Topiknyitó: tigus7313 2012. 11. 12. 15:46

Alteo Nyrt.  

Most olvastgattam a féléves jelentésüket.

egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).

a menedzsment is jónak tűnik.

ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.

A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.

ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.

Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)

Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.

A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.

A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.

Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Labanc
Labanc szerda, 22:26
Előzmény: #11976  TozsdeMagus
Milyen hírekre gondolsz?
25-ös napos RSI mellett már egyre nehezebben tud hova esni...
Marshall szerda, 22:24
Előzmény: #11969  Metwolf
Honnan veszed, hogy 'egy igazán transzparens vállalat a bejelentés mellé közzéteszi a céltársaság szakértő általi értékelését' - mutass már erre egy pár példát, hogy egy vállalatértékelést a vevő közzétett!
Maga a vételár, amit nem kell és nem is feltétlenül szoktak nyilvánosságra hozni, kiolvasható volt az első féléves jelentésükből.
TozsdeMagus
TozsdeMagus szerda, 22:18
Előzmény: #11972  Labanc
Én további esésre számítok!
Jönnek még szomorú hírek.
Nem egy Tom Cruise az Alteo!
TozsdeMagus
TozsdeMagus szerda, 22:17

Labanc
Labanc szerda, 21:44
Előzmény: #11973  signal2
Per pillanat a P/E (bár nekem is a kedvenc mutatóm) nehezen figyelembe vehető, a Q1-et egyedi tételek, főleg a különadó rontotta, miközben több új projekt eredménye is meg fog jelenni hamarosan, már Q2-től kezdődően.
signal2
signal2 szerda, 21:33
P/E alapon most éppen ennyit sem ér. Tehát elég nagy növekedést kell beleképzelnie annak, aki itt nagyobb tételt akar venni belőle.
Labanc
Labanc szerda, 21:26
Előzmény: #11971  Metwolf
Mondjuk szerintem aki eddig emiatt adni akarta, az mostanáig megtette. Én ma is vettem 3250-en, viszont a maximálisra tervezett keretemet már elértem, innentől már mozizni szeretnék...
Könyvből és a DMI indikátorból is látszott az elmúlt napokban, hogy mennyire nem maradt vevő, remélem egy kicsit visszahozza a kedvüket az, hogy a menedzsment egyáltalán mert erről külön kommunikálni.
Metwolf
Metwolf szerda, 21:06
Előzmény: #11969  Metwolf
Amúgy a piac az eddigi reakciók alapján nem velük ért egyet és az elérhető információk nem támasztják alá a cég álláspontját arról, hogy a céltársaság felvásárlása során körültekintően jártak el. A papper 3 napja zuhan és előtte se volt fényes. 
zeed77
zeed77 szerda, 20:09
Előzmény: #11968  TBSZ1982
Végre megtörtént 
Metwolf
Metwolf szerda, 20:05
Előzmény: #11961  eszpe2
Azt senki sem állítja, hogy az Alteo a hibás a hibás könyvelésért. Kérdés figyelembe vették-e a céltársaság értékelésénél az említett "profik", hogy a könyvelés rossz. Ha igen, akkor egy zűrös céget minek vesz meg az Alteo? Ha nem, akkor az okozott kárt ki viseli? Egy ilyen méretű tranzakciónál egy igazán transzparens vállalat a bejelentés mellé közzéteszi a céltársaság szakértő általi értékelését. Ha a szakértő hibázott, lehet érdekérvényesíteni ellene és az eladó ellen is, ennek nyilván megvan a jogi menete. A többi csak mellébeszélés, hogy az előző tulajok voltak a hunyók mi meg ott se voltunk jelige. Ha meg már vételár korrekciót kell végrehajtani akkor az említett szakértői értékelés régen rossz és semmiképpen sem profi, hiszen mégis mi alapján értékelünk fel egy társaságot, pl alap, hogy megnézzük a mérleget, könyvelést egy teljes átvilágítás során. Ha ezek itt nem történtek meg akkor valaki csúnyán hibázott, értelemszerűen a vevő.
kreta
kreta szerda, 19:30
Előzmény: #11965  eszpe2
Sajonos igazad van…
A spekák majd felhúzzák..egyenlekőre speka paír lessz..
Jönni kell az eredményeknek… szépülni fog
hAdam szerda, 19:07
Tegnap egyebkent ezt a valszt kaptam a mailemre:
...
Az ALTEO a Telexes megkeresésre részletesen válaszolt, amit a Telex a cikkében le is közölt, ezzel kapcsolatban további állásfoglalást nem tervezünk. 
Az elkövetkező időszakban készül egy menedzsment interjú, mely lehetőséget ad arra, hogy a céggel kapcsolatos aktuális kérdésekről részletesen is beszámoljunk. 
Üdvözlettel, 
Szécsi Balázs
...
eszpe2 szerda, 18:50
Előzmény: #11964  Bull56
Passz. Gondolom, a teljes záráskor, ill. ha lesznek más igényérvényesítések, majd kommunikálnak erről. (vagy megint nem)
Csak azt nem értem, hogy ezt miért nem tudták áprilisban, májusban proaktívan és érthetően leírni valahol, miért kellett megvárni a cikk miatti botrányt, árfolyam szétverve, bizalom szintén. Ezek nehezen fognak visszaépülni. Hiba volt. 
Bull56 szerda, 18:41
Eddigi kártalanítás összege titkos, vagy említésre sem érdemes?!
vgyhun szerda, 18:21
Hová tűnt a BalogTibi? Kíváncsi lennék az ő véleményére is a mostani helyzetről.
retektoni
retektoni szerda, 18:07
Valaki mondjuk a nevét a végére odabiggyeszthette volna!

Topik gazda

tigus7313
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek