Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Boby
Boby csütörtök, 11:34
Előzmény: #100313  N0MAD
 "számomra amúgy egyelőre nem egyértelmű, hogy mi a kormány célja. Inkább arra hajlok, hogy a helyes utat fogják választáni. A helyükben jelenleg én is a 2030-at hangoztatnám."
Ezt írtam picit lentebb, szerintem még messze vagyok, hogy Ibizával közös platformra kerüljek😊,de majd belehúzok.
gyula1971
gyula1971 csütörtök, 11:11
N0MAD csütörtök, 11:09
Előzmény: #100317  N0MAD
Lehet nem ötcsillagos a Marriot, de talán a magyar munkásosztály spórolási okokból elnézheti nem siófokra ment augusztusban.
N0MAD csütörtök, 11:04
Előzmény: #100312  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Hát rákerestem, kész vagyok. Most jó turistának lenni :D
Waikiki Beach Marriott Resort & SpaHotel Details2552 Kalakaua Avenue, Honolulu, Hawaii 96815 USA
1room, 2 guests
 City View (no balcony), Guest room, 1 Queen or 2 DoubleRoom DetailsRates from   97,285HUF Night
.
Paoakalani Ocean View, Guest room, 1 King, Sofa bed, Ocean view, Paoakalani Tower, Balcony Rates from 118,023HUF / Night
 ...
A Hotel Azúr Prémium a Balaton első ötcsillagos hoteleként várja a luxus szerelmeseit. 
Luxusidő pároknakLuxus wellness félpanzióval öt éjszaka  Összesen                   852.234 Ft
Spiller csütörtök, 11:04
Előzmény: #100315  Spiller
megnéztem, még osztrákok is 4,1% hiány  és 81,5% államadósság. 
Spiller csütörtök, 11:01
Előzmény: #100297  JokerWizard
ha jól rémlik kb 7 eurót használó ország  2025ös hiánya bőven a referenciaérték fölé ment nem beszélve az államadósságról. Még a belgák is tán 5,1% hiánnyal vannak és 107% os adóssággal.
Tehát olaszok, franciák, belgák és még pár kisebb nem lehetne EURt bevezető ország az ERM2 szerint a mai adatuk alapján. 
Ha ez így van akkor talán módosíthatják mondjuk 5% hiányra és 75-80% gdp arányos adósságra és már meg is felelünk.  Az éveket is levihetik két egymást követő évre.  
A másik lehetőség a szerződés szerinti euro használat  mint vatikán és pár törpeállam de a teljesítés idejéig cimkével ellátva.  
Furcsa nekem ez a nagy HUF  erősödés nem tűnik természetesnek.  Bár vonzó lehet a magas kamat de egy kamatcsökkentés bármikor benne van és futnák az árfolyam kockázatot. Most olcsón váltanák át eurt és a lejáratkor meg drágán vehetnék vissza.  Feltételezhetjük megágyaznak a magyar eurnak mondjuk 350en? 
Már az mekkora hiánycsökkenés lenne ha egy éjszaka átváltanák HUF állampapírokat eurora és az adott naptól az érvényes eur kamat lenne hatályos.  Mellé pár apróság pl lejáratig tartás  és csak másodlagos piacon lehetne addig eladni. 
Ez csak egy gondolatkísérlet. 
N0MAD csütörtök, 10:26
Előzmény: #100312  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Úgynevezett olajárrobbanás és kerozinhiány.
Fuck logic ahogy a művelt francia mondja. Lehet tényleg beléptünk a post-truth korszakba :D
N0MAD csütörtök, 10:24
Előzmény: #100310  Boby
"ez ellenkezik az aktuális korszellemmel. Egy normálisan vagy legalább azt meközelítően működő országot szeretnék"
Ezt értem is ellenben még meg se történt a kormányváltás. Az minimum el kellene gondolkoztasson hogy spilerzajjal egy platformra sodródsz az elégedetlenséggel :D
Tökre elfogadom hogy az optimizmus túlzott lehet, de esküvőn a nászéjszaka előtt sem szokás ötpercenként elmondani hogy korán örültök, a házasság sok nehézségből is áll és a fele válással végződik. Ami ugyan tökéletesen igaz, de talán ha már tizenhuszon évig erről álmodoztunk talán pár hét lelkesedést meg lehet hagyni amíg beindulnak a hétköznapok, nem gondolod? 
zaj is előre hegyezi a cerkát hogy a rossz időjárástól a szupernovarobbanásokig minden miatt is köpködhet majd. És igen, lesz is sok hülyeség meg probléma is ilyen ez a valóság dolog. Majd alkalmazkodunk.
Még a hivatásos rettegők is beleuntak hogy nem mentünk a háborúba és nem vették el a nyugdíjakat és nem zelenszkíj alakít kormányt nálunk valamint nem jelentették be az óvodákban a sportfoglalkozások keretében napi nemváltó műtéteket :D
(utóbbiakat nem rád mondva természetesen, mielőttmég)
sh0rt0s_r0b0t_v0.42
sh0rt0s_r0b0t_v0.42 csütörtök, 10:08
Előzmény: #100310  Boby
A rokonsagom a hawaii repjegyeket nezegeti es nem hiszik el, hogy 230 ezer korul megvan Honolulu oda-vissza. Szoval ennyire irrealisan eros a forint, hogy a munkasosztaly hawaii nyaralast tervezget a millio dollaros budai agglos kadarkockajabol. 
Boby
Boby csütörtök, 10:05
Előzmény: #100307  N0MAD
"Elmondhatod hogy neked mi fáj, "
Amúgy ez volt a hozzáállás az elmúlt 16 évben is. Akinek nem tetszett valami,az sértett ember volt. 
Boby
Boby csütörtök, 10:02
Előzmény: #100307  N0MAD
"Nézd, én nem fogok sírni négyszázas eurónál sem, 350nél sem. Aki kereskedik vagy importál szintén lovagolja meg a hullámokat, most kell raktárkészleteket tölteni. "
Ezzel teljesen egyetértek. Én amúgy a kereskedelemben dolgozok,ha az eddigi hozzászólásaimból ez nem ment volna át. Szűk látókörűen mondhatom, hogy számomra most kimondottan előnyös az erős forint. 1200-ért mégiscsak könnyebb eladni egy nagy tábla Milka csokit,mint 2600-ért. Nem igaz!? De akkor ennyi erővel az elmúlt 16 év minden pénzszórásánál is tapsolhattam volna. Nem tettem. Most sem fogom,még akkor sem,ha ez ellenkezik az aktuális korszellemmel. Egy normálisan vagy legalább azt meközelítően működő országot szeretnék, 89-ben még így vágtunk bele.
kollini
kollini csütörtök, 09:49
Ami most nagyon durva, egy japán nagyvárosban, a 0,5 Cola 300 Ft, egy red bul 460ft.
N0MAD csütörtök, 09:47
Előzmény: #100306  pénzlesö
Attól függ az mnb-nek mi a célja.
Ha szivatni akarja a kormányt mint annak idején Járai akkor kb soha.
N0MAD csütörtök, 09:46
Előzmény: #100305  Boby
Nézd, én nem fogok sírni négyszázas eurónál sem, 350nél sem. Aki kereskedik vagy importál szintén lovagolja meg a hullámokat, most kell raktárkészleteket tölteni. 
Elmondhatod hogy neked mi fáj, a kereskedelemben mi fáj, igazad is lehet, de attól még az van ami van.
Valamikor elmondhatnád nagy vonalakban mivel foglalkozol mert valószínűleg ez is benne van a világképedben.
pénzlesö csütörtök, 09:40
Alapkamatot   milyen árfolyamnál   csökkentik ?,
Boby
Boby csütörtök, 09:26
Előzmény: #100304  N0MAD
Pont ezért könnyű eladni ezt a storyt az embereknek. Milka csoki is óccsóbb lett vagy lesz. Mindenki jól jár,egy darabig.
N0MAD csütörtök, 09:24
Hát, mint munkajövedelmemet forintban kapó, az idei emelkedés után jövő forinterő vicces mód megdobta az euróban számolt bevételt :D Igen, ez előtt is és ez után is eurós befektetésekben tartom a tőkét (eltekintve az állampapírban tett kétszámjegyű kamatos évektől a tőke egy részével)és abban is számolom mert az a hullámvasút ami itt ment egyszerűen nem alkalmas értékmérő funkcíóra.
Az ingatlanárak összevetésében pláne jó a helyzet, már úgy mehet a magyar turista tengerpartokra mint annó a németek a balatonra, habzsidőzsi olcsón :D
Lehet gondolkodni a fire éveken :D
Boby
Boby csütörtök, 09:21
Előzmény: #100302  FR73
"A lakosság sokkal jobban fél a forint esetleges elértéktelenedésétől, mint az euró hátrányaitól"
Sajnos a lakosság h*lye. Mi sem bizonyítja ezt jobban,minthogy 16 évig elviselték a nert. Amúgy meg nem önmagában az eurónak vannak hátrányai,azzal nincs baj,ha csak nem tartozik hozzá felelőtlen gazdaságpolitika. Szerencsétlen görög embereknek volna mit mesélni erről.
FR73 csütörtök, 09:16
Előzmény: #100299  Boby
A 2022-es forint gyengülés (és amit Matolcsy ámokfutott egészen 2022 szeptemberig) nos az ágyazta meg az euró bevezetés ötletét. Ott nyáron a 400-nál már be kellett volna avatkozni, nem hagyni a további gyengülést.
A lakosság sokkal jobban fél a forint esetleges elértéktelenedésétől, mint az euró hátrányaitól.
Ha visszaolvasol itt a fórum igazi szentiment, miféle beírások voltak akkortájt, az "500 lesz" akkor lett itt népszerű beírás.
Boby
Boby csütörtök, 09:10
Előzmény: #100300  Boby
Köcsög navracsis is 2 éven át hozta haza az eus pénzeket. Azt a dumát is imádta a piac, és egy forintjába sem került az országnak.

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek