Ez az oldal jelenleg nem érhető el.Ezt egy olyan műszaki hiba okozhatja,
amelynek elhárításánezt látni palotás jános-de magyar péter oldalán-na
mikvannak????????????????
nyilván és neresek nem ezt csinálják 15 éve -eladosodott és eltolvajlott ország -plusz amit eubol kaptunk azt is ellopták-több 100 milliárd dollár uszott el 90 ota.
'extra-profit-adó lassan eltűnik.' Egyrészt a szakmában nagyon kevesen várják, hogy eltűnik mondjuk 2026-ban. Másképp ha marad, simán lehet a kulcsokon úgy csavarni, hogy a CIG rosszabbul járjon. Személyes bosszú sok mindenre képes.
Az Alkusz megy a tőzsdére..... ott nem várható semmi rossz.....CIG tulaj nagy részben az Alkusz......Az osztalék nagyobb része az Alkusz-é......extra-profit-adó lassan eltűnik......Jön a Q1....... sok sok pozitív jel..... u.i.: ha lesz 30 Ft. az osztalék alapesetben vállalható......kompenzálja majd az emelkedés......
Ma OV újabb adócsökkentésről posztolt, szerintem nagyon érzik, hogy közeleg a vége, ezt az inflációs szintet nem lehet megúszni nem véletlen, hogy előre bejelentették, hogy 9-10% lesz az élelmiszerát infla márciusban és akkor majd lehet örülni a tényleges 8.5%-nak (ami mondjuk lesz), hogy lámlám, hatnak az intézkedések. Előre menekülés, de innen szerintem már nincs visszaút. Csak a CIG-et féltem, nagyon.
Nekem érthetetlen hogy miért kell ez a hitel. Mára olasz kitettség le csökkent, a még élő szerződésekre meg azóta csak rendelkeznek valós viszontbiztosítsssal?!
Viszont a 2,6 milliárd mellé ha Q1-ben lenne még ~1,5 milliárd, abból ~36-37Ft osztalék simán kifizethető lenne. Eredménytartalékhoz nem nyúlnak, kelleni fog az majd másra.
De hiába van 20 milliárd az eredménytartalékban, ha a kasszában 2,6 milliárd van csak. Amúgy jelen esetben az IFRS 17-re történő átállás miatti kötelező átértékelések miatt lett ennyi az eredménytartalék. Annak nincs cash oldala, azt kifizetni jelenleg nem lehet. Különben nem kéne az olasz meló miatt a Hunagikumos hitel.
A Marcit rég lekellett volna cserélni. Az a baj, hogy ilyen 10 környéke lesz a teteje, kérdés mire csorog le ha lecsorog, meg a nemzetközi helyzet érint minket hatványozottan.
Ez most már nem Marcin múlik (bár szerintem is ő teljes kapufa), hanem, hogy iszonyúan feljebb kerültek az inflációs várakozások + bérnyomás, ez nem tud 3%-os inflával végigmenni, ha 5-6% között marad akkor még megússzuk. Én egyáltalában nem vagyok abban biztos, hogy láttuk már a tetejét.
Nagyon pontosan az történik, amit korábban írtam, sokkal magasabban alakul az inflációs pálya, mint korábban várták és emiatt kapkod a kormány, mert pontosan tudják, hogy az inflációba fognak belebukni, semmi másba. Egyre nagyobb esélye van a kormányváltásnak, márciusra már 9-10%-os élelmiszerár infláció lesz, ez az, amit MINDENKI érez. Idei átlagban szerintem simán meglesz az 5.5%-os infla, én nagyjából 4-4.5% körülre tettem korábban, hogy milyen szinteknél lesz kormányváltás.
390-400 között lehetett venni egy ideig (még lehet lesz rá ismét lehetőség), most úgy látszik az akciósabb ár egyenlőre elmaradtn (azért én nem lőttem el az összes puskaport, hátha)
én azért ezt nem állítanám, hogy a CIG eredménye független az államtól. Azért, ha az a sok állami szerv, állami tulajdonban álló cég stb. nem hozzájuk köt, annak azért meg fogják érezni a hatását.
Kell biztosan, de lehet úgy meghozni a jogszabályt, hogy a CIG (meg egyéb kedves biztosító) pont kimaradjon belőle, vagy legalábbis valami kedvezőbb sávba csússzanjon .
Szerintem is 2027-től reális ez. És 2026-ra megmarad az állampapíros szabály valamilyen formában, hogy összességében szektor szinten le lehet felezni (120 helyett 60 milliárd). Kizárt, hogy elengedjék ezt a 60 milliárdot.
ha nem lenne a politikai kockázat (és itt nem is a kormányváltásra gondolok, mert a CIG eredménye minimálisan sem függ az állami üzletektől... hanem a személyes bosszúra és annak a lehetőségére, hogy a CIG ki lesz pécézve) akkor 100%-kal bővítettem volna az eredményt és a potenciális növekedési lehetőségeket is látva.
Donald Trump vámbejelentéseinek hatására a hétfő esti órákban
lefordultak az amerikai tőzsdék, ezt követően ugyan ma reggel Ázsiában
felemás hangulat látszik, de Európában is esés jöhet.
Az akkori vezetőség felelőtlen hozzá állása okozta a fő problémát. 2015-től fizettek olyan viszontbiztosítói díjat amit át sem világítottak?Mikor szükség volt a lehívás miatt a segítségre akkor 4 évre rá közli az Afrika re hogy hamis?! Akkor hova és kinek fizették addig? A másik az ügyben részt vevő alkuszok felelősségre vonása hogy áll? Végül a jelentősen lecsökkent még aktív olasz állományra csak nem követték el ugyanazt a hibát! Vélhetően rendelkeznek valós viszontbiztosítással!
"A felülvizsgált adatok alapján összességében megállapítható volt, hogy a korábban, a 2019. október 24. napján közzétett adatok5 szerinti olasz határon átnyúló tevékenységéhez kapcsolódó információkról megtett rendkívüli tájékoztatásban szereplő teljes olasz kitettség 504,5 millió eurós adata a jelen közzétételi időpontjáig 14.155.254,49 EUR összegre, azaz az eredeti kitettség 3%-a alá csökkent, amelyben az élő kitettség összesen 7 darab kezesi kötelezvényt takar, melyek összértéke 16.558,80 eurót tesz ki 6 . Megállapítható volt, hogy mindezen adat a kitettségek kezelésére kidolgozott és következetesen alkalmazott stratégia sikerességét támasztja alá, amelyet összességében a Társaság a növekedési pálya mellett ható tényezőként értékel." A most betett tartalék durván 11 millió euró. Ha szükség is lesz ezen felül még fedezetre, az messze nem lesz ekkora összeg.
Volt egy pesszimisták szerint 35, optimisták szerint 45 forintos osztalék várakozás. Éves eredmény nagyon kiemelkedő lett, de bejött egy 4.5 milliárdos egyszeri negatív tétel, ami miatt most kérdőjeles, hogy mennyi is lesz az osztalék, csak 3 hét múlva derül ki. Valamint abban sem hisz mindenki 100%-osan, hogy az egyszeri tétel valóban egyszeri volt és nem kerül elő újra - ebben a témában a management teljes körű tiszta tájékoztatása még várat magára, ennek hamarosan meg kell érkeznie.. Szóval van bizonytalanság az osztalék és a jövőbeli eredmény körül is ebben a pillanatban, de 4 hét múlva lehet egyik sem áll már fenn. Optimistáknak remek beszálló lehetőséggel.
CIGPANNONIA kitartók