Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Egész életünkben arra fognak hivatkozni saját hazánkban miért kell ezt meg azt segíteni közpénzből és miért nincs jobb élet itt. Minimum azt várnám el ne ránk rakják az összes terhet ami a hatalmukat megszilárdítja felettünk.
Az biztos. Magáncégek. Matolcsy 10 milliárdos 0% hitelei. Kölcsönszerződések orrba szájba magánpofáknak tulajoknak vagy egyszerűen a müködéshez eegy kis befektetés 0% .majd kihelyezés állampapírba. Tegnap Kende Péter ügyvéd is mondta az igazságszolgáltatás alfája omegája az Ügyészség. Ha ez a szerv továbbengedi a nyomozóhatóságok ( rendőrség,nav stb ) által beterjesztett ügyet akkor lesz belöle büntetőügy amúgy semmi
Több ilyen ismerős van. Az egyiknek szlovákiában elő élettársa van. A másik meg egy mindig kritikus rendes srác volt és amikor megismerkedett egy hölgyeménnyel akinek határon túli gyökerei voltak teljesen megváltozott. Nemzetegyesítőként jellemezte a Fideszt a többi pártra pedig elítélő hangnem. Ettől fogva no kritika. Azóta nincs mit beszélnem vele.
Akik így hiteleztek,ilyen kondiciókkal fedezettel ???? azok felelősek Matolcsy és a pénzügyi apparát és aki az egészet elrendelte mondván Nemzeti burzsuázia köll
Idén 267k érvényes levélszavazat volt, aminek 94%-a, 251k szavazat ment a Fideszhez. Belföldön 2.8m szavazatot kapott a Fidesz, tehát csak a levélszavazatokból 9%-ot sikerült összeszednie. És ebbe nem tartoznak bele az általad említett, itt élő rokonok, közeli hozzátartozók, stb.
Ez a vallásszerű hatalmi berendezkedés szerintem leginkább a határon túli politika megváltozása óta van. Szavazati jog,pénzeső ,a kapcsolatok hálózati kiépítése és a megvédünk a gonosz anyaországtól mindenben alaptézis puffogtatása. Hány ember lehet vajh akik határon túlról és azok akik azokhoz fűzi bármilyen szál,rokon,ismerős ,szerető ? 1 millió ? Lehet rájöttem a Fidesz giga szekta összetartó vallási erejére amit az elönyök ,pénzek biztosítanak számukra. Ugyan nem hangoztatja egy átlagfideszes de a hívőknél felfedezhetőek a szálak egy határon túl élő élettárs,szerető, rokon vagy épp Ő is bevándorolt erdélyi stb
Ez nem csak fidesz rajongóknak való. Ha végig olvasod látható miért nem fog csökkenni az infláció és a költségvetési hiány. Ha belenézel a publikus adatokba akkor látható, hogy horribilis mennyiségű 0%-os hitel van kint a haveroknál pl. OPUS 500 MRD. Na most ennek az éves költsége amit az államkassza fizet kb. 50-70 MRD/ év jelenleg és ilyen van rengeteg. Jelenlegi gazdasági környezetben ezeknek a cégeknek csődbe kellene menniük.
Szerintem elérünk oda lassan, ahol a kaják ára a jelenlegi árfolyammal számolva lassan olcsóbb importból. Ennek két következménye lehet, vagy megáll az árak ilyen mértékű erősödése vagy ha nem, akkor mellé jelentős Ft gyengülés is lesz még.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)