Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
ktamask
hétfő, 16:46
Előzmény:
ktamask
#57851 naposon 379 körül van a kitörés, kezdem érteni, hogy 1h TF-en mi volt ez a tökölés a boliszalag közepén. mai min 378.9, tippre jó volt. Ami furcsa talán, bár lehet van benne valami logika: "down" trendnél reggelente ugrottunk, majd úgy erősödtünk. "up" trendnél meg mintha reggel erősödnénk, majd utána gyengülünk
értelmezhetetlen a cikk 2008-2009 között fél év alatt ~ 50%-ot gyengült (230-320), amiből visszakorrigált 260-ig. azóta tényleg mankóval jár az árfolyam.
A kérdés, hogy hová kapja a mankót, azon elmélkedem. Vajon szépen óvatosan a hóna alá teszik, vagy jó durván bedugják az @nusába. Nem mindegy. A pozitív reálkamat sem segítette a FO$rintot az elmúlt 12 napban nem bírt se a zlotyival, se a zöldhasúval menni. Ha a zlotyival nent volna azóta 2,27%ot és most 370,57 lenne az árfolyam erősödhetett, ha a zöldhasúval ment volna és erősödött volna 2,02%ot 371,52 lenne az árfolyam, de inkább gyengült 0,06%ot és most 379,4 felett járunk éppen. Nem számít ennek sem pozitív reálkamat, sem, 12,25% vs 6% alapkamat, sem külker mérleg nagy plusszban léte a ruppótalanság miatt, mert már költeni sem tudnak az emberek, mert csórók... ez csoda, ha nem zuhan, SÁKREVÁLÁNOJTI https://www.portfolio.hu/gazdasag/20231121/olyan-mankot-kaphat-a-forint-amire-majdnem-15-eve-nem-volt-pelda-652647
Az szuper lenne köszönöm! Arra nem megyek mostanában, csinálj sok fotót az árakról! Van ott is aldi? Akkor a bajor perecről, a gouda és camambert sajtokról, a rio doro szűretlen 100% os almaléről, narancsléről, meg amit jónak látsz. Azután, ha nincs időd én szívesen elemzek egyet. Kiszámolom majd, hogy ott és itt mennyi terméket vehet 1 órai keresetéből. A wikipedia szerint dánok nettó átlagfizetése 4159 euró *379= 1 576 261 FO$rint a magyar pedig 1000 euró *379 = 379 000 FO$rint. Bár a wikipediának lehet a ksh adta az adatot és nem a nav. A múlt héten a nav egy 285 000 FO$rintos átlagbérrel jött ki nálunk ami /379 = 751 euró 4159/751 = 5,53 a dánok a nav szerint 5,53 szor többet keresnek átlagfizetésben, mint a magyarok a ksh szerint pedig csak 4159/1000 = 4,1 szer annyit. Tényleg kíváncsi lennék az ottani árakra. https://hu.wikipedia.org/wiki/Eur%C3%B3pai_orsz%C3%A1gok_%C3%A1tlagfizet%C3%A9s_alapj%C3%A1n
Ez az emelkedés szerintem pont elég ok ahhoz, hogy fenntartsa a fedben az inflációtól való félelmet és emeljenek még, vagy tartósan fenntartsák a jelenlegi kamatszintet.
Ugye én az írtam,hogy kitörés-gyanús a dolog,de erre ilyenkor kell jönnie egy masszív zöld gyertyának,ami ma nem volt. Meglátjuk holnap,bár sokat azért nem várok,az sem baj,ha lemegy,az sem,ha fel. Olaj longom zárva,gbpchf szintén,marad a dax és az arany. Azért ha csak és kizárólag a forint lenne,eléggé unalmas lenne :)
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)