Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Kédezd meg a munkahelyeden milyen árakat fizetnek, hátha az neggyőzőbb mintha grafikonokat hoznék az orosz és a holland gáz tőzsdei árak viszonyáról. Ideigenes hiány persze volt / lehetett a laváláskor, nem keresek rá, elfogadom.
Nyomorból nyomorba élnek. Kis nyugdíj, kis háztáji, kis tüzijáték. Balaton-felvidéken nézek házakat kis falvakban. Nyomor és nyomor. El is ment a kedvem ettől a projekttől.
A BMW-nél dolgozni elég magas kvalitás kell hozzá. Még a szalagon is. Nem a sarki Tüzép Debrecenben. Megnéztem a toborzó leírást. Elvárható hogy a nyugati bér felét -harmadát legalább nettó ezer eurót adjanak. Hát elég vékony számokat láttam nettó bérnek.
Németország 2023-ban recessziót élt át, amelynek következtében az ország gazdasága 0,3%-kal zsugorodott a negyedik negyedévben és 2023 minden negyedévében együttvéve, így abban az évben a világ legrosszabbul teljesítő nagy gazdasága lett. Németország a becslések szerint 2024-ben lassabban fog növekedni, mint az OECD összes tagállama, az Egyesült Királyság kivételével. A közgazdászok elsősorban Oroszország nyugati szankcióira mutattak rá az ukrajnai inváziót követően, aminek eredményeként Németországot elválasztották az olcsó orosz földgázból készült energiaellátásának nagy részétől. Ezek energiahiányt és áremelkedést eredményeztek, ami jelentős mennyiségű gazdasági alágazatot érintett a helyi kisvállalkozásoktól a hatalmas üzleti projektekig.[7]
Nézegettem a Bookingon a jövő évi nyaralás árakat, Black Friday volt pénteken. Találtam jobbat, mint amennyiért eddig foglaltunk, így befoglaltam még egyet. Zadar, Rovinj, Dubrovnik központtól, tengertől nem messze cirka 35 ezer / éj. Hol tudja ezt a Balaton?! Árak kb. ugyanazok, mint a Balatonnál. Egy plusz van, a horvát autópályadíj és az üzemanyag oda-vissza. Nem is lesz kérdés, hogy jövőre aki teheti, megint melyiket fogja választani.
Mi nyáron a Family parkban volrunk a gyerkőcökkel, döbbenet volt, hogy a balatonpart meg úgy egyáltalán bármi itthoni árszínvonal egyenlő vagy rosszabb mint kint van. Olaszoknál is ezt tapasztaltam. A kaja minőségéről ne beszéljünk! Ez nem tudom hova vezet, de a legjobb példa rá az Aldis Feketeerdei sonka. A német import úgyolcsóbb, hogy a magyar 100 grammal kevesebb..vicc
Vidéken egy átlagembernek ez nagyon jó. Bejelentett meló, normális munkakörnyezet, normális munkaruha, a bérrel nem marad el, stb. Nemzetközi mércével sz@rul keres, de ebből elvan, otthon egy kis háztáji, és megél.
Megmutassam a kezeimet? Melóskéz Tesó, malter sziló olaj és sebhelyek. és már kurva öreg is vagyok. Kurvára semmit nem adtak ingyen. Kurvára nem. Mindenki a welnessben meg a gyúróteremben döglik meg Párizs Róma Tókió én meg most megyek a Praktikerbe anyagért. 200at számolok a mai napra. anyagra.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)