Hű, nagyon kíváncsi lennék a távozás valódi okára. Vajon neki lett elege, hogy kommunikálnia kell a vállalhatatlant, vagy a cégnek abból, hogy nem tudta meggyőzően kommunikálni a menedzsment helyzetértékelését?..
1) Helyes, hogy Chikán végre megszólalt. Azonban ez most már utólagos kármentés, a botrány utólagos bagatellizálása. A kisbüfik bizalma már károsodott, az enyém legalábbis. Az akvizíció körüli bonyodalmakat a részvényesek felé proaktívan és különösen őszinte és transzparens módon kellett volna folyamatosan kommunikálni. 2) Számomra nem volt meggyőző a megszólalás. A piac nem látta úgy, hogy ez az akvizíció így volt jó. Ahol az árfolyam egy év alatt feleződik, ott a piac szerint nincsenek rendben a dolgok. 3) Nekem az jött le és továbbra is így látom, hogy azt mondták a vőlegénynek, a menyasszony szép hozománnyal bír, és gyönyörű, csak most fátyol van rajta, de ettől még tessék csak nyugodtan elvenni. A vőlegényt pedig az örömszülők bíztatták, hogy hamar vegye el. Oszt a nászéjszakán meg lekerült a fátyol, és kiderült, hogy ronda. A hozomány meg közel sem annyi. 4) A piac a jövőt árazza. Az Éltex akvizíció a jövő egyik lába lenne. A cég egyik lábáról most az látszik, hogy rövidebb, bice-bóca lett, és nem triviális, hogy ki fogja ez szép erős lábbá nőni magát. Chikán szerint igen. Az árfolyam alakulása szerint inkább nem annyira. Meglátjuk, kinek lesz igaza. A fentiek szubjektív véleményem. A valósággal való minden hasonlóság a véletlen műve.
Lehet, hogy kicsit naiv vagyok de még mindig hiszek Attilának. Tulajdonképpen azt vártuk, hogy “szólaljon meg” ez meg is történt és nem süketelés ment hanem normális válaszok. Van kockázat az akvizíciókban ezt most egy elég plasztikus példán keresztül mélyen megismerhettük erre meg jó volt a telexes cikk. Jövő hetet már higgadtabbam kezdhetjük.
Lehet, hogy kicsit naiv vagyok de még mindig hiszek Attilának. Tulajdonképpen azt vártuk, hogy “szólaljon meg” ez meg is történt és nem süketelés ment hanem normális válaszok. Van kockázat az akvizíciókban ezt most egy elég plasztikus példán keresztül mélyen megismerhettük erre meg jó volt a telexes cikk. Jövő hetet már higgadtabbam kezdhetjük.
Sajnos attól tartok, hogy helyesek a kérdéseid. Továbbvíve a kérdéseket gondolom az megvan, hogy Főnix Magántőkealap adásvételi szerződést kötött arról, hogy a MOL kizárólagos tulajdonában lévő MOL RES Investments Zrt. megszerezze a Főnix ALTEO Nyrt-ben („ALTEO”) fennálló 3.064.849 részvényből álló, 15,38%-os részesedését. Ennek ellenértékeként a MOL kizárólagos tulajdonában álló MOL Vagyonkezelő Kft. értékesíti a WABERER’S International Nyrt.-ben („WABERER’S”) meglévő 2.654.061 részvényből álló, 15,00%-os részesedését a Főnix részére. Tehát csere történt. Remélem nem április tréfa volt, hiszen aznap jelentették be. De az elgondolkodtató, hogy amikor egy játékos öt ászt tesz ki az asztalra egymást követő két osztás után...ilyen véletlenekben nem hiszek...valami bűzlik DÁNIÁBAN....
szerintem túlságon elnéző vay jóhiszemű vagy. egyértelmű hogy a közgyűlés elött már tudták mekkora a baj. és ott van még a magántőke alap story is, az is bűzlik.
Erre írtam, hogy a transzparencián van mit javítani, ez tény. azzal viszont, hogy tudták hogy "baj van" az Éltex-el nem írom alá. szerintem azt tudták, hogy fejleszteni kell, több helyen elavult cég működése, viszont a várható potenciált is nézni kell egy akvizíció során és összességében, figyelembe véve a lehetőségeket kijött a matek, még ha ez most nem is látszódik az eredményeken. Én adnék ennek a történetnek még egy kis időt, azt gondolom az év vége felé okosabbak leszünk az akkori számok ismeretében.
tudták nagyon jól hogy baj van az éltex vel. ennek ellénre összehívták a közgyűlést és egy szót sem szóltak erről. A másik hogy nem tájékoztatnak arról mennyit követeltek vissza és mennyit fizetett ki tiborcz. téged ezek a dolgok nem érdekelnek?
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.