Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
maxwax
maxwax 2026. 08. 30. 20:31
Megnéztem az rtl-en Ungert, nem nem lett jobb a véleményem.
A rendőrség és az ügyészség nagyon boldog lesz, hogy emberrel együtt elveszik tőlük az ügyeket, amin tök mindegy, meddig dolgoztak, majd kb kizárják őket és  idegen tollakkal fog villogni.
Érdemi munka mikor lesz, kérdzte Kéri Barna (szegedi :)) ) és csak maszatolás és krva nagy ego és arc. de továbbra sem tartom alkalmasnak. Az meg tényleg vicc, hogy MP ezt az egészet úgy indítja, hogy semmi előkészítés nem történt csak jogszabály. Ez nekem csalódás.
Ja, az külön tetszett, hogy az alelnökök kivételével majd személyesen ő fogja összeszedni/felhívogatni azokat, akikkel dolgozni akar.  És hogy mikor lesz érdemi munka? Arra az a válasz, hogy keddtől elkezdi kialakítani a szervezeti struktúrát.
offshort
offshort 2026. 08. 30. 20:22
az nvvh nem egy kisérleti labor! 
itt nincs idő kisérletezni hogy ki a megfelelő vezető, és ki nem!  
ki ismeri a büntetőjogot, és ki tud vlmi szervezetet felépíteni?!  

egy gyakorlott, tapasztalt btk-ban jártas, határozott keménykezű szakembert kellett volna kinevezni! 
MP meg Ruff egyértelműen megnevezte az elszámoltatni kívánt személyeket! 
(már ezredszer, .... lölö/ov, mato rogán, tiborc ....stb!) 
Ungertől bármelyik jobb lett volna a 90 valahány pályázó közül!  
Unger arra biztosíték h csak a fingreszelés lesz, és nem lesz semmi elsámoltatás!  
(rács, rács bilincs!, ... jó kampányduma volt, ennyi, sajnos!)  
Unger ov-nak és fideszes korrupt tolvajoknak jó!  
bravo MP!  
Mississippi
Mississippi 2026. 08. 30. 20:21
Előzmény: #216197  Borisz
Gondoltam, hátha valakit érdekel. Egyszer jeleztem itt, hogy az M2 kezdődik a Mester és Margarita, oszt kiderült hogy Euler szívesen megnézte volna, csak pont lekéste.
Anna nem igazán jutott szóhoz, a kérdező állandóan félbeszakította.  
Borisz 2026. 08. 30. 20:04
Előzmény: #216195  Mississippi
Én vasárnaponként már nem szoktam bekapcsolni. Az egyedül érdekes legfeljebb a Karcsika lenne a Svábynál :-)
csendben 2026. 08. 30. 19:31
Előzmény: #216194  Bandita
Mégegyszer: ÉS???? Most akkor mi lesz? 4 évig hőbörgés? És ha mégis bejön M.P. húzása,bocsánat kérés is lesz? :-)
Mississippi
Mississippi 2026. 08. 30. 19:29
RTL/ házon kívül/ Unger
Bandita 2026. 08. 30. 19:27
Előzmény: #216193  csendben
Neked ez rendben van. 
Nekem így sokadszorra, ennél a kritikus témánál nincs.
csendben 2026. 08. 30. 19:21
Előzmény: #216192  Bandita
"Amit sokan állítunk, hogy éppen bizonyították alkalmatlanságukat, nem először.": és???
Bandita 2026. 08. 30. 19:16
Előzmény: #216191  csendben
Akkor nem értem a reakciód, persze lehetünk más véleményen. 
Amit sokan állítunk, hogy éppen bizonyították alkalmatlanságukat, nem először. 
Szlovák példát el lehet nevetőfejezni, attól még megtörtént. 
csendben 2026. 08. 30. 19:12
Előzmény: #216190  Bandita
Én akkor sem voltam párt tag,amikor ezért évekig nem kaptam fizetésemelést. A "kőbe zárt lélek"-re (Markos,Nádas) is szavaztam volna,Viktor ellenében. Ő nem idült,ellentétben Tiszával....Most sem vagyok semmilyen gittegylet tagja! Ellenben: adok esélyt arra,hogy bizonyítsák alkalmasságukat! Mint mondtam: a döntés felelőssége M.P.-t terheli. Ennyi,se több,se kevesebb!
