Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Csak úgy finoman jelzem retardált, hogy szerintem senki sem olvassa szivesen egy ingatlanos topikba, hogy mennyi sört ittál meg konyakkal.
Törölt felhasználó2023. 10. 23. 16:12
Előzmény:
törölt hozzászólás
nem volt benne cinkelés, valóban működik és példa is van rá, de nagyon ritka főleg ebben a kivitelben. Arról már többször hallottam, hogy akár a tudtuk nélkül brigádokat belekényszerítik egy ilyenbe, azzal, hogy lesz szállás aztán végül kiderül, hogy a szervező úgy gondolta, hogy a munkahelyszíne lesz az és még abban is reménykedik hátha "szabadidejükben" is dolgoznak...
Miért kellene? Honnan veszel ilyen hülyeséget? Kényszerképzeteid vannak öcskös? Tényleg nem értem minek kell egy ingatlanos topikba részegen meg bedrogozva butaságokat írogatni.
ha ki kell maxolni a csóróságot akkor, teljesen felesleges lakhatásra költeni, anélkül is sokan élnek budapesten és még pénzt is kereshetsz vele. Vetesd fel magad biztonsági őrnek olyan helyre ahol van fürdési lehetőség is a többi életet meg old meg az autódba és közben persze járj be az igazi munkahelyedre mérnöknek vagy ügyvédnek. Így nem költöttél egy forintot sem lakhatásra mégis "teljes" életet tudsz élni és nem kell se szoba se lakókocsi bérletet fizetni, nemhogy albérletet és még pénzt is keresel vele. Tessék elméletben most én hoztam a legjobb megoldást 😉 tessék überelni!
Nem random beböfögtem ezt a kiadó ingatlanhirdetést, hanem válaszoltam egy hozzászólásra egy linken keresztül miszerint hogyan lesz 100M-s ingatlana valakinek? Így, kibérel egy olcsó meghirdetett "ingatlannak álcázott" lakókocsit Budapesten és lehet spórolni. Nem minden videójukat de figyelem a csatornájukat, tisztába vagyok vele, hogy amcsiban ez a módi vagy a sima gépjármű. A filmet pedig láttam amikor kijött, nekem nagyon bejött.
Na ez a menő! 55ért már működő lakóutőt bérlek és bejárom a világot…. Amúgy már gondolkoztam rajta, ha lakóautóban tudnék élni, akkor miert nem szeretnék állandóra is ekkora területet? Nem mintha rá lennek szorulva, csk gindolatkisérletnek.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link