Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Ja, es gondolom naluk kicsit egeszsegesebb a gazdasag szerkezete, nem hitelbol van finanszirozva a hitel is, nem balheztak össze az EUval folyamatosan, tehat jon a penz is, meg ilyenekre tudok gondolni. Aprosagok. 🙂
Mert a cseh jegybank nem maszatol, es ezekszerint oket valoban erdekli, hogy kivedjek az inflat. Nalunk ez csak bullshit. Plusz gondolom fenntrol meg is van mondva, hogy mi a tuti.
Ráadásul mennyire "igazságos" már a hitelfelvevők közötti különbségtétel is. Azoknak a hitelfelvevőknek akiknek nem most van a kamatfordulójuk és előzetesen számoltak azzal, hogy hosszabb távon emelkedhetnek a kamatok és hosszabb kamatperiódusú hitelt vettek fel, bevállalva előzetesen a magasabb kamat miatti magasabb törlesztőrészletet ők ugyanúgy fizetik a magasabb törlesztőket. Kapitalizmus, piacgazdaság, demokrácia magyar módra.
Bizony, úgy hogy MNB-nek fel van adva a lecke. -
Portfolio
2021. december 22. 16:13
A cseh jegybank kereken 1%-ponttal emelte a kamatot
decemberi ülésén, ezzel 3,75%-ra nőtt az irányadó kamatszint. A régiós
jegybankok szigorodó hangneme kitart. A hírre a korona erősödött és
azóta is erősödőben van. A forint eddig némileg gyengült ma. https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211222/a-cseh-jegybank-meglepett-mindenkit-megint-nagyot-emeltek-517842
Nem latszik. Mar reg ma 375 nel kellene lennie, utana 420. Komolyan ez az ember nem gondolkozik, ekkora komcsit meg nem lattam. Kadar is kulonb volt, ott tudtuk, hogy mivan. Most meg hatulrol, sinyin tamadnak a komcsik, hogy nepszeruek legyenek. A soka buta , meg azt hiszi, most neki most jo lesz. Nem tudom, mikor tanuljak meg a komcsik, hogy piacgazdasagban, a piac az erosebb
"Kitalálják, hogy a hitelkamatokat befagyasztják (jövőre választási év), az OTP részvényeket a nagybefektetők már eldobták, a kicsik továbbra is vásárolják" Ott is van !
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)