Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
randomly ma, 18:52
Előzmény: #96984  Capi
Moka_Brikka ma, 15:23
Előzmény: #96958  Bandita
Nem baj, ha nem latja be mi a baj azzal, amit ir. Mar leirta, hogy o igy latja, es pont.
-
Az a fontos, hogy aki olvassa, az lehetoleg gondolkodjon el egy kicsit ezen a teman, es merlegelje azt is, hogy ez a modszer mennyire karos, es mar nemcsak kozep- es hosszutavon sajnos…
Capi
Capi ma, 11:23
Előzmény: #96981  Boby
Erre kíváncsi vagyok. Melyik a legjobb beszélgetés velük?
andras-80 ma, 07:34
Előzmény: #96975  N0MAD
Bocs seriff, innentől figyelek arra, hogy legalább két sor meglegyen! 😅
Boby
Boby ma, 05:37
Előzmény: #96973  N0MAD
Igazad van, elnézést!
Boby
Boby ma, 05:36
Előzmény: #96980  DavidCamp
Tudom miben utaznak,de nem követem a cég életét, ellenben ha tehetem, a Sinkóval vagy Lakatossal készült beszélgetéseket elolvasom vagy meghallgatom. Maradjunk annyiban, hogy intellektusukat tekintve kilógnak a mai magyar gazdagok sorából. Nem sok van belőlük.
DavidCamp ma, 05:19
Előzmény: #96919  Boby
 Világviszonylatban 33. helyen van, az Európai Unióban pedig az első 3-ban a Manufacturing Market Insider nagy tekintélyű szaklap 2021-es EMS ranglistája alapján.

Forbes 2022-es felmérése szerint a 245,5 milliárd forintos becsült értékű vállalatcsoport. 21 tagvállalata jelenleg 9 magyarországi és 2 külföldi (Sztara ZagoraBulgária és SzabadkaSzerbia) telephelyen működik.A Coface CEE Top 500 rangsor szerint 2021-ben Magyarország 62. és Közép- és Kelet-Európa 462. legnagyobb forgalmú vállalata. 2022-ben nem szerepelt az 500-as listán.

A Videoton Holding főbb tevékenységei:
  • Elektronikai szerződéses gyártás (EMS): NYÁK-beültetés (PCBA), komplett termékek (készülékek) összeszerelése.
  • Autóipari beszállítás: Elektronikai alkatrészek, részegységek gyártása.
  • Ipari és háztartási gépipar: Komponensek és késztermékek gyártása, szerelése.
  • Gyártáskihelyezési (outsourcing) projektek menedzselése: Kulcsrakész projektek átvétele.
  • Környezetvédelmi és bioenergetikai technológiák: Befektetések és fejlesztések (pl. Ventifilt Zrt. felvásárlása).
  • Saját tulajdonú ingatlanok bérbeadása és üzemeltetése (másodlagos tevékenységként). 
DavidCamp ma, 05:07
Előzmény: #96954  Boby
Választások után megindul a gyengítés, nincs más lehetőség.
DavidCamp ma, 05:00
Előzmény: #96962  Boby
Na errő beszélek már mióta! Ezért is fulladt ki az OSP. Ezért van kevesebb tranzakció, ezért is nincs fogyasztás. 

Annyira csóró a magyar hogy hihetetlen.

Medián nettó 377ezer. Ezt ízlelgessük.

A sok elemzőnek meg kőgazdásznak nem a bpi képből kell kiindulni. Tessék elmenni vidékre és a top5 megyeszékhelyeket kivenni a listából. Lesz csodálkozás. A minap voltam Debrecenben, belváros (van ott egy kiadott ingatlanom). Szégyen az a város, az a sok 10ezer szegény ember. Egy 200ezres város. Kb. 5 éve voltam Miskolcon, dettő. 5 éve. 

Emberek, ébresztő. Az országot és benne a pénzeteket ellopták. 

És nem folytatom az oktatással, eü-vel, tömegközlekedéssel, közműhálózattal, stb...
DavidCamp ma, 04:52
Előzmény: #96970  N0MAD
" A mediánbér (az az összeg, amit a munkavállalók fele már megkeres) is jelentős, a bruttó medián 567 700 Ft
Albérletárakat írtál. Harmad bruttó nem tűnik szenzációnak (tudomma viszonyokat, meg a sokból könnyebbet, ez csak durva becslés)"
Ez netto 377ezer forintocska. 

