Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
N0MAD vasárnap, 10:29
Előzmény: #267918  Mikieger85
azt hiszem nem olvastál utána az amcsi ópiátválságnak, következményeinek és felelőseinek. Sebaj, csak kiegészítésnek dobtam be.
Freszelés vasárnap, 10:24
Előzmény: #267918  Mikieger85
a cikkből  én kihallottam rossz megoldásokat: megértés, még több pénz, még több akarat... de ha a segíteni kivánt oldalon nincs akarat, akkor semmit se adnék. mert igy is kapnak: parkokat, közbiztonságot, közműveket, stb (olyan minőségben amilyenben persze amilyenben) úgy hogy ők CSAK elvesznek. szóval akkor a simogassuk, ölelkezzünk, pihéskedjünk út nem megy. akkor meg kéne próbálni a rendpártit. mint a régi világban a csendőr: odabsz aztán rend lesz.
Mikieger85 vasárnap, 10:10
Előzmény: #267911  Bandita
A problémát jól összeszedte a cikk, megoldást persze nemigazán mond.FYI: egy Manchesterben sem azért van köbkilométernyi csöves, drogos, stb, merthogy ezek mind korábban becsületes de lecsúszott emberek lennének, és ha adódna alkalom "rendbejönni", kapaszkodnának az első szalmaszálba. Adódik "alkalom", főleg nyugaton. Mindenféle szociális lakás, segély, drog-rehabok stb orrvérzésig, fizessen csak a t. adófizető ugye.De "jóságos Terézanyaként" csinálhatsz bármit, nem lesz elég, max jó drága lesz annak, aki dolgozik és adózik.
Viszont a "b.sszuk ki a hordát valahova vidékre" modell egyenlő azzal, hogy ahova kib.sztuk őket, annak a vidéknek kampó. Úgy kb minden téren. Ilyet is láttam egyébként az angoloknál. Városi drogos-balhés családoknak 50 mérfölddel arrébb adtak szociális lakást (nem kellett őket hajtani, mentek oda az ingyen lakásért): nna ott lett vége a környék közbiztonságának.
slash
slash vasárnap, 09:55
Előzmény: #267915  Bandita
Ez úgy van hogy bemész a koszos redvás belvárosba mert ott a pénz. Jól felcseszed  magad a sok zombin  aztán felmarkolod a lovét és hazamész a kertbe. Ami a kerítésemen kívül van az már zombiland. 
Mikieger85 vasárnap, 09:34
Előzmény: #267892  Firekiller
Még nemigazán van trend, fél év és kiderül ki hova-merre.
Bandita vasárnap, 09:06
Előzmény: hát érdekes. buliztam eleget és.. és egyszer sem voltam hasonló helyzetben. :D vagy telefon, vagy pénz vagy ha egyik se akkor séta (mert volt hogy üresek lettek a zsebeim). nyilván ez budapesten történt. de ott felelőtlenebb is az ember. vidéken is voltunk, de ott meg figyeltünk egymásra, metr onnan nem elhet hazaésátlni. stb. persze.. én egy vagyok, de azért nem kéne hogy tömeges legyen ez, minta mit a cikkiró sugall hogy bsszmmgszjt. "ezen intézményekből frissen kikerülők rögtön fedél nélkül találják magukat," > tudta hogy mi vár rá, csak szart bele. tett volna félre, szerzett volna szakmát, stb. igen, neki nehezebb. de ez csak magyarázat és nem mentség. 18-20-21 évesen amikor az intézetek elengedik a kezét (biztos van mindenféle fokozatosság is, nyakam rá), akkor felkészültnek kell lennie. ha nem, akkro igy járt.  "Tisztában vagyunk-e azzal, hogy általában amikor a rendőrhiányról beszélünk, akkor valójában a rendőri intézkedést hiányoljuk?"  > igen, tisztában vagyok vele. de valahogy nem a kisembert zavaró dolgokkal foglalkoznak... nyilván a rendőr ha nem érdekelt az intézkedésbne, akkor nem is fog, minek csináljon magának plusz melót. ha a nyomzást lezárja bármilyen seteben úgy hogy "sajnos nincs mit tenni, ismeretlen tettes" és ez igy a hatalom/managerek felől rendben van, megint csak nem fogja megerőltetni magát. meg nyilván ha sok a papirmunka, akkor sem fogja törni magát. "A szerepek könnyen félrecsúsznak: amikor sokan szociális munkást hívnak, nem feltétlenül segítséget kérnek egy rászoruló ember számára, hanem azt remélik, hogy a szegénység – pontosabban a szegénység látható következményei – eltűnnek a szemük elől." -> nem hozzám jönnek az adóforintok csókolom. én vagoyk az aki belead  a közösbe. a kevés balek egyike. én megoldást várok. ha kapok teJhatalmat, eszközt, pénzt, paripát, akkro megoldom - ne féljetek. de mivel én a befizető vagyok, minden jogomat elvették (mert hogy legyen független hatalmi ág itt-ott), akkor nekem már csak ennyi maradt. "..a napi függőség enyhítéséhez. " MI A BÜDÖS SZART OLVASOK. a függőséget nem enyhiteni kell, hanem felszámolni, megszüntetni. "igen, a tömegszálló hat metrómegállónyira, egy átszállásra, aztán elsőajtós buszozásnyira van, nem magától értetődő az odajutás sem." > sétáljon. van ideje. 6 metrómegálló se lesz több mint 1 óra. és ha 2? -- Cikkírónak javaslom hogy ültesse a gyerekét valami herbálós 3-at bukott cigányka mellé, vegyen magához egy kiscsaládot a saját kis lakásába, sőt adja ki egyetemisták helyett valami intézetből szabadult "gerlepárnak", enyhítse a fájdalmukat, függőségüket azzal hogy néha kedveskedik nekik egy kis hipóval-gyomírtóval-zenével-mp3-mal-kristálykával. beszélgessen a bemindenezett zavarostekintetű 20 éves félmeztelen törpecgnnyal a 4-6-oson péntek este, hog yne érezze magát kizárva a társadalomból.. mert a kocsi fele körülötte üres lesz, mert rögtön elmenekül mindenki. DE a cikkiró enyhítse az önkivületben lévő "szorongását" egy kedves kis beszélgetéssel. JAVASLOM. atyagatya. mit olvastam.' href="https://forum.portfolio.hu/index.php/prev/20340/9908839">#267914  Freszelés
Tudtam, hogy tetszik majd az írás:DD
Na és ez a prémium fővárosi életérzést erősíti.
Az elavult, öreg ingatlanállomány
A büdös, káros, nyáron beteg meleg levegő 
A nem részletezem egészségügy, oktatás, közlekedés minőségével. 
És ezt a balkáni gettót árazzuk működő, korszerű világvárosnak. 
Freszelés vasárnap, 08:44
Előzmény: #267911  Bandita
 "Palackgyujtogetőkkel sok bajom nem volt eddig.
Randomságok.
a) én kibaszom a kommuniálisba, mert nem érek rá 500-1000 forintért 10 percig sorbanállni hogy utána ne működjön az automata, 'sajnos' nettó ráfizetés lenne ilyenre pazarolnom az időt. persze értem hogy környezetvédelem meg minden. viszont a kukaburogatókat se szeretem meg azokat akik feltépik a kukát hogy kiszedegessék belőle a hasznosíthatót, ezért gondosan lefelé menet letépem a palackokról a muanyagot és összegyűrve dobom be egy másik kukába. nem akarom ideszoktatni
b) ők elvannak a feladatukkal, mennek, cipekednek, nem kötözködnek. hangosak, olykor családostul vonulnak, de nem fenyegetőek. persze rossz, nézni jobb lenne ha nem lennének, de ez van. 
c) úgy péntek, szombat este rendszeresen utazok a 4-6-on a körúton úgy este 8 és 11 között, hát ott az esetek nem kis részében van probléma. dajdaj, hangoskodó, agresszív hajléktalanok, egérpuszilgatók, bemindenezett cigányhordák akik épp csúcsra vannak járatva, de vannak magányos magukeléordibálók + mellé 2literes flakonból 'bort' ivók. stb. és ez nem néha. hanem úgy az esetek harmadában. de ha az egész villamost belátnám.. szóval lehet fixen megy kb a műsor mindegyiken. 
igenis elvárnám az erőszakszervezetektől hogy basszanak rendet. GYűlölöm hogy a hangoskodókat nem szétbasszák, vagy határozottan rendre intik - miután már megszegték a törvényeket, hanem a  nem cselekvésük miatt a törvénytisztelő állampolgárnak kell elviselnie azt, amit a törvény szerint nem kéne. hát igen. mindig a bűnözőknek vannak jogaik, a törvénytisztelő baleknak meg csak kötelessége.
egyébként nemt udom mit akart a cikk mondani. 
