Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
C0lumb0 vasárnap, 15:07
Nézzél kôrbe bemész a boltba a vak is látja az árakról mennyit hazudik a KSH-tok.. 2022 Ben is az osztogatás után jött a recesszió.. Most is az van rebesgetve már jóelõre hogy 1000 lesz a benya ha a Tisza jön.. Szerintem ha jön ha nem jön úgy lesz, mert lófax se történik, hogy ne a Putler s€ggebol táplálkozzatok..Nem tanultok a múltbeli hibákbòl.. A történelem ismétli magát.. 
FR73 vasárnap, 15:02
Előzmény: #98256  C0lumb0
Kénytelen vagyok világosan megfogalmazni, hogy soha nem volt és most sincs közöm a nerhez és nem vagyok a szavazójuk. 
C0lumb0 vasárnap, 14:58
Előzmény: #98255  FR73
Jól van köszönöm hogy észrevetted mit írt át az iPhone helyettem gratulálok! Erre vagytok képesek! Hidd el csak hogy tudom hogy kell írni helyesen csak nagyon nem érdekel amikor neked írok ...😀
FR73 vasárnap, 14:56
Előzmény: #98254  C0lumb0
Az a lakás, ami 2024. végén átszámítva 100 ezer eurót ért, az 2025. végén átszámítva 136 ezer eurót.
Akkor ebből most összeomlott volna a forint? Lakásban merve 36%-kal leértékelődött az euró, 29%-kal leértékelődött a forint.
C0lumb0 vasárnap, 14:54
Az a baj hogy nem akarjátok észrevenni ami kiveri a szemetek.. Amihez hozzányúltok csõdbe megy, tönkre megy leépül... Nem tudtok gazdálkodni, az álladósságot az égig veritek... Igaz lesz ez az euróra is.. Lehet itt bohóckodni  hogy a forint hogy kelt fel, meg milyen napja van.. mint valami idiótának csak senki akinek egy kis esze van le nem sz*ja.. kecskére a káposztát nem bízza..
FR73 vasárnap, 14:47
Előzmény: #98253  C0lumb0
Ragozásod ki kell javítsam. Minél tovább húzZÁK. Ülj le egyes kategóriÁK (ők).
Semmi közöm hozzájuk.
Gondolom a lejáró hiteleket sikerül ezentúl is megújítani, mint ahogy most is. Lesz egy kamatfelár, mint ahogy most is. 
Persze megértem azt is, hogy kizárólag az érzelmeid írod ki magadból, annak megfelelően szimplán többszörösen túldramatizálva, ha így van, akkor helyén kezelem az összeomlás, török és argentin út, stb kirohanásodat.
C0lumb0 vasárnap, 14:40
Nem stimmel, hát nézd már meg mennyit mentek a házárak félév alatt? Te melyik bolygón èlsz?
C0lumb0 vasárnap, 14:35
Előzmény: #98250  FR73
Mikor és mennyire? Minél tovább huzzátok annál nagyobb eséllyel mentek a kóterba! 😀 Mindenki tudja.. A hitelt hiteltelennek nem adják.. Mibõl lesz kifizetve az a sok kamat, meg hitel? Pènznyomtatásbòl?? Mert gazdálkodásról mit látjuk ulj le egyes kategòria vagytok!
FR73 vasárnap, 14:08
Előzmény: #98251  N0MAD
Ő olyan éves 30-200%-os inflációt vizionál éveken át. Török és argentin út, határozottan mondta ki.
Ugye szabad ellentmondani, hogy azért a nagyságrend nem stimmel? Ha pedig kérdez az ember, akkor jön az érzelemvezérelt "indoklás".
N0MAD vasárnap, 13:58
Előzmény: #98250  FR73
A kérdés jogos. Sokminden kapcsán az, birodalmak és hatalmak hanyatlásától kezdve a globális felmelegedésen át  a nap felfúvódásáig és a nagy bumm visszafordulásáig (vagy szétrepülésig). 
És bárminek az árfolyamváltozásának kapcsán is.
Azt hogy egy következményt valaki látni vél (mindegy is hogy jól vagy tévesen) nem nagyon cáfol a pontosan mikor és mennyire kérdés.
FR73 vasárnap, 13:37
Előzmény: #98249  C0lumb0
Igen, de mikor és mennyire?
2022 óta megy itt ez az okfejtés.
C0lumb0 vasárnap, 11:40
Mikor jön?😀 Amikor ezt a sok szennyet amit választások elõtt ki tolnak propagandára megpróbálja a mocskos felsõvezetés visszaszedni, úgy mint 22-ben.. Rsi a padlón, de mingyá ugye lesz 200 forint az euró egyesek szerint.. Nézz körbe az országba minden lerohasztva, utak vasutak állami egészségügyi ellátás, vízgazdálkodás, posta, közmunka, jogállam stb.. Ezután mi következik? Hitelekböl képes az állam "fenntartani" magát rekorder kamatokkal, meddig? A lakosság töke tele van mindezzel, szerinted meddig tartható mindez? Meddig húzható? A sok kamat mit tesz velük? Kiteszi a székből a seggüket jó esetben a kóterba!😀 Úgy legyen! Úgy néz ki mintha az euró bevezetése jönne el felé? Ilyen tempóban a következő évezredben sem lesz nálunk olyan. Nem felelünk meg a feltételeknek. És nem is fogunk, ha ki lépünk az euból akkor fõleg.. Illetve hitel kell nekik ellopni amit áttolnak a lakosság nyakába az inflációs politikâval amíg össze nem roskad alatta.. Nálunk nem Bulgár hanem Török útvonal van célba véve vagy Argentin.. A többi  csak a látszat.. azt hiszik mindenki bolond azt hitte csau is Romániában.. Aztán meg.. Azt hitte Hitler is.. Meg Putler is meg Zelenszki is azt hiszi azt majd rájönnek ahogy a mi zsarnokságunk is oda fog kerülni ahová való..
N0MAD vasárnap, 11:38
Előzmény: #98247  FR73
Ez is igaz.
Érdekesség hogy a nominálisan lefeleződő árak utolérték az akkorit, ma ugyanazok a bolti árak a németeknél mint márkában voltak :)
FR73 vasárnap, 11:28
Előzmény: #98246  N0MAD
A végső árfolyamnál nem szerencsés meghagyni a felkerekítési lehetőséget. Mert aki teheti, élni fog vele.
Pl 380-390-nél simán 400 lesz az effektív szorzó a napi életben. Ezt először az 1,95 DEM 1 EUR (teuro) esetében láttuk.
N0MAD vasárnap, 11:21
Előzmény: #98245  N0MAD
(adófizetőként persze azt favorizálnám hogy ez 400as árfolyamon történjen, de hitelezőként nézve meg minél alacsonyabban. )
N0MAD vasárnap, 11:18
Előzmény: #98242  FR73
igen, én is így gondolom.
Mondjuk akkor a magas kamatú forintos államkötvényre érdemes lesz fókuszálni ha az új kormány eurobevezetésére számítunk. Hosszútávú magas kamatozású forintos állampapír euróra váltódása nagy királyság.
FR73 vasárnap, 11:13
Előzmény: #98243  N0MAD
Igen, ezért.
N0MAD vasárnap, 11:08
Előzmény: #98240  FR73
igen, uge két évig stabilnak kell lennie, gyakorlatilag rögzített árfolyam, gondolom ezért írtál öt évet.
FR73 vasárnap, 11:08
Amit én gondolok, hogy az áprilisi választás eldönti az irányt.
50% Fidesz nyer: már idén visszaáll majd a jól "bevált" 3-4%-os elinflálós monetáris es gazdpol. Majd ráfogják mindenre is.
50% Tisza nyer: több éves távon szinten tartás és enyhe erősödés is lehet, érdemi trendszerű leértékelés nem.
N0MAD vasárnap, 11:06
Előzmény: #98238  FR73
igen, a forintadósságra váltás az jó volt a kibocsátó szemszögéből nézve. 
A hitelező szemével nézve meg jelentős kamatfelár igényt jelent ami vet fel kérdéseket a várható forintárfolyamról, a stabilitás is kérdéses nemhogy az erősödés.
Persze ha jelentős gdp növekedés lesz/lenne az is más lenne. De nulla növekedés mellett nem annyiró jó a matek a növekvő adósság növekvő kamatterhek irányába.
Szerintem.

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek