Szépen halad előre a cég, az árfolyam korántsem tükrözi a benne rejlő lehetőségeket. Szerintem ez az utolsó időszak lesz, amikor még 400 alatt be lehet vásárolni itt...az olasz "meló" kifutása után már nem lesz lehetőség erre!
Az a baj hogy -- nem felértékelvr a szerepünket-- ez úgy tűnik kutyát sem érdekel, pedig nagyon fontos kérdés. De tudjuk -- a választás közeledtével,... Semmi sem drága... A szavak már a kimondássukkor érvényüket vesztik, ... Sajnos igazad van...-)
2027-től elvben nincs különadó (igaz ezt már hallotuk 2025-re és 2026-ra is). Ha valóban nem lenne és az új kormány nem sz****ná meg a CIG-et, simán kijöhet ebből egy 800-as árfolyam 1.5-2 éven belül.
Ha jövőre nem kell számolni vele...és addig sem történik valami ebben az ügyben..... választás után (ahogy írtátok) kicseszhetnek direktbe a Cig-el....dehát.....a választás április közepe vége ki tudja....az éves rendes közgyűlés hamarabb lesz... szvsz osztalék már bőven lehet..........
Biztosítóknál a kárvolatilitás miatt egy negyedéves jelentés azért hordozhat meglepetéseket (akár pozitív, akár negatív irányba), amire én figyelni fogok az a YoY díjbevétel változás. Ha ott tud tartani egy jó növekedést, akkor nagyon szép évünk lesz..
Jelentésig 2 két..... veszegetik.....csordogál felfele..... a héten 5% körüli emelkedés.... nem nagy forgalommal....... gondolkodnak benne páran..... meglátjuk.....ha az "olasz meló" eltűnne már.................
itt látható a határozat ugyanezen témavizsgálatra a többi biztosítóra is. A CIG elég alacsony büntit kapott az átlaghoz képest, tehát jobban teljesített ügyfél szemmel.. Magyar Nemzeti Bank
VÁltozatlan különadó szabályok mellett a cég fair érzéke 600 és 700 között van. Van egy nagy politikai kockázat, ha kap egy 2-2.5mrd-os különadót (a szabályok csavarásával), akkor a fair érték 400. Ezt kell beáraznia mindenkinek.
Lefordítom. A CIG-nek eddig is alig kellett különadót fizetnie és ezután is alig kell (pár száz millió ft, díjarányosan töredéke a szektor átlagnak) és ehhez az alighoz 2026-ban még kevesebb plusz állampapír vásárlás is elég lesz. A CIG eddig is az egyik legnagyobb nyertese volt ezeknek a szabályoknak, ezután is az lesz. Kivéve, ha jön a kormányváltás, mert akkor meg majd úgy fognak beelnyúlni a 2026-os szabályokba, hogy az egyik legnagyobb vesztese legyen.
' Mészáros Lőrinchez köthető vállalkozásokkal nagyon óvatosan kell lejárni, de lesz rá megoldás."Vannak adóztatási lehetőségek, vannak uniós támogatási lehetőségek, van az igazságszolgáltatás szerepe ' Magyar Péter tegnap. Senkinek ne legyenek illúziói a CIG kapcsán.
Szerintem már ha kijön a jó H1-es eredmény sem itt fog szüttyögni, idén lesz 400 felett a papír. Csak leírtam, hogy 2026-ban miért nem egyértelmű, hogy 600 vagy 350 lesz.
És ha jövőre jön az 50+ forint oszti akkor is itt fog szüttyögni? Csak mert félelem lesz az emberekekben a kormány váltás miatt?? Ha az olasz meló mégse emésztene fel túl sok zsetont, még nagyobb oszti is jöhet...Amúgy a CIG-et miért is kellene bántania MP-nek??? A hungária alkusszal van baja, nem azokkal akik bizalmat szavaztak ennek a biztosítónak és ide fizetnek x összeget havonta
Már írtam, hogy az főleg a nem-életnek fog fájni (ahol a szolgáltatás, a kár emelkedik és le kell követni díjjal). Ha életben nem emelsz, nem indexálsz, akkor a szolgáltatás sem nő, tehát ott ebből nincs loss, csak a növekedés marad el. CIG dominánsan életbiztosító.
A biztosítók eredményében mindig van egy plusz volatilitás a káralakulás miatt, de alaphangon idén csinálni fog a CIG 7-8 Mrd profitot. Egy nyomott 7-es P/E-vel ez 49 Mrd-os market cap, ami közel 60%-os emelkedés innen. Egy normális 10-es P/E-vel 120%-os emelkedés. Ennyit ér a cég. És akkor ehhez tett hozzá, amiről nagyon sokat írtam, hogy simán alakíthatják úgy a különadó kulcsokat, hogy a CIG-re essen mondjuk 3 mrd forint és akkor máris ott tartunk, hogy a mostani ár kb. reális. Tehát a kérdés, hogy mennyire félsz a politikai kockázattal. Kormányváltás majdnem biztos, hogy lesz, kérdés mennyire durván és látványosan akarják megszivatni a CIG-et (lásd még MP beszéde, ahol név szerint felsorolta és megfenyegette K. Eriket.) Normál körülmények között idetolnám a teljes portfoliom egy nagyon jelentős részét, most pedig sokkal óvatosabb vagyok (van sok CIG-em, de ha ez nem lenne, 4-szer, 5-ször ennyi lenne).
Végül is 5 éve ígéri a stabil növekvő árfolyamot és osztalék politikát. Maximálisan megbízhatatlan úgy mint a cég is.Központilag irányított,mesterséges piac.
Lenne srv ha 200 Ft-ért odaadnánk.Árfolyam emelkedés sem lesz mert nincs 80-90% a kezükben.Sztem örülhetünk ha nem jut az egis sorsára.Kormányváltás esetén a nagybetűs piacon ez a cég sztem éhenhal.
Lenne srv ha 200 Ft-ért odaadnánk.Árfolyam emelkedés sem lesz mert nincs 80-90% a kezükben.Sztem örülhetünk ha nem jut az egis sorsára.Kormányváltás esetén a nagybetűs piacon ez a cég sztem éhenhal.
Riskmanagementisnice!Ha nem probléma ezt most itt nem írnám le...,de mind2 fix nem csak scenario részemről.28 év 6 biztosító(cig is,) kár supervisorként sokat láttam,hallottam.Mindenhol cinkelt lapokkal játszanak a humusz kedvelők csak zárt körben.
Marikanak: szendvicsek, de volt a mártogatós humusz is:)) A részvény visszavásárlással kapcsolatban ha jól értelmeztem, az a lényeg hogy a közgyűléssel megszavaztatta az igazgatóság ennek a lehetőségét. De ahogy hallottam ezt minden évben megteszik, tehát ez egy lehetőség, amivel vagy élnek vagy nem.
Az olasz bíróságon lassan halad a per állítólag, azért kell az alkusz igérvénye(egyenlőre ez nem kölcsön) a 4 milliárdra, hogyha szükség lenne rá az olasz kártalanításoknál a pénzre. Ha jól értettem likviditási, és szavatoló tőke biztosítása miatt van szükség erre a garanciára a legnagyobb tulajtól. Az igazgatósági tagok ezért sem kaptak idén extra juttatásokat. Sajnos pont ezért nem lett osztalék fizetés idén :(( Ha ez az ügy pozítivan lezárul végre( ha a bíróság nem ítéli meg a kártérítést csalás miatt), az meg kell hogy látszódjon az árfolyamon is. Kaja jó volt, de jövőre tessék többen jönni.
"A kiskereskedelmi, biztosítási és egyéb szektorspecifikus különadók (pl. a bruttó árbevételre épülő adók) szintén megmaradnak 2026-ban.A kormány szerint ezek az ágazatok továbbra is extraprofitot termelnek." Egyrészt 100%-ra mindenki biztosra vette, hogy ezek maradnak - maradnak is. Innen már tényleg csak a kulcsok és szabályok módosítása ami majd jön kormányváltás után.
Nem erről nem volt szó. Legközelebb gyertek többen vagy írjátok le mit kérdeznétek és aki ott van megkérdezi. Így is szinte csak én kérdeztem. ERIK is meglepően nyitott volt a kisrészvényesek felé , de ez lehet csak nekem volt újdonság.
CIGPANNONIA kitartók