" arról, hogy a szegények fokozatosan kiszorulnak a város központi részeiből – vagyis a dzsentrifikációról" - hát ezen nevetek. mert valahogy elég sok van. nem nem ott lakik feltétlenül, csak életvitelszerűen ott él. 
"Aznap, amikor elkezdtem írni ezt a cikket, a Keleti pályaudvaron 6 üvegpipából port szívó embert számoltam reggel hétkor. " - szóval hol van itt agyerekvédelem? miért nem megy ki a rendőr, csipegeti össze, zárja be valami intézménybe ezeket, oldja meg a problémát, veszi el ezeknek a gyerekit, rakja intézetbe azokat is. Nyilván a börtön ne nyomortelep lgyne, de ne is vidámpakr. És ha rajtam múlik, akkor a gyereknevelős zárt intézmények kifogsátalan állapotban lennének. viszont rend is lenne. amelyik izgalmi állapotában szétbassza a zuhanyt, az kapna 30 botütést, hogy érezze milyen. aztán megnézzük hogy újra próbálkozik-e. ha tanul, viselkedik, halad, akkor kap jutalmat. 
"l. Elmondása szerint (ami egész hihető) egy Pest megyei nevelőotthonból jött fel bulizni, pénzét azonban elszórta, és hazajutni nem tud. Gondoljunk csak bele, hányan voltunk fiatalként hasonló helyzetben – csak volt kitől kérni." > hát érdekes. buliztam eleget és.. és egyszer sem voltam hasonló helyzetben. :D vagy telefon, vagy pénz vagy ha egyik se akkor séta (mert volt hogy üresek lettek a zsebeim). nyilván ez budapesten történt. de ott felelőtlenebb is az ember. vidéken is voltunk, de ott meg figyeltünk egymásra, metr onnan nem elhet hazaésátlni. stb. persze.. én egy vagyok, de azért nem kéne hogy tömeges legyen ez, minta mit a cikkiró sugall hogy bsszmmgszjt.
"ezen intézményekből frissen kikerülők rögtön fedél nélkül találják magukat," > tudta hogy mi vár rá, csak szart bele. tett volna félre, szerzett volna szakmát, stb. igen, neki nehezebb. de ez csak magyarázat és nem mentség. 18-20-21 évesen amikor az intézetek elengedik a kezét (biztos van mindenféle fokozatosság is, nyakam rá), akkor felkészültnek kell lennie. ha nem, akkro igy járt. 
"Tisztában vagyunk-e azzal, hogy általában amikor a rendőrhiányról beszélünk, akkor valójában a rendőri intézkedést hiányoljuk?"  > igen, tisztában vagyok vele. de valahogy nem a kisembert zavaró dolgokkal foglalkoznak... nyilván a rendőr ha nem érdekelt az intézkedésbne, akkor nem is fog, minek csináljon magának plusz melót. ha a nyomzást lezárja bármilyen seteben úgy hogy "sajnos nincs mit tenni, ismeretlen tettes" és ez igy a hatalom/managerek felől rendben van, megint csak nem fogja megerőltetni magát. meg nyilván ha sok a papirmunka, akkor sem fogja törni magát.
"A szerepek könnyen félrecsúsznak: amikor sokan szociális munkást hívnak, nem feltétlenül segítséget kérnek egy rászoruló ember számára, hanem azt remélik, hogy a szegénység – pontosabban a szegénység látható következményei – eltűnnek a szemük elől." -> nem hozzám jönnek az adóforintok csókolom. én vagoyk az aki belead  a közösbe. a kevés balek egyike. én megoldást várok. ha kapok teJhatalmat, eszközt, pénzt, paripát, akkro megoldom - ne féljetek. de mivel én a befizető vagyok, minden jogomat elvették (mert hogy legyen független hatalmi ág itt-ott), akkor nekem már csak ennyi maradt.
"..a napi függőség enyhítéséhez. " MI A BÜDÖS SZART OLVASOK. a függőséget nem enyhiteni kell, hanem felszámolni, megszüntetni.
"igen, a tömegszálló hat metrómegállónyira, egy átszállásra, aztán elsőajtós buszozásnyira van, nem magától értetődő az odajutás sem." > sétáljon. van ideje. 6 metrómegálló se lesz több mint 1 óra. és ha 2?
