tartós erősödését nem igazán értem. Egyrészt van egy 6% hiányunk, aminek érdemi csökkenése nem várható '24-ben. Sem. 3% alá vinni egy brutál makrómegszorítást jelentene, ami nem Nagy Márton sajátja.Másrészt az exportőrök igen sírnak, min. 385-ös árfolyam kellene nekik de inkább több (Videoton interjú).Harmadrészt az MNB ahogy tud jön le a kamattal, fogy a kamatelőny. A kamatteher így is agyonnyonja a költségvetést. Negyedrészt van itt (és lesz is) egy jelentős inflációs különbség az eurzónához képest. Nem várom a forint nagymértékű begyengülését, de az erősödését sem. Ettől függetlenül a kommentjeidet mindig elolvasom és megjegyzem. Mondjuk nekem nagy gyengeségem, hogy nem igazán hiszek a görbékre rajzolt vonalakban meg a kávézaccban sem. :-)
Forint tartósan délnek? Akkor még inkább megéri külföldön tankolni, vásárolni.... A kisker forgalom bezuhanása, adóbevételek elmaradása, amúgy sem érdekli nagyon a költségvetést...
WTI nálam necces, határon billeg, 74-68 sávban nem vennék fel pozit. 64 alatt jó eséllyel 57,x-ig leesik. EURUSD még oldalazhat, de inkább longos. Előbb-utóbb 1,13-ig várom. EURHUF további esés a valószínűbb. Ha februárig nem fordul és nem kezd dinamikusan emelkedni, akár tartósan délnek veheti az irányt. USDHUF gyengébb mint EURHUF. Változatlanul arra számítok, hogy legalább 326-ig leesik. ec24
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.