Nem megy le 300 ra, egy ilyen éves jelentés után, mikor már tudjuk hogy ez volt az utolsó tartalék képzés az olasz meló miatt...jövőre lehet akár 60-70 forint osztalék, ki adná 300-ért?
2025. március 27. A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. 2025. április hó 17. napján tartandó éves rendes közgyűlésének napirendi pontjaihoz kapcsolódó előterjesztések
Ez az oldal jelenleg nem érhető el.Ezt egy olyan műszaki hiba okozhatja,
amelynek elhárításánezt látni palotás jános-de magyar péter oldalán-na
mikvannak????????????????
nyilván és neresek nem ezt csinálják 15 éve -eladosodott és eltolvajlott ország -plusz amit eubol kaptunk azt is ellopták-több 100 milliárd dollár uszott el 90 ota.
'extra-profit-adó lassan eltűnik.' Egyrészt a szakmában nagyon kevesen várják, hogy eltűnik mondjuk 2026-ban. Másképp ha marad, simán lehet a kulcsokon úgy csavarni, hogy a CIG rosszabbul járjon. Személyes bosszú sok mindenre képes.
Az Alkusz megy a tőzsdére..... ott nem várható semmi rossz.....CIG tulaj nagy részben az Alkusz......Az osztalék nagyobb része az Alkusz-é......extra-profit-adó lassan eltűnik......Jön a Q1....... sok sok pozitív jel..... u.i.: ha lesz 30 Ft. az osztalék alapesetben vállalható......kompenzálja majd az emelkedés......
Ma OV újabb adócsökkentésről posztolt, szerintem nagyon érzik, hogy közeleg a vége, ezt az inflációs szintet nem lehet megúszni nem véletlen, hogy előre bejelentették, hogy 9-10% lesz az élelmiszerát infla márciusban és akkor majd lehet örülni a tényleges 8.5%-nak (ami mondjuk lesz), hogy lámlám, hatnak az intézkedések. Előre menekülés, de innen szerintem már nincs visszaút. Csak a CIG-et féltem, nagyon.
Nekem érthetetlen hogy miért kell ez a hitel. Mára olasz kitettség le csökkent, a még élő szerződésekre meg azóta csak rendelkeznek valós viszontbiztosítsssal?!
Viszont a 2,6 milliárd mellé ha Q1-ben lenne még ~1,5 milliárd, abból ~36-37Ft osztalék simán kifizethető lenne. Eredménytartalékhoz nem nyúlnak, kelleni fog az majd másra.
De hiába van 20 milliárd az eredménytartalékban, ha a kasszában 2,6 milliárd van csak. Amúgy jelen esetben az IFRS 17-re történő átállás miatti kötelező átértékelések miatt lett ennyi az eredménytartalék. Annak nincs cash oldala, azt kifizetni jelenleg nem lehet. Különben nem kéne az olasz meló miatt a Hunagikumos hitel.
A Marcit rég lekellett volna cserélni. Az a baj, hogy ilyen 10 környéke lesz a teteje, kérdés mire csorog le ha lecsorog, meg a nemzetközi helyzet érint minket hatványozottan.
CIGPANNONIA kitartók