Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kajli_man
kajli_man 2023. 10. 25. 19:03
Előzmény: #99275  AlonsoAston
Kit érdekel ki milyen tételben adja-veszi, ez nem érték. Egyébként igazad van, mert valóban nem értek hozzá. Vegyél belőle jó sokat, aztán nézegessed a blockchain címeket és tranzakciókat esténként. Jó szórakozást! 😉
todi 2023. 10. 25. 19:02
Előzmény: #99278  Matyi_atya
Lehet. Bill Gates nem beszélt a BÉT- ről.
Matyi_atya
Matyi_atya 2023. 10. 25. 19:01
Előzmény: #99277  todi
A BÉT kispapírjainak az értéke is ebben rejlik.
todi 2023. 10. 25. 18:52
Előzmény: #99275  AlonsoAston
Én egyáltalán nem értek a kriptókhoz. Viszont Bill Gates a következőket mondta :” A kriptók értéke abban rejlik, hogy tudsz-e találni egy nálad hülyébbet, akinek drágábban el tudod adni.”
AlonsoAston 2023. 10. 25. 18:51
Előzmény: #99263  szieszta
Szép csúsztatás, nem volt még olyan hogy megveszed és 4 évnél tovább bukóban vagy. Szóval miről beszélsz? Csak felfele menő részvényeket veszel igaz? Csak felfele megy a búza ára igaz?
AlonsoAston 2023. 10. 25. 18:47
Előzmény: #99265  kajli_man
Nem sokat értesz az egészből. Pont hogy többet tudsz mint egy cégnél. Adottak a tulajdonságok, csomó elemzés van hogy milyen tételben veszik, hogy mozognak a coinok. Egy cégnél meg lehet minden kamu. Nincs értéke csak ára duma ismerős Szieszta úrtól, kár hogy semmi értelme. Hogy a viharba ne lenne értéke annak aminek egyedi tulajdonságai vannak és ezek a tulajdonságok számtalan embernek hasznosak?Egy ritka kavicsnak is van értéke.
magnezium
magnezium 2023. 10. 25. 18:33
Le a kalappal azok előtt akik lekereskedik ezt a folyamatos fel le mozgást🤷🏽‍♂️
szieszta 2023. 10. 25. 18:27
Előzmény: #99269  szieszta

A bitcoinnak óriási előnye, hogy nincs kinél reklamálni.
https://24.hu/tech/2022/01/02/bitcoin-szemettelep-merevlemez-dollarmilliok/
A barátom munkatársa is a céges géppel bányászott, azt állítja 5 bitcoinja maradt ott a gépében. Mikor felmondott, még szinte semmit nem ért, nem volt érdemes "kimenteni".
FR73 2023. 10. 25. 18:26
Előzmény: #99266  bankos
Augusztus óta a tőzsdén bukásban vagyok. PMÁP jó, hogy van a portfóliómban.
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 10. 25. 18:25
Holnap jelent az XFAB..A Melexis mai szàmaiból ítélve bitang jó lesz..Az màr màs kérdés hogy ezen a fos piacon mire lesz elég..Falramàszok ha rekordbevételek mellett elkezdik beadni (ezt is).
ragarda
ragarda 2023. 10. 25. 18:24
Előzmény: #99266  bankos
Szintén.
Pmáp 4 rész, tőzsde 1 rész. Eddig csak cumiztam idén, bár voltak nagyon szép vételeim!
szieszta 2023. 10. 25. 18:14
Előzmény: #99265  kajli_man