--
Cikkírónak javaslom hogy ültesse a gyerekét valami herbálós 3-at bukott cigányka mellé, vegyen magához egy kiscsaládot a saját kis lakásába, sőt adja ki egyetemisták helyett valami intézetből szabadult "gerlepárnak", enyhítse a fájdalmukat, függőségüket azzal hogy néha kedveskedik nekik egy kis hipóval-gyomírtóval-zenével-mp3-mal-kristálykával. beszélgessen a bemindenezett zavarostekintetű 20 éves félmeztelen törpecgnnyal a 4-6-oson péntek este, hog yne érezze magát kizárva a társadalomból.. mert a kocsi fele körülötte üres lesz, mert rögtön elmenekül mindenki. DE a cikkiró enyhítse az önkivületben lévő "szorongását" egy kedves kis beszélgetéssel. JAVASLOM.
atyagatya. mit olvastam.
Freszelés vasárnap, 08:23
Előzmény: #267912  Bandita
kishazánkban egy ideje a szar is drága. meg van a nagyon szar közepes pénzért. hát majd a szar nagyon drága lesz, a nagyon szar meg csak simán drága. 
Bandita vasárnap, 07:24
Előzmény: #267910  Freszelés
Prémium jogos, csak a kérdés milyen szintre rakódik.
Bandita vasárnap, 07:22
Előzmény: #267891  Freszelés
Ezt kifejezetten Neked szerettem volna linkelni.
Nem gyerek témában, releváns hsz miatt visszább kellett volna menjek, de a lényeg:
https://merce.hu/2026/08/07/csabito-de-hazug-igeret-hogy-ha-eltuntetjuk-a-hajlektalanokat-a-palackozokat-a-drogosokat-megoldodnak-a-problemaink/
Kíváncsi vagyok, amennyiben van időd elolvasni, hány ponton cseszi ki a biztosítékot pl nálad. 
Freszelés vasárnap, 07:13
Előzmény: #267909  Bandita
valahol laknk kell, a lenyeg ha elszaridhat az "elit" kornyek is, de akkor a tobbi meg sokkal rosszabb lesz, igy az elit premiumon megy hiaba fos. es az emberek megszokjak a fost. aztan lesz aki megy kulfoldre a penzevel. de nem a tomegek. nem szamitok arban csokkenesre, csak az eletszinvonal altalanos romlasara.
Bandita szombat, 23:54
Pár dolgot szoktam bedobni vagy válaszolni, majdnem mind előjött az utóbbi időben. 
Klíma:
Pipacsvirágos kis hazánkban bizony itt reked a csodálatos éltető száraz meleg.
Fővárosi betondzsungelben ez különösen felemelő.
Úgy látszik egyre égetőbb a helyzet, jó reggelt.
Levegőminőség:
Adjuk hozzá a fentihez az undorító levegőt, finom.
C típusú találkozások:
Ebből is egyre több lesz. Persze tudom, elit környék nem érint, integrálni kell, stb. Pár év és jóreggelt ebben a témában is.
Emellé társul a katasztrófa útminőség, lezüllő oktatás, és igen, már óvodás korban, eü-i ellátás, stbstb.
Szerintem ezek is számítanak az ingatlanok reális értékelésénél, csak valahogy kimarad a matekból. 
Goldstein17 szombat, 22:20
Előzmény: #267876  Peti84
Igen, vegulis Marika lányának a nevén van és ő Ungár. 
Bolton01 szombat, 22:14
Előzmény: #267905  Zanza2
Igen, nem elszigetelt esetek ezek ... Nagyon sajnálom ezeket a gyerekeket, brutális emberkisérletben vesznek részt , aminek a negatív hatásai végigkíséri életüket :(
Bolton01 szombat, 22:13
Előzmény: #267904  Pistike12
Egyetértek, nem tudom kiegészíteni !
Zanza2 szombat, 21:59
Előzmény: #267903  Bolton01
Családban van óvónő, mesélte hogy a telefonfüggés már kiscsoportban általános, fél csoport az. Ráadásul van egy kislány, mindig holtfáradt, kiderült, hogy éjjelente a "barátjával" beszélget, a Geminivel, saját mobilján. Szóvátették a szüleinek, azt válaszolták: "kérem, ez már a XXI. század".