Bandita 2026. 08. 30. 19:01
Előzmény: #216188  csendben
Érdemes tisztázni a motivációt, pozíciót.
Én nem vagyok fanatikus egyik párt felé sem, azért szavaztam a Tiszára, hogy a vajda és sleppje feleljen a tetteikért.
Ott mi a helyzet?
Bandita 2026. 08. 30. 18:57
Előzmény: #216182  Borisz
Jahogy ceausescu-ra utalt, azt hittem az újkori történésekre. 
csendben 2026. 08. 30. 18:57
Előzmény: #216187  Bandita
Véleményt mondtam a hozzáállásodról. :-)
Bandita 2026. 08. 30. 18:55
Előzmény: #216176  csendben
Ha valid, akkor gondolom örüljek, hogy mellettem érvelsz, korábbi véleményedet felülbírálva. 
csendben 2026. 08. 30. 18:50
Előzmény: #216182  Borisz
"Tetszettek volna forradalmat csinálni." (Antal József)
Mississippi
Mississippi 2026. 08. 30. 18:38
Előzmény: #216184  Mississippi
Patkánylyukban
Mississippi
Mississippi 2026. 08. 30. 18:36
Előzmény: #216146  badsector1
Nem is érdekes hogy melyik, mert itt a arról van szó, hogy az , ami a fehérgalléros urak köreiben természetes, vagyis hogy -Max szerint és  szóhaaználatával élve  - felfalják az Unger féle  testi adottságú nőket , azt nálunk, itt a Patkányjukban, diszkriminációnak hívják. 
Capi
Capi 2026. 08. 30. 18:32
Hogyan lett a rezsicsökkentésből, a szemétszállítási díjak állami eltorzításából a mai üvegezéskáosz, hogy szegényebb vidékekről felköltözött kukázók csapatokban túrják Budapestet? Avagy a maffiaállam agymosó és piactorzító, államosító praktikáinak hosszú árnyéka.
1. 2012–2013
A hulladékgazdálkodási törvény és a rezsicsökkentési jogszabályok értelmében a lakossági szemétszállítási díjakat 10%-kal csökkentették, majd a 2013. áprilisi szinten hatóságilag befagyasztották. Bevezették a lerakási járulékot és a közműadót, miközben a díjemelés lehetősége megszűnt.
2. 2014–2016
A növekvő bér- és üzemanyagköltségek mellett a helyi, önkormányzati szolgáltatóknál, akik nem emelhettek árat, évi több tízmilliárd forintos veszteség keletkezett. Az állam erre 2016-ban létrehozta az NHKV Zrt.-t (Kukaholding), központosította a számlázást és a díjbeszedést. A számlázási csúszások és kintlévőségek miatt az állam közvetlen tőkejuttatásokkal konszolidálta a rendszert, évi több 10 milliárdot keleltt beletenni a költségvetésből.
3. 2017–2022
A kumulált infláció (2013 és 2026 között 90%!) és a minimálbér megduplázódása miatt a lakossági bevételek már csak az önköltség 50%-át fedezték, tehát a nullaszaldóhoz is legalább 100% lakossági áremelés kellett volna. Az évi 40–60 milliárd forintos működési rést a költségvetésből pótolták, a géppark és az infrastruktúra felújítása elmaradt.
4. 2023. július
A költségvetési tehermentesítés és az uniós célértékek (2025-re 55%-os újrahasznosítás) miatt az állam 35 évre átadta a piacot a Mol leányvállalatának (MOHU). A lakossági díjak változatlanok maradtak és már csak az önköltség 30-40%-át fedezték, ez 150-200% szemétdíjemelést indokolt volna, a finanszírozást ehelyett a vállalkozásokra hárított, megemelt kiterjesztett gyártói felelősségi (EPR) díjakra alapozták.
5. 2024. július
Elindult a kötelező visszaváltási rendszer mintegy 3000 automatával és kézi átvevőponttal, monopolizálták a rendszert. Az 50 Ft-os letéti díj közvetlen anyagi értéket adott a hulladéknak. A MOHU 2024-ben 50,4 milliárd, 2025-ben 47,8 milliárd forintos veszteséget könyvelt el a lakossági deficit (évi kb. 70 Mrd Ft) és a DRS működtetési költségei (évi kb. 35 Mrd Ft) miatt.
6. Jelen. A 2013 óta befagyasztott díjak miatt az ágazatból évtizedes szinten kiesett több százmilliárd forintnyi beruházási forrás. A DRS-rendszerben az üvegpalackok kezelése a legköltségesebb: a törékenység, a nagy tömeg és a kézi/gépi tárolási kapacitások szűkössége miatt a boltoknál gyorsan telítődnek a tárolók. A logisztikai lánc és a hulladékudvarok kapacitása nem volt felkészítve a hirtelen koncentrálódó lakossági visszaváltási volumenre (havi több tízmillió darab), ami az automaták meghibásodásához és bolti torlódásokhoz vezetett.
Felszínre került szociális folyamatok: az 50 forintos darabonkénti betétdíj bevezetése a marginalizált rétegek, mélyszegénységben élők és hajléktalan emberek számára közvetlen napi jövedelemforrássá vált. Megjelent a közterületi kukák szisztematikus átvizsgálása, a kukázás, valamint az automaták körüli állandó jelenlét és a területi konfliktusok, harc az értékesebb kukákért. A hulladék közvetlen pénzzé tétele láthatóvá tette a mélyszegénységi jövedelemkiegészítési kényszert a sűrűn lakott városi csomópontokon és a kiskereskedelmi egységek közvetlen környezetében. A maffiaállam a MOHU-n keresztül gyakorlatilag kiszervezte az üvegválogatást a rászorulókra, akik alacsony órabérért, adómentesen végzik el azt. És nyilván van, aki egyből piára és olcsó drogra költi a bevételt és egyből kiüti magát, aztán fekszik a járdán eszméletlenül, de nem mindenki ilyen, kis pénzű nyugdíjasok is gyüjtik az üveget jövedelemkiegészítésként.
Nyilván megoldásért kiált a helyzet, hiszen az nem tartható, hogy Budapest belvárosi részei, ahol sok az értékes eldobott üveg a turizmus miatt, csatatérre hasonlítanak, a házakba gyakran erővel behatolnak az üvegekért, a kukákat szétborogatják, az üvegvisszaváltásra kötelezett üzletek visszaváltós részei meg koszosak és büdösek, nem egy helyen külön biztonsági embert kell foglalkoztatni az állandó konfliktusok miatt. De az ősbűn a rezsicsökkentés, hogy nem fizeted meg a szemét elszállításának valódi árát. És persze a 16 év alatt teljesen széthullott szociális ellátórendszer, az "aki szegény, annyit is ér" uralkodó szemlélete, a kettő együtt. Az üvegezés csupán jobban láthatóvá teszi azt, ami eddig rejtve volt.
Borisz 2026. 08. 30. 18:15
Előzmény: #216176  csendben
rossz példa. a románoknál a társadalom nem a békés demokratikus jogállami átmenet mellett döntött, hanem az erőszakos, forradalmi hatalomátvétel mellett. mecsoda kölönbség.
euler
euler 2026. 08. 30. 17:54
Előzmény: #216166  csendben
Pedig a VÉGSŐ felelősség mindig a választóé.
Ha ez tudatosulna a választók nagy részében, talán Orbán 16 éves ámokfutását is megúsztuk volna. Bírálni nemcsak jog, hanem kötelesség is egy demokráciában. A végső vesztes ugyanis mindig a választó és nem a politikus. A politikusok a mi szolgáink és nem fordítva stb, stb.
.
Egyébként pedig jelenleg FB kormányzás folyik, ami nem minősítés hanem tény. Változnak az idők és a FB-ot is lehet értelmesen használni. Sőt, hatékonyan, erre MP a legjobb példa.

Topik gazda

________
________
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek