Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Semmi sokkoló nem volt pedig most makarskan voltunk, ami ott sem az olcsobb hely, idoben foglalt hotel, all inclusive, tobbi kozert, nemi hajokazas, sajat strandcuccok, es mindjart joval beljebb volt mint barmely magyar negy ot csillag.
"A vg nem a kesma alá tartozik? Megy a riogatás 1000el, csak ne menjenek külföldre az emberek, mert itt is minden jó, kint meg minden drágaa!!" Ezzel viszont teljesen egyetértek.
A Fideszmédia alternatív valósága. Engem nem sokkolt, itt vagyunk a parton. Árak kb. ugyanazok,mint otthon,pedig itt vastagabban fog a ceruza a turisták miatt. Időben kell foglalni még jó áron és akkor egyáltalán nem lesz nagy eltérés a tenger és a Balaton között. A fideszes rablógazdálkodás, a nagy adóterhelés, az egyre kevesebbet érő fizetések meghozták az eredményt. Aki nyaral, az inkább a tengert választja.
És a probléma, hogy azok a sokkoló árak, még mindig olcsóbbak, mint itthun! Engemaz osztrák árak sokkoltak! Süd Steiermark környékén! 41eur/fő/éj szállás reggelivel, 12,50-13,50 a wiener schnitzel körettel étteremben rendezvényen. Itthun mennyi is? Olyan fatányéros egy felessel házi kenyér válogatással (kenőmájas, zsír, töpörtyű, ujjnyi sonkaszelet, sülthús, kolbász, zöldségekkel, amit ketten nem tudtunk megenni 7,5 eur. Idén nem voltam horvátban. De kb 2013ban elsőnek ahol jártunk 50eur volt a szoba szezonban terasszal, ez tavalyra 75 eur lett. Ugyanott, ugyanaz!!!! 11év alatt! +50% A vg nem a kesma alá tartozik? Megy a riogatás 1000el, csak ne menjenek külföldre az emberek, mert itt is minden jó, kint meg minden drágaa!! Tegnap néztem egy videót balaton helyett olaszba mentek, mert az időjárást nem találták jónak! Tudom nagyon erős a FO$rint, de ennél a 400 pluszos árfolyamnál is 20as körül megvacsoráztak 3an, lehet a balcsit nem úszták volna meg ennyiből.. https://www.youtube.com/watch?v=43FxmmmjEUI Elkezdi a z egyik , a többi nyomja, jól bevált recept: (Amúgy a világ egy veszélyes hely NO GO zóna!!!) https://www.youtube.com/watch?v=eObeLbAkIKw
Pont ezt beszéltük, hogy a horvát állam iszonyú pénzt kaszál, dőlnek az orszàgba az euromilliók kőkeményen. Árak a part mentén hasonlóak, mint otthon. Éttermek dettó. Plodine is hasonló àrakon van, mint otthon az élelmiszerboltok.
Kolléganőm elment a fiával Ibusz út last minute Korfu repülő 350 helyett csak 300/fő. Két ember : 600+sallangok+költöpénz=1,2 milla egy hét. Egy fakultativ hajóút két főre már 100e ft felett van. Autót se béreltek -ez brutál drága-. Bőven 1,2M két főre! Felpakolsz egy négytagú családot egy hét Görögo. bőven 2 milla felett van. Azért na.
Igen, amíg van SZÉP kártya és adják, elmész belföldre. Onnantól viszont, hogy te fizeted, már piszkosul nem mindegy, hogy egy lehúzós Balaton vagy a tenger. Szeretem a Balatont, de akkor már inkább a tenger.és az időjárás nem akkora lutri.
EU-s pénzek elindulnak, azonban a Fidesz-KDNP miatt elbukott 1 milliárdra és a rövidesen megint elbukott 1,1 milliárd eurora (840 milliárd Ft) már keresztet lehet vetni, annak végleg vége. IMF előfordulhat, mert a Pedofidesz gittegylet most mindent egy lapra tesz fel a hitelből történő újabb osztogatásokkal.
Nekem nincs bajom Szoboszlóval vagy 20 éve voltam ott Erzsébet kártyával. Jó volt. Adjon a melóhely évi egy milla SZÉP kártya keretet aztán megyek oda meg a Lölö Hotelbe. Szarok én rá ha ingyenpénzből van. De mivel uszonnapénzt adnak és a saját pénzemből kell mennem nyaralni így nem őket választom. És vagyunk így pár százezren.
Ezt megerősítem. Éjfélkor indultunk, hogy Zágráb Luckonál ne szopjuk be. Hát, volt sor 5:20 körül. Sok magyar van kint, de német rendszàmú autókból is rengeteg van
Amúgy lehet, hogy kérdeztem már de most politikai prizmán keresztül nézve ki mit vár az EUR/ HUF-ra választások utánra? Feltételezve hogy Tisza azért árad annyira , hogy valamennyire elmossa a Nemzeti Együttbűnözést meg ezt a kivénhedt tusványosi cirkuszimedvét? --- Merthogy én azért a közhangulatot érzékelve egy szoros Tisza győzelemre számítok. 2/3 -ra azért nem, annál nagyobb azért a sötétség sok fejben. Szóval Magyaréknak első útjuk valószínű IMF lesz, de az is lehet, hogy elindulnak az EU-s pénzek. Ki mit vár erre a szcenárióra.... Ha maradnak a Fideszkomcsik, akkor nem kérdés.... mi már másnap beadjuk osztrák állásokra a jelentkezésünk, oda akkor kell is az EUR.
https://zsiday.hu/2025/08/02/alapismeretek-gazdasagpolitikusoknak/Zsiday is elgörbézget! Mintha a fideszes közgazdászok nem pont ugyanabból a tankönyvből tanultak volna,mint ő!? "A kormányzat lakáspiaci beavatkozásai az elmúlt években szinte kizárólag keresletoldaliak voltak, az új 3%-os hitel is az: a jómódúaknak kedveznek, a szegényebbek számára kedvezőtlenek, és legfontosabb eredményük az árak felhajtása." Jó napot kívánok! Ez volt a cél.
"Célzottabbá kellene tenni a támogatást, és a lakáskínálat bővítésére is szükség lenne – veti föl az MNB korábbi elnöke a kormány új lakáshitelprogramjával kapcsolatban. " Nem értem Surányi miért csinál úgy mintha h*lye lenne?! Miközben pontosan tudja, hogy ez nem olvalódi otthonteremtési program, hanem szimpla szavazatvásárlás. Népszerűség növelő intézkedés. Nagy tisztelője vagyok Surányinak,meg több más valóban nagy tudású pénzügyi szakembernek is, de qrva elegem van az alakoskodásukból, az óvatos beszédükből! Verni kell ( már régóta verni kellene) a vészharangokat, a tirpák magyar csak azt érti!
10 éve járok wellness szállodákba. A covid előtt nyárra 3-4 hőnappal előre kellett szállást foglalni. Most bármikor aznapra is tudsz szállást foglalni.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)