Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
NAV-ot már küldhetitek mínuszolók. Egyrészt csak vicc, másrészt meg jöhet a NAV. 2012-ben töviről hegyire levizsgált a vagyonosodási eljárással, és csak egy 39 ezres adóhiányt talált mert elfelejtettem egy kis összegű árfolyamnyereséget bevallani. Kaptam rá mindenféle bírságot, de azzal együtt sem kapták meg mert elévült már jó régen. (2018-2019 ??)
Köszi, megjegyzem. Lehet, nyitok egy "vállalkozást", és felvásárolom a belvárosi arab cimbiktől az 1 dollárosokat, és +10 Forintért adom el a fórumon a fincsi cash-t. LOL
Egyiptomi ember is 1:1-ben számolja az EUR/USD-t, csak papírpénz legyen 2016 utáni, és nehogy beváltsd, úgyhogy oda sok-sok 1 dolláros kell. Szörfoktatónak én lettem a kedvenc embere, mikor üzletet kötöttünk, 1 papírdollárosokat adtam 1 fém eurosokért (ő mondta az árfolyamot, nem én). Emirátusokban viszont beváltod helyi egységre, ami USD-hez van kötve, na ott mindegy, hogy USD vagy EUR, aztán hazafelé a maradékot vissza. Ott a maroktartó ember mindenevő, helyi egység, dollár is mehet, euro nem szerencsés, mert legkisebb az 5 eurós címlet.
Hazaértem Antalya-ból, imádtam a kommunista hűtőt a mólón az ingyen sörrel. Talán orbán is meríthetne ötletet a horvátországi nyaralásán, és ezzel megnyerhetné a 2026-os választgatást. LOL Nem igazán követtem az eseményeke, de azt látom hogy Trumpli nem sok békét hozott össze, ahogy előre jeleztem, szerintem mi várható. De lehet hogy közben Nomad vagy másvalaki számonkérte rajtam a magabiztos kijelentésem, csak egyelőre nincs időm visszaolvasni, mert van más fontosabb teendő. ------------------ Még annyit, hogy tényleg érdemes dollárral menni Törökországba, mert többször előfordult hogy mindegy volt neki 25 eurót vagy 25 dollárt fizetek egy taxiéért, cipőért, stb.
Már van olyan podcast ahol pedzegetik hogy add el most az ingatlant a 3%-os hiteleseknek majd visszaveszed olcsóbban ... persze ez nem ingatlanos podcastban hangzott el ... de elég régóta a piacon vannak hogy ne mind héten puffantsák ezt el 3x. Ma még a EUR/HUF 0,6-et ... ott állok eladáson.
-Jó napot! Private Banking friss:-EUR/HU.-FA fő trend még sértetlen, lefele áll, de a 394 alatt enyhe vételi erőt látni. A hosszabb piros ideális csökkenő trendvonal még nem tört Amíg egy magasabb mélypontot nem látunk, addig a fordulós minta sem fog tudni kialakulni. Ellenállások: 406,25; 410,1; 414,06. Támaszok: 394,6; 390,6.
Ez nem kis cég, hanem a magyar fólia/csomagolás gyártás egyik legnagyobbja (TOP3-ban benne van), de írhattam volna helyette bármit (fémipar, logisztika, kereskedelem) szinte minden döglődik. Cudar évek jönnek szerintem. Akinek nincs pénzügyi tartaléka, az igen komolyat fog szívni letolt gatyával és sokan most ugranak bele soktízmillás hitelbe, mert akciós kamat van.
A fő gond, hogy a cégeink jelentős része el van kényelmesedve, ha nincs pályázat, nincs csodanevű ingyenpénz program, akkor bajban van. A gazdaságpolitika rászoktatta őket a drogra, most pedig elvonási tűneteik vannak.
A személyes tapasztalatom pedig, hogy beragadt árukészletekkel van tele az ország,amik szerintem bőven előállítási vagy beszerzési ár alatt kerülnek,kvázi kényszerértékesítésre,a szavidő közvetlen lejárta előtt.
Amúgy érdekes, hogy ezek a tapasztalati úton szerzett adatok, sehol nem köszönnek vissza a statisztikai adatokban!? Még csak irányában sem. Mondanom sem kell, hogy én a személyes tapasztalataimnak jobban hiszek mint a KSH-nak.
Nem írtam ilyet. Az azonban jól látszik, hogy recesszió van (sok céggel állunk kapcsolatban kicsitől a nagyokig) és komoly zutty van mindenhol és nem látni a végét.
Ebből azért remélem, nem azt következteted, hogy 30-40%-kal kevesebb élelmiszert fogyasztunk? A magyar élelmiszeripar nem versenyképes, drágán dolgozik, az már inkább lehet indok. Illetve reszben az is, hogy tényleg kevesebb fogy.
Volt ma itt az ország egyik nagy műanyagipari cégének (csomagolásokat gyártanak, fóliákat, táskákat, stb-t) egyik vezetője, ismerem már régóta. Mondta, hogy élelmiszergyártó cégek, vágóhidak részéről 30-40%--os megrendelés visszaesés van tavalyhoz képest és egyre rosszabb a helyzet. Élelmiszerről beszélünk, nem luxustermékről vagy háztartási gépről és nem látszik az alagút vége. Sőt! Még ennél is rosszabbra számolnak.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)