Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
izommanvagyok 2025. 11. 04. 19:09

Most nézem a kávé ennek duplája is lehet egy kávézóban.. automatában sem tudom mennyi,, de akkor szorozzák meg  kettővel.. akkor még jelentősebb és ez csak egy vacak kávé naponta 1 alkalommal!
Természetesen nem iszom nem kávézom és nem cigizek.
De nem csak ezeken spórlok de hagy ne részletezzem...
Törölt felhasználó 2025. 11. 04. 19:07
Előzmény: #260476  J0hnnyEnglish
lehet neked van igazad, mindegy is nekem jo a lecsoba nyomott utodott paradicsom is
izommanvagyok 2025. 11. 04. 19:05
Előzmény: #260475  Törölt felhasználó

ÉN nem szégyellem ezért írom le. .Nem tudom mennyi egy kávé  400 ft ? de ha napi 400 ft ot elkávézgatsz az egy évben  146 ezer ft   20 év alatt  meg 2,92 MFT !  egy jó használt kocsi ára.
És csak egyről beszéltünk
A csóró ember azért csóró , mert mindenféle hülyeségre elkölti a pénzét ! 
Én nem véletlenül tartok ott ahol csak mondom! Ennek a spórlásnak a jó szakmának az okos befektetésnek is köze van nem elég csak spórolni természetesen de ha már nem is spóroszt akkor nincs mit okosba befektetni stb stb..
Törölt felhasználó 2025. 11. 04. 19:01
Előzmény: #260471  J0hnnyEnglish
megneztem atneztem koszi
de ezek a nagybani arak a termelotol gyanitom az 50% marzsot minyimum szoval valoban a melos aki megtermeli tenyleg 400 huf alatt adhattja at szerintem a negykereskedonek. es ritélben ott is az 1000-es ar a polcon
 na majd ha megyek haza beszelek Fater egyik haverjaval 350 hektarja van john deer traktorok silok van nala minden szar miliardos az oreg na majd az megmondja mennyi a  nagykereskedoi felar bar o nem szarakodik papardicsommal az szerinte roppant munkaero igenyes legalabbis ezt mondta mikor utoljara beszeltunk es a falumban levo tobbi parasztgazda is kopkodi a nagykereskedot mindig foleg a marha-diszno tartok, nem nagy allomanyok de tobbszaz darabos allomanyok( foleg ha be vannak palinkazva :DDD )
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 11. 04. 18:55
Előzmény: #260475  Törölt felhasználó
Ok, de azért körbe ne nyaljátok már egymást, hogy a fillérbaszásból lesz valakinek szemmel látható megtakarítása, mert ez nem igaz! Kel egy mentalitás, kell egy jó szorgalom, rátermettség, egy piacképes tudás, meg valóban nem kell fölösleges dolgokra szórni a pénzt. Viszont nem a 400 Ft-os paradicsomon, meg a 300 Forintos banánon, meg a napi 1 kávén múlik a megtakarítás, vagy ha igen akkor már régen rossz.
Törölt felhasználó 2025. 11. 04. 18:49
Előzmény: #260470  izommanvagyok
" l de minden fillért meg kell fogni! "
 nem kell ezt szegyelni  a lecsoba a serult papradicsom ugyanugy jo,ami serult ki kell vagni belole azt joccakat. A megtakaritas az el nem koltott penzbol van abbol lehet gyarapodni az egyik 4 diplomas haverom tenyleg jol keres de a seggere ver minden honapban gyakorlatilag megtakaritas nelkul el. Viszont nagyon okos neki mindig lesz meloja. Szarik a vilagra :D
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 11. 04. 18:47
Előzmény: #260470  izommanvagyok

"Az is igaz nagyon válogatni kell de minden fillért meg kell fogni" .. az élt császára! FIRE :)
izommanvagyok 2025. 11. 04. 18:46

Körözni szoktam a piacon elősször sose veszek meg semmit felmérem mi hol a legolcsóbb.
FEltehetőleg azért tudok én még most is 4-5 száz ft ért paprikát és paradicsomot venni novemberbe  banánt is 200-300 ért stb stb  mert a piacos felméri ha már látja rárohad az egész leakciózza... És akkor azokra lecsapok...  Rengeteges spórlok ezzel is de én egész életembe az utolsó ft ot is megfogtam..!
Törölt felhasználó 2025. 11. 04. 18:44
aki meg nyifog miert irok a paradicsomrol ebben a topikban konyorgok vagy 50 000 hozzaszolast mar irtam a lakaspiacrol. Es a kormany mindig tuzeli tovabb mit irjak rola ?  Valasztasokig valoszinuleg ujabb es ujabb konnyitesek varhatoak hogy tamasszak a piacot utanna meg a fene tudja. A Bp lakaspiachoz egy politologus vegzettsegu jobban ert mint egy kozgazdasz. Ide jutottunk. 
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 11. 04. 18:43

Itt nagyjából a piacot lehet látni:
https://piaconline.hu/arak/
izommanvagyok 2025. 11. 04. 18:41
Előzmény: #260467  J0hnnyEnglish

validak az árak de sokszor én ez alatt veszem a cuccokat.. lecsó paprika vagy gyengébb puhább paradicsom néha kifogható 400 ért is...  OK az is igaz nagyon válogatni kell de minden fillért meg kell fogni! ;-P szoktam mondani...!
Sok pesti piac drágább csepelen ebből a szempontból élni is olcsóbb mint egy budai kerületben.
Törölt felhasználó 2025. 11. 04. 18:41
Előzmény: #260466  izommanvagyok
itt nalam a rakoskereszturi piacon a paradicsom 890-tol felfele de jobban nez ki mint a multis hidrofonias termesztesu,- gondolom-  szamomra szintelen es kevesbe finom tarsai. Videkrol neha kapok tenyleg jo paradicsomot nem szepek, mindenfele meret es serules es fekete foltok, de azok tenyleg finomak azok kertbol valok
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 11. 04. 18:40
Előzmény: #260466  izommanvagyok

Megint marhaságokat vartyogsz mert a Lidl,  Aldi alsó polcos ki tudja milyen import/átcimkézett "legalja" zöldség gyümölcs a legolcsóbb, a piaci ehhez képest mindig jobb minőség és drágább is.
https://arfigyelo.gvh.hu/k/zoldseg_gyumolcs/zoldseg/paradicsom?order=unitAmount_asc
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 11. 04. 18:35
Előzmény: #260465  Törölt felhasználó
izommanvagyok 2025. 11. 04. 18:34
Előzmény: #260464  Törölt felhasználó
ÉN a piacon sokszor fél áron veszem a zöldárut a csepeli piacon...!  A boltba nem igazán veszek semmit sem ( nagybani piacról hozhatják ) Bár hogy hogy lehet árréstoppos a zöldség gyümölcs így nem tudom..!
Törölt felhasználó 2025. 11. 04. 18:24
Előzmény: #260464  Törölt felhasználó
400 huf alattira tippelek de ez csak hasrautott tipp semmit nem ertek ehhez a piachoz
Törölt felhasználó 2025. 11. 04. 18:22
Előzmény: #260459  J0hnnyEnglish
ertem ado miegymas de inkabb mas oldalrol kozelitenem meg a kerdest, lehet tolok is par telefont haza videkre( bar mar Bp -t is otthonnak hivom, 2 otthonom van )  mennyi az ostermelotol valo felvasarlasi ar a nagykereskedonek es mennyi a multi haszna. Kar hogy nem irkal ide olyan aki ebben benne van nagyban. Szieszt asszem a financos topikbol asszem mezogazdasagi kotodesu es erdeklodesi koru valam i ugynok volt regen vagy mi , na mindegy ha valaki tudja beirhatna mennyi a termeloi felvasarlasi ar a paradicsomra mire a retail ra kier es 990 Huf lesz vegul
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 11. 04. 18:14
Előzmény: #260461  izommanvagyok
A reáleszközbe menekülés valós alternatíva lehet, de ez nem megy máról holnapra. Viszont a villanyszerelés, kaja, budipucolás... társai napról napra, hétről hétre, óráról órára tornázódnak felfelé, ez utóbbi a legnagyobb gond.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 11. 04. 18:09
Előzmény: #260457  HZsooolt
Jós Zsoltikám, jós! A legtöbb multi 405-410-s árfolyammal tervezte az évet és a bevételeit. Átlagban ha nézem az ismerősi mintámon volt 8%-os béremelés forintban. Utóbbit ki kell termelni, viszont a gazdaság gyengélkedik, stagnál.
izommanvagyok 2025. 11. 04. 18:08
Előzmény: #260459  J0hnnyEnglish

Menteni kell a tőkét reál eszközökbe ( ingatlan)  az infláció elől!
A szegény is tud ha van esze otthon startot felvenni és védekezhet az infla ellen.
Ha meg nincs esze és lebeszélte az ellenzéki média , hogy mekkora átverés FT alapon 25 évre fixen 3 % ra eladósodni akkor így járt meg is érdemli ! Ott a babaváró  vagy a munkás hitel önerőnek a bérlő meg kifizeti a lakás törlesztőjét ennyike... vagy pótfedezettel megint lehet 0 % önerővel is vásárolgatni stb stb.. persze nyilván van az a mély szegény réteg ami semmivel sem tud élni , de ez a ritkábbik eset még most lehet dolgozni lehet 2 állásod is , hogy össze kapard magad ha 1 fizetés kevés van anya apa is álltalában valakinek ha meg nincs vállalj két állást stb... dolgozd ki magad... ennyike vagy tanulj fejlődj.
Aki dolgozik tud itt érvényesülni aki pedig a segélyt a szociális bérlakást várja  munka nélkül az így járt!

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek