Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
"2020. július 8. óta értéktől függetlenül illetékmentes a testvérek közötti öröklés és ajándékozás. Korábban csak az egyenes ági rokonok, tehát szülő és gyermek, valamint özvegy és házastárs örökrésze és ajándéka mentesült az illeték alól."
Néztem a leírast, akkor lehet hogy tényleg változott. Én tavaly nem tudtam még közvetlenül ajandékozni a testvéremnek, vagy csak az ügyvéd nem volt tisztában a törvénnyel. Akkor sorry.
pár hó napja az egyik gyerekem autót ajándékozott a másiknak, ott mintha lett volna ebből valamiféle anyagi haszon, bár nem igazán figyeltem oda hiába kötötték az orromra
A testvér az oldalag, az édes szülő az egyenes ág. Csak az egyenesagi kapcsolat mehet illetékmentesen.
Törölt felhasználó2023. 04. 11. 08:18
és újra kinyitom mr bob kedvéért az illegális nyugdíjasklubot most nincs sem mottó sem tézis ami van az egy kérdés írjak e a kamuhírdetés mint hatékony lakáseldási technológiáról részletesen? .. az apropója kettős első: a melós tegnap hivatkozott az ide vonatkozó régi szövegeimre, de hibás végkövetkeztetéssel második: szorosan ide vágó ok, a kukorica pár napja irt egy hamvába hullt ötletéről, hogy megbízott volna egy ingatlanost hogy hajtson fel neki egy jó vételt ami nincs a neten, év nem vállalta az amúgy jónak tartott ingatlanos .. nem lenne rövid szöveg ezért kéne nemi motiváció, mondjuk ha 1-et meghaladó igenlés érkezne a mai napon, belevágnék ennek hiányában az 5-nél több mínuszt is elfogadom töredékesen régebben már sokat írtam róla, és most rendszerbe foglalnám, mert a piac kb megint abban az állapotában van amikor magas hozzáadott értékkel bír
A régiben is (1988-ban mentem ki az NDK-ba) de utána országot váltottam lakhelyváltás nélkül és az NSZK-ban folytattam, de utána már nagyon sok különböző városban épitettünk. (Hamburg, Frankfurt, Bodeni tó mellett, Stuttgártnál, Kölnben stb. Én kivételesnek tartom a tapasztalataimat. Az NDK a nyolcvanas évek vége felé kb a magyar 50-es éveket idézte több szempontból, igy én betekintést nyertem abba is eg picit. (Mindig hires voltam a rosszul időzitett humoromról. Miután Honecker képét minden helyiségben láttam egy irodaházban, kivéve a WC-t, megkérdeztem, hogy oda miért nem tettek. )
zseniális dddddolog az internet, ismer az melített lovati .. 1207 - Gemini xxadatok >
Fajta:
angol telivér
Apa:
Savio
Felállítás helye:
archív
Szín:
sötétpej
Anya:
Goldfee
Fedeztetés módja:
Szül. év:
1973
Nagyapa:
Atatürk
Videó file: .. vagyis tévedtem, nem 73-ban volt az év lova, hanem akkor született egy egykoron Bábolnán tanult, majd Kerteskőn is ménesmesterkedő embernél teljesített állami fedezőménként szolgálatot amikor engem is néha a hátán hordott az embernek volt egy nem sokkal korábban galoppályáról vásárolt fiatal telivér kancája, amelyik még nem volt teljesen átlovagolva, és nem nagyon ismert más jármódot mint a versenyvágtából kigyorsítás finisvágtába eszméletlen élmény volt kinn a mezőn amikor az ember elengedte mellettem a kancát, és a Gemini azonnal beindult vele együtt hihetetlen inteligens nemes jószág volt, éppen hogy csak beszélni nem tudott, ahogy fogadott és rámnézett a boxában az is már felemelő volt, bármilyen bűnömet bevallottam volna neki, ha kérdezi kb 93-ban nem volt elég elővigyázatos az ember és agyon rugatta szegény mént
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link