Hol is tartunk az örök mércéhez képest? Értem, hogy a szomszéd de melyik? Lassan Szerbia szintjére csuszunk.
geza77
geza77 ma, 00:13
Előzmény: #96970  N0MAD
Lézer is járt bécsbe, élhetetlen, migráncsok, szemét,.... 
Itt is 5 évvel később kimentek megnéznimások is, szörnyű, hogy alig hallani német hangot ;)
https://www.youtube.com/watch?v=fz-kODFEqjw
N0MAD szombat, 22:27
Előzmény: #96974  andras-80
Kb mint tőled fikamentes komment. Vagy ami egysorosnál több.
De kösz hogy jöttél, már mész is?
andras-80 szombat, 22:20
Előzmény: #96973  N0MAD
Bobytól orbánmentes komment? Lehetetlen küldetés 😂
N0MAD szombat, 19:29
Előzmény: #96971  Boby
Ezt nem lehetne elngdni hogy vagy.forintgyengülés kell vagy minden fasza, mindennel meg vagyunk elégedve élj3n orbán?
Épp rácsodálkoztam hogy viaszatért a normális hangú beszélgetés a topikban.
Boby
Boby szombat, 19:26
Előzmény: #96971  Boby
Sok embernek tényleg nem azzal van baja Magyarországon, hogy mi történik, hanem hogy ki csinálja.
Boby
Boby szombat, 19:22
Előzmény: #96967  randomly
Mondom,értem. Ez is egy lehetőség,csak akkor nem értem mi ellen tüntett éveken át ebben a topikban a közönség. Minden úgy f@sza,ahogy van. 
N0MAD szombat, 18:54
Előzmény: #96969  N0MAD
De az örök mérce bécs es austria
median gross monthly income of around €3,422 for all employees (around €41,000 annually
and €975-€1,045 for 1-bedrooms (40-60m²)
És
Magyarországon 2025 szeptemberében a teljes munkaidőben foglalkoztatottak bruttó átlagkeresete 687 100 Ft, a nettó pedig 475 100 Ft volt, ami 9,5%-os (bruttó) és 10%-os (nettó) növekedést jelent az előző évhez képest. A mediánbér (az az összeg, amit a munkavállalók fele már megkeres) is jelentős, a bruttó medián 567 700 Ft
Albérletárakat írtál. Harmad bruttó nem tűnik szenzációnak (tudomma viszonyokat, meg a sokból könnyebbet, ez csak durva becslés)
N0MAD szombat, 18:45
Előzmény: #96960  Boby
"3-400 nettós fizetések fognak emelkedni az elavult 40-80 milliós panel, 2-300 ezres albérlet árakhoz"
Az hol van előírva hogy a bérleti díj kevesebb kell legyen a fővárosban mint az országos átlagfizetés fele? Simán működik az egy (nem magas) fizu bérlet, a párjáé meg egyebekre modell sok h3lyen a világban, meg pár nélküli társbérletek is vannak. Nagyon beragadt nálunk az 9ngatlantulajdonlás aztán meg megy a sóhajtozás hogy nincs mobilitás. De nem mondtam hülyeség birtokolni, mielőttmég.
Fél átlagfizu nem kirivó. Caak gyors keresés, nem elemzés:
Usa bruttó:
The average annual average salary in the U.S. is $66,622. The median annual salary, which is often less skewed by outlying numbers, is $61,984.
Newyork averages for studios potentially starting around $2,000-$3,000+and 1-bedrooms in the $2,500-$4,000+ range
Boby
Boby szombat, 18:35
Érdemes bepillantani a Hathor csoportba. Hathor tajtékzik a drága magyar és az olcsó külföldi árakon. És nem érti....Sosem fogja.
randomly szombat, 18:32

Tudod olyan ez mint a tőkeáttételes kereskedés ... vagy a CHF-es autó hitel ... csak mikor már nem ér annyit a fedezet mint a hitel akkor jön a baj. Na nem Budapesti dunai kilátással fog kezdődni. De ahol bezár egy nagy multi ... ott azért már billeg a léc. És kezdődnek ezek a bezárások ... aki nem adja el időben az inatlanát majd eladja a bank . És nem az állam lesz a hibás mert az a kormányán ügyesen megoldotta hogy a hitelt a bank adja nem az állam. Ő csak a kamattámogatást adja. Ki lesz a hibás nem lesz annyi GDP hogy a 3% is fizetve legyen ... hát a bank aki szeretené visszakapni a tőkéjét ... és akkor majd lehet megint mondani hogy mocsok bankok. Sajnos Peti most fútó performansza is kevés lesz úgy érzem.
Boby
Boby szombat, 17:29
Előzmény: #96965  Boby
Végül is elműködik ez az ország filippínókkal is!
Boby
Boby szombat, 17:27
Előzmény: #96963  Freszelés
Amúgy én mindig abból indulok ki, hogy valaki,vagy valakik rendbe akarják tenni a magyar gazdaságot a köz érdekében és ebben a rendberakasban lesz egy elem a forint árfolyama. A világ politikát elnézve,lehet hogy qrva nagyot tévedek.
Boby
Boby szombat, 17:12
Előzmény: #96963  Freszelés
Ez is egy megoldás,csak akkor nem szabad itt ácsingózni a nyugati életszínvonal után,mondjuk azt, hogy folytatjuk.
Freszelés szombat, 17:00
kamatstop, mindenhiteltmegmentünk, ha bedőlnek megvédünk mindenkit... nem lesz itt korrekció.
mindenki befizetett adója "jó" helyre megy: oktatás, eü, közbiztonság helyett van támogatott 80 milliós másfeles panyelka a 8. emeleten a lakcsin.
de hát az embereknek ez kell.
a feszültség ott marad a rendszerben. kibírja. aki körön belül van, az bent van, a támogatások egy részét felmenő rendszerben kivezetik (de leginkább elinflálják) - de a kiosztottakat biztos el nem veszik.
Meg amúgy is: a magyar ember inkább megrohad a lakásában, de olcsóbban nem fogja adni a kis ékszerdobozát. Rádob évente még 10%-ot, de lehet 20%-ot, mert ha úgyse tudja eladni, akkor az utóbbitól azért jobban fogja érezni magát. Gettómilliomosok.
Boby
Boby szombat, 16:39
Előzmény: #96961  Boby
A múltkor elcsíptem egy beszélgetést,hogy azt mondja úgy volt,hogy novemberben vesz egy új ágyat,mert tönkre ment a régi,de közben elromlott valami az autón és mivel az fontosabb,az ágy vételt most jegeli. És ez nem egy alkoholista,lumpen volt!
Boby
Boby szombat, 16:35
Azt értem, hogy pusztuljon az alacsony hozzáadott értékű termelés,de néhány év leforgása alatt nem lesz más,a tömeg pedig elégedetlen,nem véletlenül f*sik orbán a vereségtől. És a lakhatás csak egy példa, a társadalom nagy része hónapról hónapra él.

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek