Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Nem baj, ha nem latja be mi a baj azzal, amit ir. Mar leirta, hogy o igy latja, es pont. - Az a fontos, hogy aki olvassa, az lehetoleg gondolkodjon el egy kicsit ezen a teman, es merlegelje azt is, hogy ez a modszer mennyire karos, es mar nemcsak kozep- es hosszutavon sajnos…
Tudom miben utaznak,de nem követem a cég életét, ellenben ha tehetem, a Sinkóval vagy Lakatossal készült beszélgetéseket elolvasom vagy meghallgatom. Maradjunk annyiban, hogy intellektusukat tekintve kilógnak a mai magyar gazdagok sorából. Nem sok van belőlük.
A Forbes 2022-es felmérése szerint a 245,5 milliárd forintos becsült értékű vállalatcsoport. 21 tagvállalata jelenleg 9 magyarországi és 2 külföldi (Sztara Zagora, Bulgária és Szabadka, Szerbia) telephelyen működik.A Coface CEE Top 500 rangsor szerint 2021-ben Magyarország 62. és Közép- és Kelet-Európa 462. legnagyobb forgalmú vállalata. 2022-ben nem szerepelt az 500-as listán.
Na errő beszélek már mióta! Ezért is fulladt ki az OSP. Ezért van kevesebb tranzakció, ezért is nincs fogyasztás.
Annyira csóró a magyar hogy hihetetlen.
Medián nettó 377ezer. Ezt ízlelgessük.
A sok elemzőnek meg kőgazdásznak nem a bpi képből kell kiindulni. Tessék elmenni vidékre és a top5 megyeszékhelyeket kivenni a listából. Lesz csodálkozás. A minap voltam Debrecenben, belváros (van ott egy kiadott ingatlanom). Szégyen az a város, az a sok 10ezer szegény ember. Egy 200ezres város. Kb. 5 éve voltam Miskolcon, dettő. 5 éve.
Emberek, ébresztő. Az országot és benne a pénzeteket ellopták.
És nem folytatom az oktatással, eü-vel, tömegközlekedéssel, közműhálózattal, stb...
" A mediánbér (az az összeg, amit a munkavállalók fele már megkeres) is jelentős, a bruttó medián 567 700 Ft Albérletárakat írtál. Harmad bruttó nem tűnik szenzációnak (tudomma viszonyokat, meg a sokból könnyebbet, ez csak durva becslés)" Ez netto 377ezer forintocska.
Hol is tartunk az örök mércéhez képest? Értem, hogy a szomszéd de melyik? Lassan Szerbia szintjére csuszunk.
Lézer is járt bécsbe, élhetetlen, migráncsok, szemét,.... Itt is 5 évvel később kimentek megnéznimások is, szörnyű, hogy alig hallani német hangot ;) https://www.youtube.com/watch?v=fz-kODFEqjw
Ezt nem lehetne elngdni hogy vagy.forintgyengülés kell vagy minden fasza, mindennel meg vagyunk elégedve élj3n orbán? Épp rácsodálkoztam hogy viaszatért a normális hangú beszélgetés a topikban.
De az örök mérce bécs es austria median gross monthly income of around €3,422 for all employees (around €41,000 annually and €975-€1,045 for 1-bedrooms (40-60m²) És Magyarországon 2025 szeptemberében a teljes munkaidőben foglalkoztatottak bruttó átlagkeresete 687 100 Ft, a nettó pedig 475 100 Ft volt, ami 9,5%-os (bruttó) és 10%-os (nettó) növekedést jelent az előző évhez képest. A mediánbér (az az összeg, amit a munkavállalók fele már megkeres) is jelentős, a bruttó medián 567 700 Ft Albérletárakat írtál. Harmad bruttó nem tűnik szenzációnak (tudomma viszonyokat, meg a sokból könnyebbet, ez csak durva becslés)
"3-400 nettós fizetések fognak emelkedni az elavult 40-80 milliós panel, 2-300 ezres albérlet árakhoz" Az hol van előírva hogy a bérleti díj kevesebb kell legyen a fővárosban mint az országos átlagfizetés fele? Simán működik az egy (nem magas) fizu bérlet, a párjáé meg egyebekre modell sok h3lyen a világban, meg pár nélküli társbérletek is vannak. Nagyon beragadt nálunk az 9ngatlantulajdonlás aztán meg megy a sóhajtozás hogy nincs mobilitás. De nem mondtam hülyeség birtokolni, mielőttmég. Fél átlagfizu nem kirivó. Caak gyors keresés, nem elemzés: Usa bruttó: The average annual average salary in the U.S. is $66,622. The median annual salary, which is often less skewed by outlying numbers, is $61,984. Newyork averages for studios potentially starting around $2,000-$3,000+and 1-bedrooms in the $2,500-$4,000+ range
Tudod olyan ez mint a tőkeáttételes kereskedés ... vagy a CHF-es autó hitel ... csak mikor már nem ér annyit a fedezet mint a hitel akkor jön a baj. Na nem Budapesti dunai kilátással fog kezdődni. De ahol bezár egy nagy multi ... ott azért már billeg a léc. És kezdődnek ezek a bezárások ... aki nem adja el időben az inatlanát majd eladja a bank . És nem az állam lesz a hibás mert az a kormányán ügyesen megoldotta hogy a hitelt a bank adja nem az állam. Ő csak a kamattámogatást adja. Ki lesz a hibás nem lesz annyi GDP hogy a 3% is fizetve legyen ... hát a bank aki szeretené visszakapni a tőkéjét ... és akkor majd lehet megint mondani hogy mocsok bankok. Sajnos Peti most fútó performansza is kevés lesz úgy érzem.
Amúgy én mindig abból indulok ki, hogy valaki,vagy valakik rendbe akarják tenni a magyar gazdaságot a köz érdekében és ebben a rendberakasban lesz egy elem a forint árfolyama. A világ politikát elnézve,lehet hogy qrva nagyot tévedek.
kamatstop, mindenhiteltmegmentünk, ha bedőlnek megvédünk mindenkit... nem lesz itt korrekció. mindenki befizetett adója "jó" helyre megy: oktatás, eü, közbiztonság helyett van támogatott 80 milliós másfeles panyelka a 8. emeleten a lakcsin. de hát az embereknek ez kell. a feszültség ott marad a rendszerben. kibírja. aki körön belül van, az bent van, a támogatások egy részét felmenő rendszerben kivezetik (de leginkább elinflálják) - de a kiosztottakat biztos el nem veszik. Meg amúgy is: a magyar ember inkább megrohad a lakásában, de olcsóbban nem fogja adni a kis ékszerdobozát. Rádob évente még 10%-ot, de lehet 20%-ot, mert ha úgyse tudja eladni, akkor az utóbbitól azért jobban fogja érezni magát. Gettómilliomosok.
A múltkor elcsíptem egy beszélgetést,hogy azt mondja úgy volt,hogy novemberben vesz egy új ágyat,mert tönkre ment a régi,de közben elromlott valami az autón és mivel az fontosabb,az ágy vételt most jegeli. És ez nem egy alkoholista,lumpen volt!
Azt értem, hogy pusztuljon az alacsony hozzáadott értékű termelés,de néhány év leforgása alatt nem lesz más,a tömeg pedig elégedetlen,nem véletlenül f*sik orbán a vereségtől. És a lakhatás csak egy példa, a társadalom nagy része hónapról hónapra él.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)