Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Megvannak a konzultáció százalékok. Nagyon hihető, hogy 97,89-99,3%-os eredmények mellett mindent úgy akar a nép, ahogy a komcsi párt sugallta. Igazán kihozhatták volna 101%-ra is. :))
Mármint ha belenyúlnak a hitelkamatokba?? Szerintem itt nem ütköztek annyira komoly ellenállásba, ennyin szerintem ez a gci horva simán átgázol erőből... Bankok már úgyis a rolleren vannak , hát beküldik őket az erődbe.. nyitott szájjal... MNB kamat csökkentés már érdekesebb kérdés, mert a függetlensége a szememben olyan Schrödinger macskája... van is meg nincs is, de inkább nincs.
Amennyiben meglépik a forintra szórhatjuk a keresztvizet... (sz.tem tesztelik most is a piaci reakciót, nem lépik meg) Az alapkamat 100BP-s csökkentése szinte borítékolható, a hogyan tovább és a reakció az már kétséges.
Szerintem is, bár ha bele gondolunk lassan sok jelentőssége nincs is, mert ha a kamatokat a DKJ hez kötik ,azt úgyis úgy monzgatják ahogy akarják, akkor a hitelek kamatai elvállnak az alapkamattól. Innentől annyit csökkentenek amennyit akarnak azaz nem,mert az alacsonyabbat kell nézni ha jól emlékszem. Bankoknak betolják a seprűnyelet, és ha nagyon ficánkolnak akkor kap a jegybank is eggyet... De ugye független... ofkóórsz
kontraindiként bármit mondok, úgyse igaz:D kedden kamatdöntés, ha 100 bp... mindig mondjuk, hogy be van árazva. ha az MNB-nek van egy kis esze, keményen 75bp-re VAGY 50bp-re vissza kellene korrigálni, HA igazán hitelesek akarnak maradni, és adatvezérelten. Bár valószínűleg a seprűnyél már a seggükben van, 100bp-t vágnak, mert ezt várják "fentről".
+ azt se felejtsétek el, hogy tegnap 100 pipet emelkedett az eur usd, az eur huf ennek ellenére araszolt felfele. Tehát ellentétes irányú mozgás. várható volt korrekció, ahogy többen kérdezték is tegnap, hogy "nem lesz korrekció"? mindig van, 1x.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)