Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Ne szenvedj! 2022 óta a PMÁP ft befektetés akkor is több kamatot és ezáltal több eurót hozott, mint bármilyen euró alapú állampapír. Hiába erőlködsz! Ez a matek, a többi csak süket duma.
Csak közben az EUR sem Ludas Matyit olvasgatott hanem kamatozott. Az enyém volt hogy évi 9-10% ot is, sőt most is 5 körül. - de lehet hogy Ausztriát is csak azért nem sikerül utol érni mert nem akarnak megállni ?
geza 77 .. Te tényleg egy nagy troll vagy."""2022 óta a fo$rint 23.2%-ot gyengült """"- és arról azért mindig elfeledkezel hogy közben kifizetett közel 50% kamatot. Ergo a fosrint 2022 óta erősödött a fos euróhoz képest, ugyanis ma a kamattal növelt ft-ért ma több eurót kapsz mint 2022-ben!! A Ft géééééza sajnos jobb befektetés mint a fos euró. Te egy nagyon egyszerű ember lehetsz ha képtelen vagy felfogni a kamat jelentőségét.
A szeljobb megerosodese altalaban haboru eloszele. A bekenek egy jonideig lealdozott. Eskuszom,mintha a Star Warst neznem,amikor Paloatime szenatort megvalasztjak,es bejelenti,h a Koztarsasagban bekoszont a beke (csak elotte a jediket azert jo lenne kiirtani,mindenki talalja ki,ki a megfelelojuk a mai vilagban) szoval,realizmusom azt mondtatja velem,hogy itt minden lesz,csak beke nem,es valoban elkezdodhet egy ujraosztas.
Ez baromi érdekes lesz! USA jegybank mit fog lépni? Ugye mint kedvenc eszközöknek a nemesfémeknek a kamatvágás kedvez . Ha a GDP csökken kamatvágással kellene segíteni a gazdaságot de az meg gyengíti a dollárt így a vámok hatását kioltja de növeli az USA inflációt így is, ami meg az USA jegybankját kamatemelésre kényszeríti ….. Tiszta káosz van és lesz az pedig senkinek nem kedvez.
Na ez a világ földrajzi újra felosztása is jókora gond. Hiába na! Úgy látszik kezdenek kihalni azok akik megszenvedték a második világháborút. Így a történelem ismétli megint magát. Háború, területi igények, legújabbkori gyarmatosítás…. Apropó nem most jártam iskolában most milyen történelmi korban vagyunk? Amikor befejeztem az iskolám éppen az újkor modern hidegháborús szakaszában voltunk. De azt hiszem, ez megint más korszak, ami most van. Vagy még mindig az :)
Trump- Putyin összejátszás a Trump 1.0 választáskor s felmerült. De Amerika Kínát is meg az “egész világot akarja ellátni olajjal, gázzal” . Ez viszont nem Putyin érdeke amikor elkezdték a Kína felé menő energia infrastruktúra kiépítését, fejlesztését. Trump az egész világgal kezdett háborút, feszültséget gerjeszteni. Ez félelmetes! . USA infláció és az erre adott FED kamatemelésbe hazánk beleszakad. MNB kamatemelésbe kezdene, most amikor még az előző hatását se hevertük ki, katasztrófa lenne. Újra kiadni egy magas kamatozású állampapírt PMAP 2.0 ?! A hazai nyugdíjas illetve dolgozói szegénység éhséglázadáshoz vezetne. Már így is elmentek a falig.
:) brókeremnél nincs 10000- nél kisebb lot csomag. De teljesen mindegy az enyém a standard 100e. Egyébként igazad van! . 1000 lot méretű csomagot nem is láttam még. De utánanéztem most mert tanulni soha sem késő es nem szégyen, de még nano lot is van. Ami egy tizede a miko lotnak. Na ezt meg főleg nem is tudtam.
A masik dolog,hogy az eddig megszokott,talan valamennyire meg a valosagot figyelembe vevo politika korszakanak lealdozott. Futozuzkent terjed a populizmus,az ostoba,egyszeru,gondolkodasra es cselekvesre keptelen,kiszolgaltatott tarsadalmi csoportok massziv hulyenek nezese igeretekkel,majd ha a hatalom megvan,akkor masodpercek kerdese,hogy kibujjom a szog a zsakbol. Ennek jeles kepviseloje Orban,aki haboruval,adokkal,mindennel riogatott,hogy baloldal,aztan megcsinalja o maga. Trump,aki elintezi a beket 24 ora alatt,aztan kiderul,h semmi nem igaz ebbol. Dehat valamivel nyerni kell. Ennyivel lehet. A vilag rettenetesen csuszik lefele egy spiralban,aminek remelem,nem egy kiados VH lesz a vege,ha a kukta a vegletekig feszult.
Ne legyen igazam,figyelem Trump vamkirohanasait,meg az arra adott reakciokat... Hat nem mondom,hogy ebbol egyszer valami izmozas lesz komolyabban,de azt sem mondom,hogy nem lesz. Kicsit az az erzesem,hogy a narancsfeju direkt keresi a balhet,az indokot arra,h valami eszkalacio legyen. Ha ez igy megy tovabb,az inflacio ismet elpattan,es Europara is nagyon nehez idoszak var. Attol pedig mentsen meg mindnekit a joisten,hogy kideruljon,h Putyin meg Trump iagazabol mar a hatterben osszejatszanak. Ezt csak olyan gondolatebresztonek szantam.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)