Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Mondjuk nem értem hogy lehetsz ilyen lökött, hogy OBI ba mész... ot a megatherm és féláron megkapod a cuccokat. Na jó persze vasárnap nem, de a szaküzlet jóval olcsóbb. Villanyra meg ott a haluxvill.
Az Újlipótváros már a modernista epiteszet terepe: art deco és bauhaus. Itt a praktikum volt az első, így a nincsenek gazdagon diszitett homlokzatok és nagy belmagasság sincs. Ettől eltekintve az egyik kedvenc varosreszem a Szent Istvan Park környéke és a pozsonyi út, a Dunapark-házak.
mindigis tetszettek ezek a nagypolgari lakasok tagasak 4 meter belmagassag 100 eves tolgyfaparketta 250es ajtok:)) mongyuk polgar sose leszek de attol meg teccccchetnek. 2 hete voltam ujlipotvarosban majd kitort a nyakam annyira neztem a homlokzatok ismetcsak , fenykorukban szepek lehettek. a belso udvarokba ha nyitva az ajto be szoktam nezni volt nemegszer hogy be is mentem az 5 kert hagyjuk az maga a tortenelem a sok marvany tablaval , nemzetunk nagyjai nincs olyan tabla amit ne olvasok el. szerintem turistanak neznek :XD mindig kozbe csak rajongok az epiteszet es epitesert
No commemt:) A szerelem és a társkapcsolatok jövője többes számú lesz. Az AI-társak sokféle formát öltenek majd, partner, terapeuta, bizalmas, vagy éppen egyfajta fantázia formájában. Egyesek számára az AI kiegészíti majd a már meglévő kapcsolataikat, míg mások számára gyakorlóterep lesz, illetve lesznek olyanok is, akiknek elsődleges partnerként szolgál majd. https://index.hu/techtud/2025/09/06/intimitas-szexualis-elet-ai-summit-bryony-cole/ Mar a dugasba is azvMIe a foszerep. 🙂 Jol megdugtam ma az MIt🙂 Beszarok. Meg tobb penzt az Miba🙂
Törölt felhasználó2025. 09. 06. 18:58
akit erdekel egyebkent a pesti kazancsere ar a havernal o egy regi kombi cirkot par napja cserelt momentan rakerdeztem mennyi a mennyi kondenzaciosra, a kemenyt cserelni nem az o reszortja azt a haverja intezte es kulon fize t tplusz egy hocserelo beficcent gaz cso heggesztes es az elmenoag visszatero agak rakotese 120k ez 1 nap munka es megegy napot szamoljunk mert kiment felmerte telefonalgatott anyagbeszerzesb az is ido
Törölt felhasználó2025. 09. 06. 18:49
minden munkafolyamatra van megbizhato haver mar evek alatt kialakult a profi kor. a kazanos haver viz gaz futesszerelo 30+ eve :) de nem publikus, nem kellett volna meloskazni :DDD
“ Mindezek közül a lokáció amit nem lehet elégszer aláhúzni. Újabban ezért is merült fel bennem a (hasznosított) vidéki ingatlanok budapesti ingatlanra konvertálása” Van azért lokáció határokon túl is, ha errefelé elképzelhetőnek tartasz némi kockázatot.
“ Most mar kezd leesni h az IT (magunkat borzalmasab felertekeljuk tarsasag) ujabb hypeot generalt, ha nem lufit..” Amúgy a vége nyilván igaz, de gondolom pont annyira felelős egy magyar banki ügyintéző a subprime válságért mint egy it-s a mesterséges intelligenvia hypeért nem igaz?
Felénk egy 2008-ban 19 millióra értékelt ház-a válság végére -2013-ban 15-milliót ért.- Ha ehhez nem nyúltak hozzá akkor ma 55-millió ft! Ha felújítottok tovább,akkor ma 90 millió.- Somogy,de nem Balatonpart-ez is helyfüggő.
Kemény számok. Nálunk is így van. 2013ban 16Mért vettük a házat felújítás tetőcsere új fűtés. kb 25ben van. Ma 130 körül adnám el. Más: Izomman reloaded! Mai program: összerohadt wc deszka zsanér flex-el való levágása és új deszka felszerelése. Wc tartály csere régi szart újra. becsövezni , anyázni, izzadni. Mindezt hol? Nyaralóban? nem! ki adott panelben? nem. Otthon! ingyen ! Meg se éri! :-) Elmentem az Obiba két tartály, két deszka, egy kis pity-puty hopp 70 rugó. és még én csinálom Jövö héten jön a klimás és a kazános éves karbantarsra. óradíjuk: 100 euro. kemény ba+
Köszi mindenkinek!Szerintem akkor lenne ingatlanpiaci összeomlás ha a tőzsde is bedőlne, de az meg senkinek sem az érdeke, illetve szabadon lehet manipulálni. Ahogy Trump még dicsekszik is vele. Ő szólt, délelőtt, hogy most kell venni. Aki megfogadta az így járt. Persze ez nem bennfentes kereskedelem."He made two-and-a-half billion today, and he made nine hundred million, that's not bad!" https://x.com/SkyNews/status/1910435702182990099 Most, hogy Trump kinevezi az új FED elnököt, az leviszi 0-ra a kamatot, tőzsde kilő, innen már tényleg csak összeomlás lehet. Persze lehet a végtelenségi tart az emelkedés, eljött az örök long birodalma. :) 2008-as QE pénzöntés óta, amúgy is ez a jelszó, Buy the F*ing Dip (BTFD).
Erre a projektre egyébként tökéletesen railleszthető legnagyobb példaképem örökérvényű gondolata: "Értékmentés, értékteremtés, értékmegőrzés" – ha jól emlékszem volt valami hagyma is rétegekkel, meg társadalom, midez sokszor ismételgetve három oldalon, akkor mondtam le az Octogon előfizetésem. Most talán az ő nyomdokaiba léphetek.
Ha spekulalsz, akkor olyan vagyonnal tedd, amit nem faj elvesziteni. Itt bar ennek a kockazata nagyon kicsi, de az alapgondolat lenyege, hogy olyan kockazatot vallalj, amit el birsz viselni, ha nem az elvarasodnak megfeleloen alakul a dolog. - Az sem mindegy mekkora a teljes netto vagyonod (mennyi kotelezettseged van). Mas lehet a valasz, ha van 5+ ingatlanod, vagy ha csak 1-2 ingatlanod van. - En a Harrison fele 18 eves cikluselmeletet figyelem amugy. Az, hogy az 1980-as evek ota jol be lehetett azonositani ezzel a nyugati ingatlanpiac es a gazdasag ciklusait (gfc ota is jo iranytukent szolgalt), meg nem jelenti azt, hogy most is jo lesz (plane itthon).
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link