Onnan meg csak akkor várok érdemi elmozdulást, ha megérkezik egy felvásárlási bejelentés. Elvilerg a stratégia alapján benne van az is, hogy bármikor beesik.
Szerintem ez nem kitörő forgalom, pláne nem kitörő emelkedés. Annyi, hogy az indokoltnál jobban beadták, először az osztalék speka elszállása miatt, majd jobban lent maradt a vámosdiban. Magától szerintem belátható időn belül visszamegy ilyen 1200 körüli értékre.
Évente kétszer lesz osztalék. Ez talán egy negatívabb hír az osztalékra spekuláloknak, a korábbi évek tapasztalatai alapján az osztalékvágásból származó visszesés hamarabb fog bekövetkezni. A napokban közepes mértékű visszaesésre várok, így vissza tudom venni a korábbi felpattanásban eladogatott pakkomat.
A törzsrészvényekre jutó osztalék tervezett mértékét az Igazgatóság az olaszországi leányvállalatok kétszintű
holdingstruktúrája és az osztalékfizetés egyedi, helyi szabályok által meghatározott időbeli korlátai miatt az alábbiak
szerint tervezi kifizetésre javasolni:
1) 750 millió Ft törzsrészvényekre jutó osztalékot a 2025. április 30-i közgyűlés által jóváhagyva, 2025 június
30-ig kifizetve;
2) további 750 millió Ft törzsrészvényekre jutó osztalékelőleget közbenső mérleg alapján 2025 december 31-
ig meghirdetett rendkívüli közgyűlés által jóváhagyva, 2025. december 31-ig kifizetve. ... „Az Igazgatóság javasolja, hogy a Közgyűlés határozzon mindösszesen 874.345.000 Ft, azaz
nyolcszázhetvennégymillió-háromszáznegyvenötezer forint összegű osztalék kifizetéséről a
részvényesek részére, amelyből a dolgozói részvényekre jutó összeg 124.345.000 Ft, míg a
törzsrészvényekre jutó összeg 750.000.000 Ft (részvényenként 21,81 Ft osztalék a 34.387.870 darab
törzsrészvény mindegyikére). Az Alapszabály rendelkezéseinek megfelelően az osztalékfizetés
időpontját az Igazgatóság határozza meg, amely jogosult az osztalék több részletben történő
kifizetéséről dönteni. Az osztalék egy vagy több részletben történő kifizetése vonatkozásában az
Igazgatóság jogosult eltérően rendelkezni a törzsrészvények, illetve a dolgozói részvények
vonatkozásában. Osztalékra az a részvényes jogosult, aki az Igazgatóság által meghatározott és az
osztalékfizetésre vonatkozó közleményben meghirdetett fordulónapon lefolytatott tulajdonosi
megfeleltetés alapján a részvénykönyvben szerepel. Amennyiben az osztalékfizetés az Igazgatóság
döntése értelmében több részletben történik, úgy az osztalékra való jogosultságot minden egyes
osztalék-kifizetés előtt a fentieknek megfelelően kell megállapítani.”
Erre? "a közzétett stratégiánk szerint néhány éven belül már a normál, a nyereség 47 százalékát kitevő osztalékként kifizetett összeg is eléri a korábbi rendkívüli osztalék összegét." Néhány éven belül... és addig? Erre szerintem nem fognak most ugrani.
DUNAHOUSE részvény