Tényleg! Engedjük is szabadon az összes bebörtönzött embertársunkat! Mert mégis hova vezet, hogyha egy gyilkos, rabló, tolvaj, stb. stb. embertársunk bebörtönzését kívánjuk? Gondolom a kárhozatba...
Ha nem vagyok indiszkrét, mondd, te érted is, amit leírtál? Most erre az Alaptörvényre esküdött fel Magyar Péter és a kormány, valamint a köztársasági elnök! Mi van? Törvényt törvénnyel hatályon kívül lehet helyezni, de annak visszaható hatálya nincs. . Az Alkotmánybíróság semmisíthet meg bármilyen jogszabályt, de a megsemmisítés alapvetően és általában a jövőre nézve hat, megsemmisített jogszabálynak visszaható hatálya - az alább ismertetendő kivételtől eltekintve - nincs, az az alapján szerzett jogokat általában nem lehet "elvenni"! . Ha az AB megsemmisít egy törvényt vagy rendeletet, a határozatában nagyon gyakran külön rögzíti a következőt: „A megsemmisítés nem érinti a határozat közzététele előtt létrejött jogviszonyokat, s a belőlük származó jogokat és kötelezettségeket. . Rendkívül ritkán előfordulhat, hogy a megsemmisített jogszabály olyan súlyos alkotmánysértést tartalmazott, hogy az AB kénytelen visszamenőleges hatállyal törölni azt a jogrendből. De, ha visszamenőlegesen is semmisítene meg az AB egy jogszabályt, a 6-7 éve szerzett jogok érintetlenül hagyása a normális ügymenet, és ettől az AB csak egészen extrém, elkerülhetetlen alkotmányos krízis esetén tér el – de még ilyenkor is védelmet (kártalanítást) von maga után . .A "lopás" nincs is összefüggésben az Alaptörvénnyel! Ha semmilyen jogszabályt nem sért, akkor nem jogellenes, márpedig minden bűncselekménynek jogellenesnek kell lennie. A lopást például az Btk. 370. § alapján az követi el, aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa. A "jogtalanságnak" az elkövetés időpontjában kell fennállnia! De a most "visszakövetelt" vagyon 1 %-a sem a Btk. szerinti lopással került más tulajdonába. Érted? Dehogy!
nem tudom ki vagy és max annyit szoktam kívánni embertársaimnak, hogy legyenek egyensúlyban magukkal (sztem ez ugyanis a boldogság) és ne másokra vetítsék ki a saját magukkal való elégedetlenségüket :) egyébként nem vagyok friss fideszes, 2002 óta vagyok fideszes, ha a mai szóhasználatban értelmezzük ezt a szót, hogy fideszes.
bakker, sokba fog ez kerülni mindannyiunknak. a történelem mutatja hova vezet az, ha egy másik embertársunk bebörtönzését (megkínzását, halálát) kívánjuk. a terror házának pincéjével kezdi az átalakítást tarr zoltán kultúrbiztos.
ilyen magyar helyesírással ne nagyon írogass hosszan :))) egy közös ismerősünk mutatta be nekem dániel zoltánt, név szerint galván tivadar. - jó mi? de ezt nem mi-vel vágták össze, mint ahogy te a tiédet.
lejjebb beraktam milyen összetett ágazatokban láttam már több mint tizenéve honnan lopnak, szinte egyenként külön szaGember kell, annyira összetett és sok szereplős minden. Eltérő gazdasági ágazatok, idegenforgalom akkoriban eszembe sem jutott, aztán az is bejött vagy 10 éve. Már 2008 után hisztiztem baj lesz mindent szétlopnak, mert ha emléxünk az ország sárgába borult az önkori választások után...
a NAV-tól már ki van rúgva fideszmaffia-tag vezető, az ügyészségen is nagy változások lennének, a baka nem bakázná már el mégegyszer az új legfőbb ügyész kinevezését.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!