Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
ha megyek az úton a járművemmel és habár én megmondtam, hogy történjen bármi is én nem hagyom el a sávomat, de beszakadt az aszfalt több méteres mély lyuk tátong és látom, hogy a lengyel és csehek sávváltással kikerülik az akadályt és megőrzik járművük állapotát a biztonságos továbbhaladáshoz akkor kancsesz mit tesz? 1 amit megmondtam megmondtam és belemegy a szakadékba 2 ő is sávot vált, hogy tovább haladhasson 3 megáll még elhárítják az úthibát és az út szélén vesztegel jó kérdés FŐLEG A KANYARBAN ELŐZÉS SPECIALÁSTÁJÁTÓL, mert aki kanyarban tud előzni, annak ez a manőver semmiség, ha volt egyáltalán kanyarban előzés "a lengyel és a cseh jegybankhoz hasonlóan akár az
MNB is próbálhat erőt demonstrálni egy 75 bázispontos kamatemeléssel
kedden, de akár ennél is erőteljesebb üzenetet is küldhetnek egy 100
bázispontos szigorítással."https://www.portfolio.hu/deviza/20211111/legalabb-husz-eve-nem-volt-ekkora-bajban-a-forint-hatalmasat-kellene-emelnie-az-mnb-nek-hogy-ez-valtozzon-510008
igen sajnos ez varhato - mar amennyire Virag barnanak lehet hinni - aki a Reutersnek kozolte h marad a megszokott kamatemelesi lepes es ez majd hosszabb tavon fogja kifejteni hatasat!!! Az MNB nem kivan egyszeri nagyobb kamatemeleseket tenni a folyamatban...A kiugro inflacio fele foleg a megugro energiaarak miatt van ami helyre fog allni, viszont amennyiben az inflacio tovabb gyuruzik akkor az MNB kesz akar a devizapiacon is beavatkozni.... Szokasos szajtepes, nulla cselekedet...
pl musk kiveszi a pénze egy részét és adózik az álllamnak . személyesen ő jól járt a coviddal - igen . szeretné ha elbukná a vagyonát , valöszinüleg nem. usa jól járt muskkal ? igen . hova tudják kimenteni még a pénzt aranyba ezüstbe jelenleg kryptoba . valahol ez a pénz meglesz . nem hiába adott szinte szabad utat usa a legutobbi lehetőségnek . valahol a dollár ezer milliárdok meglesznek . usa és a teljes lakosság nem örülne neki ha 2 éven belül meglopnák őket az adófizetői terhére nyomott pénzzel . ezt az adósságot egyébként a társadalmon bevasalják ez biztos
A kamatok onmagaban oke, de ezt a gigantikus emelest az infla sokszorosan fogja elvinni a napi eletben,sima matek. Nem birom felfogni, hogy a sok birka miert nem jut el odaig, hogyha kapsz 10 egyseg emelest, de utana vissza adsz majd nekik 30at,akkor ne tapsoljal már állva nekik,hogy milyen jofejek, es a gyurcsanyi meg nem adott semmit,ezek legalabb adnak. Es igen, a legszegenyebb reteg szivja meg ismet,hiszen megtakaritasa nincsen, de az emelkedo arakbol ugyanugy kiveszi a reszet.
Itt sztem csak az első jöhet szóba. De a trutyi hatalmas. Hamarosan eljon az igazsag pillanata. Velemeny szerint nagyon fájdalmas lesz. Arra fel lehet készülni, hogy egy kvazi török szintű kommunikáció lesz, mindenki hibas lesz. A járulékos veszteség a hitelesek lesznek, illetve a szegény réteg, akik mindig megszivjak, ezuttal az infláció tarolja le őket. Esetleg kapnak majd szemelyi kölcsönt, vagy uzsorat, vagy valamit.
nem tudja megtenni . powell biztos információk tudatában hozta meg legutóbbi döntését . biden olajkitermelőket szidta legutobb , de ők is hozzák a vállalt mennyiséget . musk szavazásra bocsájtotta mit tegyen ( valós nem valós számok jöttek ...) nem szándékozzák beboritani a részvénypiacot
nagyjából ez várható , minden ilyen akcióvál beszerzési ár átlaga picit feljebb kerül jelenleg van miből játszani . teljesen a viharfellegek covid stb miatt nem szüntek meg , békeidös állapotra a tartalékot nem tudja leengedni .
Két lehetősége lesz az MNB.-nek. 1. Nem követi arányosan a jegybankokat a kamatemeléssel, ebben az esetben a forint nagyot fog gyengülni. 2. Követi őket őket ami jelentős lesz, akár 5% fölé is mehet ha tartós infláció lesz. Ebben az esetben a változó kamatozású hitelesek is két nagyobb pofont kapnak. 1. az infláció miatti drágulást ami nem kellemes a bukszának. 2. a megemelkedett kamatok miatti nagyobb törlesztőket amit ilyen sokkoló körülmények között nem lesz könnyű kigazdálkodni. Rengeteg hitel bedőlésére számítok, olyan tavaszi körüli indulással ami rányomja a bélyegét a forintra is. Szerintem most lesz igazán nagy kakiban az MNB. itt lesz az, hogy szembesülni kell a felelőtlen pénznyomtatással, forint gyengítéssel és a felelőtlen hitelkihelyezések következményeivel.
szerintem, pont ezt a devizatartalékot használják, meg a saját poziciójukat arra, hogy ha mondanak valamit, aminek amúgy semmi hatása nem lenne a piacra, párhuzamosan belevesznek a FOSrintba és bizonygatják, hogy azért történt, mert a piac reagált rá, közben dehogy! Ha meg elkoptatják, akkor leviszik az árfolyamot megint 15 FOSrinttal és visszavásárolják.
Törölt felhasználó2021. 11. 10. 18:30
Alakul itt a dolog rendesen. Az USA. hamarosan kénytelen lesz kamatot is emelni a magas infla miatt, ebben az esetben a forint nagyot fog gyengülni, ami bedöntheti a magyar változó kamatozású hitelek nagy részét.
devizatartalék kimondottan magas , októberben csökkenés volt , szeptemberhez képest,.napokban meglátjuk hol van az mnb ingerküszöbe árfolyam tekintében . kamatemelésekben várakozások alatt maradt , érzésem szerint kipókerozzák ezt az évet
Én nem nézek ki belőlük többet 0.3-nál. De leginkább azt, hogy komoly arccal kiállnak, bejelentik a 0.15 %-ot, meg hantáznak mellé. Pl. mennyire elkötelezettek a szigorításokkal meg hogy bár a csehek és a lengyelek sokat emeltek most, de igazából csak érik be a mi példamutató sorozatunkat és a kamatszintünket mivel mi hamarabb kezdtük ezt az észbontó nagy szigorítást. Ja, és az infláció egyébként is csak átmeneti. Ezután a forint meg átbukik a 370-en rövidúton a legkisebb nemzetközi rossz hírre.
A hirx.hu "gazdaság" rovatában (https://hirx.hu/Economy.html) van egy technikai analizátor, ami minden időtávon strong buy vagy legalább buy jelzést ad az EURHUF-ra. Tehát nem csak a funda, hanem a technika is forintgyengűlést jelez előre.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)