A korai belépők akkora vagyonnal rendelkeznek, hogy bárkit le tudnak fizetni. Az FTX Biden második legnagyobb támogatója volt.
Érdekes, hogy a SEC elnöke is kriptopárti, mégis valamiért vonakodnak megadni az engedélyeket.
A legjobbkor hozták létre, a kínai, japán, kóreai újgazdagok kedvelt játékszere (volt).
Azt sem szabad elfelejteni, hogy nagyon sok gyerkőc is bányászgatott, hiszen annak idején még egy jobb videokártya is csak úgy dobálta ki a bitcoinokat. Emlékszem, mikor egy kollégiumban tartottak ellenőrzést, mert megugrott az áramfogyasztás és minden szobában bányászat folyt. De böngészgetve a netet, Szlovákiában találtam ezt az "aktuális" hírt:
https://parameter.sk/bitcoint-banyasztak-rendelointezet-alagsoraban-nagymegyeren
kajli_man
kajli_man 2023. 10. 25. 18:03
TA szakértők: most van az, hogy SPY-ban letörtük a 200-as mozgót, amit visszateszteltünk hétfőn-kedden, majd lepattantunk lefele?
bankos
bankos 2023. 10. 25. 17:49
Előzmény: #99250  kozi723
Hát nekem elég sok pmáp van a tőzsdés pénzhez képest , de az szépen biztosan gyarapodik..
A tőzsdèn egy ideje csak bukok és csúnyán mellé nyúlok ..
kajli_man
kajli_man 2023. 10. 25. 17:49
Előzmény: #99261  FR73
Azt fontos hozzátenni, hogy nagyon jókor jött létre az egész crypto eszközosztály, gyakorlatilag a pénznyomtatós őrült évtized legelején. Szintén fontos, hogy mivel minden reáleszköz ment ezidő alatt, ezért ez az új eszköz is szépen emelkedett a többiekkel együtt pénzbőség miatt. Mivel kvázi nulláról indult az árfolyama, ezért százalékosan tényleg brutálisan lehetett vele keresni 1000-5000-10000% százalékot is. Sokan vannak, akik anno belerakták egy családi vacsora (pár száz dollár), vagy éppen egy havi megtakarítás (1000 dollár) árát lottószelvény alapon. Ma, amikor 30 ezer dollár egy BTC, ami egyátalán nem egy vacsora, vagy havi megtakarítás, hanem már egy autó ára, már kicsit más a kockázat. Ha jól látom, akkor kb. 680B dollár a BTC market cap, ami szép teljesítmény a nulláról egy pénzbőséges időszakban. Kérdés, hogy mekkora növekedési potenciál van benne? Fog-e a következő 10 évben ismét 1000-5000-10000% százalékot hozni egy mai beszálló? Viszonyításként a teljes amerikai ingatlanpiac nagyjából $50T, tehát ha ismét menne 1000%-ot a BTC, akkor utolérné méretben. Mennyi esély van erre? A BTC egy jó kereskedési eszköz, amit ráadásul egy 0-24 nyitvatartású kaszinóban lehet forgatni, de semmi több. Nincs értéke, csak ára van (nem véletlen, hogy akkor jönnek elő a napra sütkérezni a crypto hívők, amikor éppen felfele megy az árfolyam). Képzeld el, hogy úgy vásárolnál a részvénypiacon, hogy nem tudsz semmit a cégekről (még a nevüket sem), csak egy árfolyamot, ami alapján vagy megmarad a hited, vagy elszáll. Megértem a crypto tartók állandó bizonytalanságát, mert nekik nincs olyan fundamentális kapaszkodó, mint ami az ingatlan, részvény, nyersanyag piacon van (kereslet-kínálat, cash flow, üzleti jelentések, stb.). Ha esetleg beüt a baj jövőre, akkor trade jelleggel még én is lehet, hogy belenyúlok, de nincsenek illúzióim arról, hogy ez több annál, mint egy folyamatosan változó árfolyam.
szieszta 2023. 10. 25. 17:46
Előzmény: #99263  szieszta
szieszta 2023. 10. 25. 17:42
Előzmény: #99261  FR73

Ez pontosan így van. Ahol elfogadják, azonnal váltják át , ezt bizonyítja a Tesla is, mivel a  bitcoinban megadott árajánlatuk csak fél óráig érvényes.
Engem egy gabonakereskedő lepett meg, mikor mondta, hogy csak akkor vesz terményt, ha már meg van rá a vevő ajánlata. Én azt gondoltam tartogatja, de azt nem engedheti meg magának, hogy bukjon rajta. Pedig nem kicsi cég. Így meg van neki a fix árrés és úgy irányítja  a felvásárlási árakat. Meg persze a szolgáltatáson is nagyot kaszál, szárítás, tisztítás, raktározás, rakodás, szállítás.
Amikor elkezdenek jobban mozogni a bitcoinnal, a tranzakció nemcsak drága, de lassú is lesz, ezért már a 2017-es felfutásnál lemondtak a pénz funkciójáról és kitalálták az értékmegőrzést, ami 70%-os leértékelést jelentett. :-)
Én nem próbálkoztam az BTC ATM pénzváltónál, de állítólag volt mikor fél órát kellett várni a visszaigazolásra, hogy ki tudja venni a pénzét, de a kávé kifizetésekor is több perc volt a visszaigazolás. El is tűnt nagyon sok helyről. Persze azóta kifejlesztették a lighting networkot, ami meggyorsítja, de ez nem terjedt el.
Amíg az emberek elhiszik, hogy csak tartogatni kell, mert úgyis nyerőbe fordul, addig ez így is lesz. Az amatőrök nagyon nehezen realizálják a veszteséget, de ez ugyan az, mint a tőzsde. Inkább kivárnak, bizakodnak.....ahogy én is tettem. Néztem, hogyan olvad el a nyereségem, de ez van. Egyszer hopp, máskor kopp.
pomperj
pomperj 2023. 10. 25. 17:05
Előzmény: #99248  pomperj
SPY daytrade
Ez a felpatt, az utolso oraban, mar nem fer bele a szerkezetbe. 
Vagy meg mindig tart a wave(iv) felkorrekcio, es akkor a-b-c-X-a-b-c formacio alakul (?),
vagy a wave(v) csonka lett, es valami nagyobb fokozatu recocery kezdodott.
FR73 2023. 10. 25. 17:05
Előzmény: #99252  szieszta
KIváló spekulációs eszközt találtak ki és futtattak fel, lehet vele sokat keresni és bukni is.
A megkerülhetetlenség, a pénz funkció és hasonló maszlagok szerintem egyelőre nem állják meg a helyüket, és nem is cél. Lehet vele fizetni úgy, hogy átszámolják napi áron USD-re, de itt a pénz az USD, ezzel az erővel lótrágyával is ki lehetne fizetni a pizzát és a Teslát, csak marketing döntés.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek