Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Olvastam a heten fejlett orszagi forumokat mint az usa ott mondtak h de jo az olcso olaj beepul az arakba szallitasba kicsit fojtja az inflat. Na nalunk ez ment a kereskedoi zsebekbe, uj ev uj ranger mustang lizing ideje.
Úgy tűnik nem lesz szükség a GVH és az MNB közös vizsgálatára, ahol a forinterősödés fogyasztói árakban való megjelenítése szempontjából vizsgálták volna a kereskedőket. Mire oda érünk, már nem lesz mit vizsgálni ^^
Kulcskamat (two-week repo rate): ~3,50 % – a Cseh Nemzeti Bank a kamatot ezen a szinten tartotta 2025 során, és ez a legfrissebb adat is 3,50 % körüliról szól.
Referencia-kamat: ~4,00 % – a Lengyel Nemzeti Bank (NBP) 2025 decemberében 4,00 %-ra csökkentette irányadó kamatát; a lombard és betéti kamatok ettől némileg eltérhetnek, de a fő politika-ráta kb. 4 %.
Alapkamat: 6,50 % – az MNB 2025 decemberi döntése szerint az irányadó alapkamat továbbra is 6,50 % maradt.
Fed-funds célráta: 3,50 %–3,75 % – az USA jegybankja (Federal Reserve) legutóbbi döntése alapján a federal funds rate célértéke 3,50 %–3,75 % közötti sávban van. Lehet, hogy csökkentik a kamatot 1 hónap múlva nálunk és erre már dobják is a carrysek a FO$rintot. Látjátok népNEMZETTHY büszkék, mennyire jó a fizetőeszközünk? Mitől is volt jó árfolyam? Ki fizeti meg az árát és miként?
A kp ár annyival lesz több, mint amennyi a kereskedésnek a hitelközvetítés nyeresége lenne. Én vettem így kp-ra bemutató autót (null km-es de ott állt a szalonban kiállítva egy ideje).
300 forint per centi a könyv? Gyorsan keol venni amíg nem korrigálják. Amúgy hogy mondta zsiday? Lépcsőn fel ablakon kiugrálva le? Nosztalgikus hangulatba kerültem, rég volt ilyen. Amúgy emlegettem full euróban ülök (ok, arra lefedezett befektetésekben) csak a mostani számlautalások hevernek forintban. Leértékelték a munkám posztomusz pár százalékkal. Felismerem a kritikát ám!
Nemrég vettem új kocsit kp-ra (szin meg ilyesmik mindegy volt, az se érdekelt hogy honnan túrják elő, nem kellett napokon belül), de listaárból párszázezret engedtek belőle összesen. nyilván 20 másodpercnyi beszélgetés alatt ez is valami. ha 0 lett volna az engedmény is megvettem volna. szóval ez van.
Nekem még KP-ra sose adtak jó ajánlatot új autóra. Bemutatóautóra ami már rendszámos arra igen. De rendelésre ha nem hitelre veszed nagyon kedvezményt se szoknak adni.
Másodperceken múlt, hogy sikerült elkerülni az MNB-alapítvány vagyonkezelőjének csődjét Ez az Optima csődjét jelentette volna. Egyben azt is, hogy végképp
veszélybe kerül az Optima hitelezői, az MBH Bank és a kecskeméti Neumann
János Egyetemért Alapítvány kölcsöneinek visszafizetése is. https://telex.hu/gazdasag/2025/12/17/mnb-ugy-alapitvanyi-vagyon-ultima-gtc-metu Kormányozni tudnak! Tudják kire mit bízhatnak! Oda nekik a 100 milliárdokat! FO$rint meg szabadesésben! https://imgur.com/a/y4kwCfO
Guten Abend, hát idén nem nyerem meg megosztva sem a tippversenyt, de cserébe időben befejeztem a deviza átváltást és végsőnek vélt (plusz minusz 5%) 80-20% lentebbi összaránnyal mozi.
Pottyognak be az utalások évzárősra, nem is kapkodtam, legyen folyószőmlán kari környékén, év végére úgyis lenyomják államadósságplasztikázásra, majd lecáltom akkoriban. Nem állítom követik a stratégiámat. Kamatcsökkentés nélkül mindezt. Meg leminősítés nélkül. Mi lenne ha még baj is lenne? Persze " ad ad adad adadadad, da problem iz da vór"
Mennyi ilyen kakit csnináltam ismerősöknek kollegáknak anno.... Hiren's boot cd, tele volt adatmentő meg víruskergető meg a jóégtudja cuccokkal. Csokit se kértem érte. Mondjuk azt is el kell mondanom amikor n kértem segítséget az ő,szakterületükről készségesen leszarták a fejemet, "ott vqnnak a dossziék szolgáld ki magad" Szép volt ez a usersupport élet. (aztán hogy ki hülyéskedett és ki káromkodott azt szerintem hagyd)
Szerintem karira csinálnak egy kis pénzt maguknak. Annyit mondott Varga, hogy adatvezérlésre kapcsolnak és figyelik az árazásokat januártól ??? Ennyi elég is volt. Meg sem kellett szólalniuk. Ha még az lett volna vagy a hanfulat romlott volna, de semmise. Ez pont annyit sem ér mint egy vödör FO$. Ma a népNEMZETTHY büszkék szabin vannak! ;)
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)