Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Érdekes, hogy pontban este 9:00 kor hirtelen majd 2 egységgel korrigálódott az árfolyam. Ki vele, kinek volt este 9 kor ekkora szüksége a magyar devizára? Csak csináltak egy kis felső tüskét.
Szia Adi, szerintem az történhet, igen égetheti. Nem gondolom, hogy időnként főleg esti órákban valakinek hirtelen ekkora szüksége lesz a devizánkra, hogy jó pár egységet erősödik.... Biztosan korrigálgatták, különben már 400ban lennénk. A hétfői keddi napos gyertya jó kanócos lett, ez azt jelentheti, hogy estére visszarángatták. a szerda úgy tűnik a korrekció volt. Ma meg megindult csak kérdés miért engedték el, amikor a többi deviza szépen megnyugodott. Kivéve a dél afrikai randot. Mai napos tüske nélküli egyenlőre. Sztem a carrysek zárogatják a pozikat, mert nem bíznak, hogy a kamat többet hoz, mint amit az árfolyambukó visz.... Lehet ma visszaveszegették amit előtte elfüstöltek, vagy egy részét... Egy biztos amit megírtak, hogy olyan erős a FO$rint így 380alatt ahol volt, mint 230nál volt kb 18 éve. Próbálják fogni ugyan, de nem véletlenül nem fejleszt költ a nép,a cégek, mert qrva drága nálunk minden. Ha elengedik, még nagyobb földbe állás jön. Nem kéne, de időnként megteszik. Előző választás után jött egy nem kis infla.... és most többet szórnak el. Ne feledjük azt se, hogy sok jellemzően nem a hülyék elhagyják az országot és az itt maradóak nem fogják megtermelni, amit kéne. Nem tudom kit akarnak lerabolni és miként a pedokraták. Az árfolyam látszik, egy ideje átszoktak más nem ennyire látszó dolgokra, amit másra kennek.
Szia Géza. MNB folyamatosan égeti a devizatartalékot a forint támásztására, szerinted ? Csak azért ,mert az egyik ok a hitelminősítőknél a pluszos devizatartalék volt . Amiatt, nem vágtak minket bovliba . Hozzá még elhúzódik ,eszkalálódik a globális helyzet az üzemanyagok terén az igencsak megcsapolja a tartalékot. A választásokat még megvárják a hitelminősítők ,de utána a forintnak rázós időszak jön. Ez a mostani kampány költekezés, pénzosztás S&P stb mennyire veri ki majd a biztosítékot.?
Alapvetoen normal koruömenyek kozott igen. Viszont ha ellatasbiztonsagi helyzet van akkor nem. Pl sok emberk visz magaval kannakat es elrak 100-200l benzinit pluszban, vagy akinek tobb kocsija van, mindet teletokti, akkor hamar elfogyhat a benzin, ha finomitokba nem jon olaj. Tipikus viselkedes inflacios kornyezetben, ami ongerjeszto: most megveszek amennyit csak tudok, mert kesobb ugyis csak dragabb lesz…plane ha fennall csak a lehetosege annak hogy nem lesz.
FO$ 387.941 +3.801 +0.99% hát nem FO$ dél afrikai rand 19.1848 +0.1878 +0.99% a világ legkorruptabb állama román lej 5.0937 +0.0060 +0.12% zlotyi 4.2806 +0.0180 +0.42% szomáliai shilling 662.44 +2.85 +0.43% kormányuk sincs csak kalózok indiai rúpia 106.3940 -0.8060 -0.75% szerb dínár 117.400 +0.160 +0.14% a szerbek visszapillantótükrében is egyre kisebbek leszünk korona 24.3944 +0.0644 +0.26%
Persze a döntést az emberek kezében hagyni.. persze meg még mit nem.. még a végén elkezdenek gondolkodni a kis gombák... JÓ nekik az ha meg van mondva, hogy mennyi a minimálbér, mennyi a csirkefarhát és mennyi az üzemanyag... Azt meg majd úgy állítják be hogy fájjon, de azért még kifizessék.. MOL utoljára is rekord profitot ért el úgyhogy azért annyira nagyon ne sajnáljuk őket...
Alapvetően had döntse el mindenki maga, hogy milyen ár mellett rakja le az autót! Amennyiben 1500 Ft a benzin, de nekem fontos és kifizetem, akkor legyen...
Ha ez az iráni helyzet elhúzódik, akkor megint hatósági ár és limit lesz itthon szerintem. Bár szerintem ez a mostani támadás részben a kínai látogatásnak szólt, ahogy a venezuelai is.
Németeknél egy bizottságot hoznak létre ami majd jól megnéni, hogy miért is ilyen drága az üzemanyag... mondhatjuk, hogy tipikus... Igaz 2 napja már megfejtették, hogy az árak felfelé általában nagyon gyorsan követik (túl lövéssel) az árakat mert itt a "újrabeszerzési" árat nézik, lefelé meg szépen nyugodtan engedik (profit maximalizálás) de a németek azt mondták eddig a piac száblyozza önmagát... Bérleti díjj stopp még él, de energiaárakban tudtommal piaci ár érvényesül (1x volt covid alatt egyszeri támogatás amit számlára utaltak ha jól emélkszem). Egyelőre még magyarországon aránylag olcsó az üzemanyag 600 alatt főleg. Majd ha 800 körül lesz, elkezdi az emberek szemét csípni. Dehát háborús infla ... Még jó hogy a kormány autói és repülőit fixen kell tankolni, az emberek meg max megtanulnak spórulni... csak úgy németessen.
Ráadásul még nem igazán terjedt el itthon, hogy mi lesz, ha megint benzinhiány lesz, világszinten meglódul az infláció amolyan re:70s stílusban. Úgy tudom, hogy Japánban már kérték a finomítók a kormányt a biztonsági tartalék feloldására. + ha ezt megfűszerezzük egy midterm year szezonalitással, ami szerint március után általában amúgy is esés szokott jönni a tőzsdéken....
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)