Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A lényeg az, hogy egyre nagyobb az igény arra, hogy gyorsan, tömören és egyszerűen mondja meg más, hogyan kell értelmezni egy dolgot. Ez szerintem egyenes út a totális propaganda világába. Teljesen eltérítik és kisajátítják az információs forradalmat. Egyre inkább úgy látom, hogy az AI lesz az új propaganda gépezet. A mindenkori hatalom és AI birtokosa a saját érdeke szerint fogja manipulálni a válaszok irányultságát. Nem véletlen az, hogy az X-et megvette az Xai, és az sem, hogy már az Alibaba is saját AI-t fejleszt. Szerintem ennek komoly politikai implikáció lesznek, vagy már vannak is.
Úgy tűnik minden a legnagyobb rendben! "Virovácz Péter szerint ráadásul egy tízmilliárd eurós hitellel a magyar államadósság devizaállománya akár 35-40 százalékos részarányt is elérhet, ez viszont a nemzetközi hitelminősítőknél érne szinte biztosan azonnali leminősítést. Ha pedig netán a most valóban magas jegybanki devizatartalék lenne a hitel forrása, az azt jelentené, hogy annyira leapadna, hogy alig kéthavi import fedezetét biztosítaná csupán, ami szintén leminősítést okozna." Gőzerővel haladunk a bóvli kategória felé.
Én arra leszek kiváncsi hogy a saját embereinek mikor esik le, hogy legfőképpen az amcsi gazdaságot bassza szét a szolis fejű, és mikor fogják a sajátjai megbuktatni.
Tegnap olvastam Ray Dalio rövid összefoglalóját a kivetésre kerülő vámokról (még a Trump beszéd előtt előtt írta). Érdekes. https://x.com/raydalio/status/1907489922359132627?s=46&t=xPozLWAVhDSw9YLqRGF_Ew (További érdekesség: twitteren a kommentek nagy része arról szól, hogy a grok foglalja össze a lényeget. Már egy viszonylag nem túl terjedelmes véleményt sem képesek/akarnak elolvasni az emberek? Szerintem a többség sajnos tényleg nem olvassa el, mert “hosszú”.)
Békevám! Ők csak jót akarnak, de ez a szemét EU... Nagy segítség lesz ez a magyar költségvetésnek is .Varga Mihály okleveles KISZ titkár 2025. évi költségvetése ismét megbukott. Most jön majd az, hogy csak 2% alatti növekedés lesz, aztán év végére megint -0,5-0,5% között leszünk valahol JÓ esetben.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)