Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Kicsit úgy érzem túlpoltizáltak lettünk. Volt már ennél sokkal nagyobb infláció is a világ megy tovább. Nem egyedi magyar jelenség ráadásul. Bár a statisztikai és az érzett infláció között azért én is látom a különbséget. Orbán szavazóinak többségét nem érinti szerintem annyira az infláció, mint a nagyvárosi , vagy középvárosi réteget. Falun másképp mennek a dolgok egy kicsit. Legalább is én ezt látom. Vissza a forinthoz. Komolyan érdekelne, hogy kereskedési szempontból ki mit lát? A politika persze meghatároz, de a technika engem jobban érdekelne. Részemről forint neutrális jelenleg, azaz söpröm be az 5% MÁP+ kamatot. Ami érdekes , hogy most már 2 banktól is azt az infót kaptam, hogy DKJ-t csak saját készletből adnak, hiába vagyunk 3 hónapon is 6% felett most kezd csak a MÁP+ versenyképtelen lenni. A 370 alatt vett speka rész mind likvidálva 376-384 között. Várom a forintot lentebb szeretettel. Szerintem carry tradre nagyon jó a forint mostanság.
Robotkereskedés. A Reuters lehozta a 26-i kamatdöntést, átvette az Investing is és a címekre aktiválódtak a robotok, így esett 1.5-et az EURHUF. Aztán rájöttek, hogy csak a rövidített jegyzőkönyvet adták ki és rögtön vissza is ment.
A Metropol célja régóta a budapesti ellenzéki városvezetés elleni hergelés és a kormánypárti üzenetek eljuttatása némi bulvárral. A magyar választópolgárok kognitív képességeit azt hiszem az elmúlt hetekben már megtapasztalhattuk.
Egyrészt láttam én már elég olyan mélysötét autóvezetőt, akik ha kijárták az általánost, akkor az a rendszer hibája, hogy megtörténhetett az ilyesmi, másrészt ennek a lapnak az olvasói tömegközlekednek és az se biztos, hogy mindnek gond nélkül megy.
Sztem azert azt is meg kell emeszteni, hogy a metropol, amit alapvetoen a metroban osztogatnak, az autosokrol ír, hogy ők kit hibaztatnak. Gondolom volt egy reprezentativ, kb olyan 300.000 embert megkerdezo felmeres, ahogy az lenni szokott. 🙂
Egyszer láttam valamikor március körül egy ilyen metropol újságot, igen mély benyomást tett rám a hiperalacsony színvonaluk és a bő nyállal fröcsögésük. Aki azt olvassa, azzal szemben ne legyenek túl nagy észbeli elvárásaid.
Az eu sorozatos elhibazott lepesei, a naci ukranok, a nemzetkozi helyzet, kis orszag leszunk hirtelen, de büszkék, meg ilyesmi. Sztem egy huxit utan gyakorlatilag teljesen mindegy lesz a népnek, kire mit fognak. Jon az olaj,meg a gáz, aztan legalabb a meleg szobában halnak majd ehen sokan. En ertem, h gazdasagilag azonnali csőd lenne a kilepes, de a felso 1000 ember megszedte magat, onnantol meg lehet nyomoritani a nepet, es iranyitani. Ha ennek az ellenkezoje lenne a cel, akkor mondjuk az elmult12ev konjukturajat nyilván kihasznaljak, es felviragoztatjak az orszagot. De nem tettek,es nem veletlenul nem tettek.
pont csak a legfontosabb pontot hagytam ki: ha teljesen korulvesz minket az EU es az ellenseges Ukrajna, akkor honnan vesszuk az orosz olajat es gazt? Szerbian keresztül?
Pusztan elmeleti sikon jatsszuk le: Mo. kilep az EU-bol, veszi az orosz olajat 65 dollar korul, mert allitolag jo 35 dollar kedvezmennyel tudjak csak eladni. Ebbol fenntarthato a 480-as benzin. Ezen kivul mit erunk el vele? Mert a gaz vasarlason mar latszik, hogy a csodas kormany piaci ar felett vette az oroszoktol, kozben azt hazudtak, hogy a piaci ar otodeert vettek es gyorsan titkositottak 30 evre a szerzodest :DDD
Jó, ezen most jót nevettem, köszi. Mondjuk rögtön utána el is ment a vicces hangulat. Kozben Metropol cikk, az autosok duhosek Brusszelre, mert az embargo altal miattuk lesz 800 a benzin. Roviden: tehat lesz 800 a benzin. Igen, az Brusszel miatt lesz. Alakul a Huxit,megy a hergeles.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)