Pistike12 szombat, 21:39
Előzmény: #267903  Bolton01
A telefon, közösségi háló rendkívül karos. Es a tulstimulalt kornyezet is egy kisgyereknek. 
Sajat tapasztalat. Ezert kellett koltoznunk, mert a mienk a nagyvarosi ingerektol volt tulfeszitett( az elso heten a videki oviban megijedtek tole) . Most orakon keresztul legozik, es fel napot eltolt macskat simogatva😁 sok szulo 4 eves koratol viszi kepezni mindenhova. Elmeny elmeny hatan, mikozben nem biztos h a gyereknek ez az elmeny. 7 evesen mint egy minifelnott mar sok bpi gyerek. A telefonfuggoseg pedig durva. 
Mennyire jellemzo rank hogy norvegokat utanozzuk es digitalis oktatas stb... 
Mikozben
"Norvégia szigorítja az iskolai szabályokat. 2024-ben betiltották az okostelefonokat, 2026 nyarán pedig bejelentették a mesterséges intelligencia (MI) használatának korlátozását is az általános iskolákban, hogy a gyerekek az alapvető készségekre, az olvasásra és a számolásra fókuszáljanak.Hagyományos eszközök visszatérése: A kormány azt szorgalmazza, hogy több legyen a papíralapú könyv és a hagyományos oktatási módszer."
Ennyit az allando nyugat es kelet majmolasunkrol. Azt akarjuk bevezetni, amit ott mar kivezetnek mert karos. 
A finn modell korlatait sem hirdetik annak ellenere, hogy ok is modositanak, mert hiba volt az elitiskolakat elnyomni. Egy ideig a nagy lemaradasban levok javulasa felhuztak a teljes diaksag eredmenyeit, de elertek a korlatot es epp a kivalosagok elmaradasa miatt elkezdett csokkenni az eredmenyesseg! 
Pedig egyszeru: szamolni, irni, olvasni, beszelni, csapatjatek es jo fizikum esetleg logika. Ennyi az oktatas altalanosban az alsobb osztalyokban a cel. Ha ezt elerne valaki, annak 5*. 
Mar heti 1 ora sakk, vagy otodolo vagy malom jatek az elso ket osztalyban jelentos elorelepes lenne. 
Bolton01 szombat, 21:20
Előzmény: #267901  Pistike12

Rengeteget agyalok rajta, de egyértelműen más világban voltunk gyerekek.
Az óvónők és saját meglátás szerint is, gyakorlatilag már 3-4-5 éves korban telefonfüggő a gyerekek egy része (üdv a szülőknek). Egy túlstimulált gyereket nem fogsz tudni nyugodtan leültetni, egy rajzolás vagy játék nem köti le még 10 percre se. Erre jön rá a többi. A traumák, a minták, stb. 
Nem egyszer és nem csak egy ovisnál láttam (ha nem látom , nem hiszem el!!) hogy reggel úgy megy be a kapun, hogy a kedves anyja vagy apja még ad neki egy energiaitalt(?!). Vagy amikor végez 13 órakor , energiaitallal (RedBullal) várja, mert a gyerek fáradt. Hadd ne kommentáljam ...
Csoda hogy "csak" ennyire problémás ...
Megérkezik anya a pár hónapos tesóval a gyerekért, tablet a babakocsiban, a telefonon bekészítve a YouTube , így várja a 4-5 évest. 
Mit mondjak ...
N0MAD szombat, 21:09
Előzmény: #267898  Bolton01
"Minden esetben a szülők erősen problémásak ilyenkor, "
És a téma lényege meg is lett fejtve.
Részletezni lehet de minek, midenki tud sztorikat.
Pistike12 szombat, 21:04
Előzmény: #267898  Bolton01
Furcsa egyébként amit irsz. Mert visszagondolva nalunk aki a gyengebbet bántotta azt nagyon keményen fogtak a tanarok. Mindig az volt a mondas hogy az erosebbel szemben legyen merszed. Es hagytak a legerosebbeket kuzdeni egymassal de kollektíven buntettek minket.  Volt hogy akivel osszekulonboztem, nem engedtek el minket es a kovetkezo ora vegeig fekvotamaszt es felulest es guggolasbol felugrast kellett csinálnunk egymas mellett es a vegen kezet fognunk. 
Ahogy gondolkozom a fiamnal is ezt csinaltak. 
Csak ez a modszer nem PC mar, hiaba hatekony. 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek