Ezen kár bármit is elmagyarázni! 6600 ról ennyit tud a pepper! Egy osztalék kicsit helyre hozná! Addig olyan lehúzós papír szaga van, lassan tolvaj kategóriába fog tartozni!
Ebben a körben már nincs sok lefelé TA alapon. Funda meg azt mondja, hogy az idén átadott három tároló, a megszerzett földgázmotoros kapacitás, meg ősztől a PICASSO majd szépen tolhat az eredményeken. Az utólag bevezetett, árbevétel 0,5 százaléka különadó meg elszámolva az első negyedévben. A 4000 HUF környéki árfolyam innen szerintem idén elvárható. (nemzetközi háborús és/vagy eü vészhelyzet persze átírhat sok mindent)
"Termelő eszköz miért nem hoz profitot..." - kiváló kérdés! Valószínűleg túl erős a verseny és/vagy nem működik hatékonyan. 2025. január 9-én jelentették be az új stratégiát, benne 2030-ra 300 millió eurós EBIDTA céllal. Ettől azóta sajnos csak egyre távolodunk, külföldi terjeszkedésről pedig semmi konkrétum nincs azóta sem. Nagyon nincs jó optikája a dolognak, egyetértek. Egyre szkeptikusabb vagyok, megéri-e tovább ezen stratégia mentén haladni, jól használják-e fel a szabad casht, melyik terület lesz majd a fő profitgenerátor, és tud-e tartósan az maradni... Energiatárolók? Hulladékgazdálkodás? Külföldön lesznek a magas marzsok? Picasso-platform? Ki mit gondol? Kíváncsi lennék a többiek véleményére is a témában.
én nem látom, hogy itt olyan óriási problémák lennének. minden rv taknyol a béten, mivel kurva nagy a bizonytalanság. majd 3-6 hónap mulva lenyugszanak a picsába és lesz valami. alteo egy illikvid sajtpapír. 2000db-bal most is bele lehetne rángatni és akkor nagy lenne az öröm. szóval take it easy.
Azt hiszem a cégnek ez egy intő jelnek kell legyen ami történik az árfolyammal… Szint kell vallani a méret ugrással kapcsolatban, Magyarázatot kell adni hogy a megannyi átadott Termelő eszköz miért nem hoz profitot.. Nagyon sokan kiábrándultak a cégből dobálják el a részvényeket… Nincs mese profitot kell termelni és osztalékot kell fizetni!!!! És valaki kiállhatna a cégtől és elmagyarázhatná hogy mi történik… Attól függetlenül ez már hiszti ami a részvény árazás körül zajlik…
2026.02.20 mondott véleményt az MBH elemzésében az ALTEO-ról, amelyben a célár 5521 volt, múlt héten én is megkérdeztem az AI-t és merőben más válasz érkezett mint neked, bőven 4000 feletti értéket írt pessziminista becslés mellett, persze az optimista bőven 5000 Ft feletti volt. https://www.portfolio.hu/uzlet/20260220/velemenyt-mondott-az-alteo-rol-az-mbh-819326
Azt mondta az AI az a baj a céggel, hogy nem lehet tudni a pár évvel ezelőtti kiugró teljesítmény az energiaárazási "anomália" következménye e és a cég fog e tudni még ilyen marzsokkal menni. Ha nem, akkor nem indokolt a 4K feletti árazás, 3000-3500 közöttre teszi. Ha tud, akkor 4K alatt ajándék. Ezt nem tudják eldönteni a befektetők.
A 4iG-nél egy 1311 milliárd forintos keretszerződést terveznek visszamondani, erre az vaskos pluszban áll. Mi meg ugyanakkora vaskos mínuszban. Én tényleg nem értem, hogy mi történik itt... :(
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.