9 % SZJA is lesz. Csak a jóknak. A gonoszok reszkessenek. A CIG vezetője gonosz. Ezért a német piacvezető biztosítók nem fizetnek különadót, csak a kicsik, mindet a CIG. Poloskás nyalókáék szerint.
Poloskás nyalókának lesz elég dolga. Labancok kapcája! Orbán már most söpri ki a padlást, növekszik a munkanélküliség, jön az anyák SZJA mentessége. USA vámok élesednek. Mindegy ki lesz itt, de 2026- ban padlófék lesz.
Tényként állítani hogy kormányváltás lesz jövőre, ez jelenleg igen merész és szerintem egy ilyen szedett vetett ellenzékkel nincs is realitása.! Ennyit a politikáról. Azzal pedig hogy több különadót fizetne, koránt sem lenne kirúgva a lába a cégnek szvsz..! Ezen én nem rugóznék.
Ne keverd össze (már mások is beleestek ebbe a hibába :), hogy leírom, hogy szerintem mi fog történni az nem ugyanaz, hogy A, én mit szeretnék B, mit tartok helyesnek. Ilyen példa a devizahiteles sztori is, ahol szerintem már többszörösen meg lett mentve, ki lett segítve mindenki és szerintem nem kellene semmit csinálni, ráadásul igazán jogalap sincs, de mégis azt gondolom, hogy ősszel jönni fog vmi. Ugyanaz a biztosítós különadó. Kellene? Nem. Lesz? Lesz.
Szerintem ki lesznek vezetve a különadók és ki KELL vezetni őket. Csak én 2028-ra teszem ezt, addig már lesz 2 erős gazdasági növekedésű év (ha maradna a fidesz akkor is lenne, ez kormányfüggetlen) és addigra nem lesz szüksége a költségvetésnek ezekre a pénzekre. De 2026-2027-ben lesznek különadók.
Az összes különadót meg kell szüntetni, ez gazdaságpolitikai érdek. Ha egy csöpp eszük lesz a döntéshozóknak akkor az első az lesz, hogy hátrébb lépnek 10 lépést onnan, ahol semmi keresnivalójuk és hagyják működni a gazdaságot. Az eddigi út folytatása teljes vakvágány, ha te ezt várod akkor nem vagy túl piacbarát.
Egyszerre lehet odacsapni Tiborcznak és KEszthelyinek, lehet egy gesztust tenni a német, osztrák, holland, belga, olasz biztosítóknak (így az ottani politikai vezetőknek), miközben a teljes szektort semlegesen fogja érinteni. És semmibe nem kerül, 3 számot kell átírni. Én inkább arra várnám az érveket, hogy miért NEM lépnék ezt meg, nem nagyon látok olyan forgatókönyvet.
Szerintem nagyon komoly osztogatás lesz 26-27-ben, hogy megszilárditsák a hatalmat és hosszabb távra is be tudjanak rendezkedni. 2028-tól reális, hogy nem lesz különadó (ami 60-70 mrd / év, szóval azért tétel). És miért törölnék el, most lényegében 95%-ban a nagy külföldi biztosítók fizetik, a hazaiak (Wabi, Posta, CIG) nem. Meghagyják csak kicsit átallokálják, hogy fájjon Keszthelyinek meg Tiborcznak. Ez szerintem a legvalószínűbb forgatókönyv.
Igen átírják a különadó szabályokat, de lehet hogy úgy, hogy mindenkinek jó legyen. El is törölhetik, hiszen a biztosítási különadó nem tétel a költségvetésnek. Az már sokkal inkább, ha a tao felajánlási rendszert írják át, ami ennek a különadónak a sokszorosát jelenti, és nem kér enni.
3 perc átírni a különadós kulcsokat meg állampapíros szabályokat, ezt itt már leírtam. Szektor ugyanannyi különadót fog fizetni, csak más elosztásban. Most a CIG szinte alig fizet, ezen percek változtatni.
Ha tényleg Magyar Péterék nyernek, biztos az lesz a legfontosabb feladatuk, hogy tönkre tegyék Keszthelyi Eriket és tönkre tegyék a CIG-et. Mert attól mindenkinek jobb lesz és a CIG volt az elmúlt 14 év legnagyobb nyertese, Szarták a pénzt, a részvényesek degeszre keresték magukat. 2010 938 ft (750ft) 2025 360 ft Tényleg.
Én eladtam mindet mult héten. Miért? föleg mert 2.2milliom eluszott az ott1 mutyi miatt és egyre kevésbé bizom a neres papíokban. Persze a cig más pálya, de figyelmeztetésnek vettem az osztalék elmaradását (föleg ezért tartottam, hosszú távra terveztem), + az az elmaradással kapcsolatos gyenge kommunikációt (valamennyit ... egy fél részt?..simán adhattak volna) és nagyon közeledik a választás is, ezek meg látványosan söprik a padlást és bajban vannak. Ettől függetlenül szerencsét és kitartást kivánok a kitartóknak!
3 tény. Keszthelyi Erik a fő tulaj. Jövőre kormányváltás lesz Mo-n. Magyar Péter név szerint felsorolta és megfenyegette Keszthelyi Eriket, hogy 'nem felejtünk'. Ezért tartunk itt. Amúgy szerintem is igen, 600-at érni minimum a papír, sőt, a jövőbeli növekedést is nézve (idén is brutális lesz) akár többet is.. tartom ami van, de venni nem veszek, pedig más körülmények között már itt csücsülne egy még jelentősebb összeg.
CIGPANNONIA kitartók