Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
"2020. július 8. óta értéktől függetlenül illetékmentes a testvérek közötti öröklés és ajándékozás. Korábban csak az egyenes ági rokonok, tehát szülő és gyermek, valamint özvegy és házastárs örökrésze és ajándéka mentesült az illeték alól."
Néztem a leírast, akkor lehet hogy tényleg változott. Én tavaly nem tudtam még közvetlenül ajandékozni a testvéremnek, vagy csak az ügyvéd nem volt tisztában a törvénnyel. Akkor sorry.
pár hó napja az egyik gyerekem autót ajándékozott a másiknak, ott mintha lett volna ebből valamiféle anyagi haszon, bár nem igazán figyeltem oda hiába kötötték az orromra
és újra kinyitom mr bob kedvéért az illegális nyugdíjasklubot most nincs sem mottó sem tézis ami van az egy kérdés írjak e a kamuhírdetés mint hatékony lakáseldási technológiáról részletesen? .. az apropója kettős első: a melós tegnap hivatkozott az ide vonatkozó régi szövegeimre, de hibás végkövetkeztetéssel második: szorosan ide vágó ok, a kukorica pár napja irt egy hamvába hullt ötletéről, hogy megbízott volna egy ingatlanost hogy hajtson fel neki egy jó vételt ami nincs a neten, év nem vállalta az amúgy jónak tartott ingatlanos .. nem lenne rövid szöveg ezért kéne nemi motiváció, mondjuk ha 1-et meghaladó igenlés érkezne a mai napon, belevágnék ennek hiányában az 5-nél több mínuszt is elfogadom töredékesen régebben már sokat írtam róla, és most rendszerbe foglalnám, mert a piac kb megint abban az állapotában van amikor magas hozzáadott értékkel bír
A régiben is (1988-ban mentem ki az NDK-ba) de utána országot váltottam lakhelyváltás nélkül és az NSZK-ban folytattam, de utána már nagyon sok különböző városban épitettünk. (Hamburg, Frankfurt, Bodeni tó mellett, Stuttgártnál, Kölnben stb. Én kivételesnek tartom a tapasztalataimat. Az NDK a nyolcvanas évek vége felé kb a magyar 50-es éveket idézte több szempontból, igy én betekintést nyertem abba is eg picit. (Mindig hires voltam a rosszul időzitett humoromról. Miután Honecker képét minden helyiségben láttam egy irodaházban, kivéve a WC-t, megkérdeztem, hogy oda miért nem tettek. )
zseniális dddddolog az internet, ismer az melített lovati .. 1207 - Gemini xxadatok >
Fajta:
angol telivér
Apa:
Savio
Felállítás helye:
archív
Szín:
sötétpej
Anya:
Goldfee
Fedeztetés módja:
Szül. év:
1973
Nagyapa:
Atatürk
Videó file: .. vagyis tévedtem, nem 73-ban volt az év lova, hanem akkor született egy egykoron Bábolnán tanult, majd Kerteskőn is ménesmesterkedő embernél teljesített állami fedezőménként szolgálatot amikor engem is néha a hátán hordott az embernek volt egy nem sokkal korábban galoppályáról vásárolt fiatal telivér kancája, amelyik még nem volt teljesen átlovagolva, és nem nagyon ismert más jármódot mint a versenyvágtából kigyorsítás finisvágtába eszméletlen élmény volt kinn a mezőn amikor az ember elengedte mellettem a kancát, és a Gemini azonnal beindult vele együtt hihetetlen inteligens nemes jószág volt, éppen hogy csak beszélni nem tudott, ahogy fogadott és rámnézett a boxában az is már felemelő volt, bármilyen bűnömet bevallottam volna neki, ha kérdezi kb 93-ban nem volt elég elővigyázatos az ember és agyon rugatta szegény mént
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link