Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Gyula! Miért kell folyton figyelmeztetni téged? 350! További támaszok: 280 ; 175,894513; 83,268 ; 1 és végül a 0 nulla, az alá nem fog menni, csakis, ha orvbán Európa királyává választják!
-Jó napot! Private Banking friss:-EU-RHUF-A fő trend még sértetlen, semleges mozgás jellemzi továbbra is. A hosszabb piros ideális csökkenő trendvonal még nem tört. Ez a mozgás ösztönözhet a short zárásra, mert így fordulat gyanússá vált a görbe, de szükséges megerősítő emelkedő napokat látni, amelyek egyelőre elmaradtak. Erősebb jelzésre érdemes várni. Mivel a 398,4-es szint környékén oldalaz továbbra is, így még a további forint erősödés is a pakliban lehet. Ellenállások: 406,25; 410,1; 414,06. Támaszok: 398,4; 390,6.
"egy esetleges qrmány váltás és IMF milyen irányba nyomhatja a forintot? " Nem az imf vagy a kormányváltás a fontos kérdés,hanem hogy rendbe akarja e rakni valaki a magyar gazdaságot vagy nem!? Ha a rendberakás a cél, ahhoz valamilyen szintű és valamilyen módon elkövetett leértékelésre lesz szükség.Nyilván, önmagában a leértékelés nem gyógyír a gazdaság problémáira, ez csak egy eszköz a gazdaság irányítási eszköztárból,amiket ha helyesen kevernek, gazdasági siker érhető el. Nem szeretnék gazdasági expozéba bonyolódni, lévén nem vagyok közgazdász, de ha másból nem hát olyan momentumokból, minthogy itt a topikban mindenki nálunk gazdagabb, fejlettebb országokba jár megelégedéssel és olcsóbban pihenni, mint itthon, vagy hogy Puszta Alsón annyiba kerül egy 67 nm-es 50 éves leamortizált panellakás,mint Tirol Hegyesen egy néhány éve épült dupla alapterületű társasházi lakás, szerintem mindenképpen a leértékelés következik.
Jó ez ok, köszi a meglátást én is így gondolom de a kérdés arra vonatkozott, hogy egy esetleges qrmány váltás és IMF milyen irányba nyomhatja a forintot? Inkább erősődés vagy gyengülés? Arról nem beszélve, hogy egy új brigádnak ezt a bankközi kamatot amivel az árfolyamot támogatják nehéz lesz fentartani...
Igen de az hogy ez kiderüljön az kell hogy essen az eső... (IMF, vagy más teljes gazdasági rotty), ha megszavazzák őket jövőre is akkor hitelből még egy darabiktud menni... a kérdés, hogy meddig ?
"Nemrég bajor kisvárosokban voltunk. Igazad van, Kauflandban elképesztő
árakkal találkozunk valóban minden jóval olcsobb mint nálunk. " Nagyon nem örülök, hogy igazam van. Sajnos a sok pedofideszkommunista trükkök ezrei miatt alakult így az árképzés és a pénz nem a vállalkozók zsebeibe megy. Az árfolyamot meg próbálják tartani, de egyszer majd egyensúlyra fog törekedni. A Java terméknél nincs 500 alatt, ha leosztjuk az itteni árat a kintivel, azonos terméknél. Nem ritka az 1000 környéki sem. Brutális, hogy mit műveltek! Mire az egész nép feleszmél, nemcsak a padlást söpörték le, de elvitték a tetőt meg visszabontották a házat és még a falakat, de még az alapot is elbontották. Siralom.
Csónakot repülőn nem tudok vinni :) amúgy itt sörözgetek és várom a lanovkám a Lomnici csúcsra és az Adria még nem hiányzik. A Balaton meg sosem fog......
Idén kétszer voltam adrián, a zágrábi dugó úgy tűnik állandó. Motorral el tudtam menni a sorok közt, de (nem mértem ) szerintem tizenkilométeres araszolás ment. Amügy jobban is szeretem a déli menetet, pénteki indulás és megaludni szarajevóban vagy szerbiában, aztán vagy dubrovnik fele vagy tara. Vagy makarska.
20 éve járunk rendszeresen Dalmáciába . Két hete Zágráb után óriási dugó. (Hétköznap) Megunva, gondoltunk megállunk kajálni , kávéra. Kiderült a Mekiben millió ember,shosszú sorbanállás wc-nél stb. Tovább mentünk, ha jól emlékszem 13 km múlva megálltunk Marche előtt. Eredetileg is oda akartunk menni a nagy M betű megtévesztett. Tök üres parkoló. az étteremben senki, egy asztalnál eszegettek fél 2 kor. Kedves kiszolgálás , minden tiszta, egy menű 18,90 Még egy robot is járkált. A helyzet a horvátba utazó turisták kis pénzüek Nemrég bajor kisvárosokban voltunk. Igazad van, Kauflandban elképesztő árakkal találkozunk valóban minden jóval olcsobb mint nálunk.
A lenti youtube videón is látszik, hogy minden évben riogatnak valamivel a horvátok ellen! "660 eurótól (kb. 243 ezer forint) 3980 euróig (kb. 1,6 millió forint) terjedő pénzbírsággal
sújtják azokat a horgászokat, akik nem tesznek eleget fogási
adatrögzítési kötelezettségüknek. Az orvhorgászokat, orvhalászokat pedig
egy horvát cikk szerint akár 6630 euróra (kb. 7,2 millió forint) is büntethetik - ugyanakkor megjegyzik, hogy utóbbi a tétel jogi személyek esetében él, a magánemberek valamivel kevesebbel is megúszhatják." Írtam nekik, hogy vinnék 6630 eurót 5 millióért is, de nem jött válasz! Viszont átlag pedofideszes elolvassa, az árfolyamot nem ismeri, nem is tudja, hogy kell átváltani és nem is hagyja el az országhatárt... Nem javították a cikket, nem értem miért? https://www.penzcentrum.hu/utazas/20230628/sorra-buntetik-a-magyarokat-az-adrianal-alig-ismert-szabaly-miatt-johet-a-7-millios-birsag-1138484
Süd Steiermark, közel a magyar, szlovén határhoz. Itt lehet szegényebbek az osztrákok ;) Speisekarte fülön az étlap, de a menü sincs rossz áron egy átlagbéres osztrák kb 40percet dolgozik egy ilyen ebédért. Nálunk valamivel olcsóbb, amúgy szerintem több időt dolgozik a magyar még az itthuniért is. https://gasthof-jauk-hartner.at/#menue
Nem mindenki tud 5-10-15 órát vezetni. Irodával kényelmes repülő, transzfer, minden. ezért ennyi. Hegyekbe meg menjen aki akar én egész nyáron deszkázok a tengeren. Nézem a hegyeket. A tenger felől.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)