Látom, itt most hirtelen mindenki vízügyi szakértő. Javasolnám előkotorni, hogy mit tartalmazott anno a nagymarosi terv. Nem véletlenül keletkezett akkora ellenállás, mert úgy, ahogy tervezték, az más szempontból okozott volna katasztrófát. Az alsó szakasz teljes élővilágát veszélyeztette volna... Sajnos, ma sincs egyetértés a vízügy szakértői között sem, úgy látom. De még mindig jobb, ha ők vitatják meg, mi a teendő, mint az ötletelés, ami itt megy, szokás szerint.
Napokig leszünk 35 fok felett a olykor 40-41 fok is kifut majd. Hozzá kemény szárazsággal. A feljegyzések alapján 1834, 1921 és 1950-ben lehetett ilyen. Igen ám de a modernt kor miatt az igény sokkal nagyobb az energiára. A Duna előrejelzése Budapesten akár 15-17 cm is lehetett. Modern korban a min 33 cm volt 2018 októberében. Mit tettek 16 év alatt? Szét barmolták a környezetet ennek isszuk meg a levét:(
https://www.youtube.com/watch?v=8X4vnMz34jc Nem egyszerű, mert egy teljesen lerohasztott országot kell foltozni. A Duna medre a szabályozások miatt mélyül és egyre gyorsabb lesz. Ráadásul ahogy Somogyi mondaná a sok aku szeméttel egy beton sivatag maradt az országban. A vízszint a talajban borzasztón alacsony. Nap mint nap lehet látni, hogy rohadék rablóék mit tettek az országgal!
Az elmúlt hetekben láttam az rtl-en egy riportot azokról a kéttonnás betontömbökről, amelyeket az építkezés miatt vittek Dunakiliti környékére és a mai napig ott vannak. A beruházás nem valósult meg, a környezetet ez károsítja. Arra azért emlékszem, hogy nagy környezeti károkat okozott, hogy a szlovákok elterelték végül a Dunát. (Jó rég volt, vissza kellene olvasnom.)
Elég sommásan értékelsz. Én annak idején nagyon elleneztem. Mai ismereteim birtokában már sajnálom, de akkor nagy politikai győzelemnek éltem meg, hogy erős társadalmi ellenkezés következtében végül mi nem csináltuk meg, bár elkezdtük. Ettől még nem biztos, hogy idióták voltunk. Csak nem láttunk előre, bele a távoli jövőbe.
nem értem mit töketlenkednek paksnál ezzel az alacsony vizállással! hívják oda lölöt, egy két erősitett müanyag cső meg könyök, +az ezüstszínű ragasztó szalag és már meg is van oldva hogy lejjebbről szívja a vizet hűteni! :) . de most komolyan, ezek a nagytudásu mérnökök nem tudnak kitalálni egy ideiglenes, kb 2 hétre szoló megoldást? röhej (engedjenek oda, megoldom, ismerem a russianhightech' megoldásokat! :))
horgászom a szigetközben, elképesztően nézett ki a duna elterelése után. A 2015 be elkészült beruházásnak köszönhetőn a vízszint az 1950-es évek szintjén van, persze most is vannak kilengések.
Lehet hogy te Kiskörös közelében laksz? Ugye az ártérben levö tó vagy tavak, a vizlépcsö elemei? Közben megtaláltam, `82. aigusztus 27. HBB, P.Mobil koncertvolt az ártérben.
Hát akkor röhögtem nagyot, mikor a diákok és politikusok kivonultak taligával és filmezték őket, ahogy elhordják a megépített gátat. Kamera ki, mehetünk. Aztán odament a kisebbik rakodó gép és egy lapáttal visszatette a földet.
A Bős-Dunakiliti erőmű lett volna közös, a nagymarosi csak magyar. Igaz, várni kellett volna, míg megérkezik a nagy víz, de örökké nem tudták volna visszatartani. Itt most nem az a baj, hogy mi-kié, hanem kevés a vízhozam. A felső részen is aszály van, osztrákoknál alig volt hó. A szlovákok azt mondták, a vízlépcsőn keresztül csak akkor mehetnek, ha tele van, össze kell várniuk egymást, mert egy nyitással 1 cm-rel csökken a tározó vízszintje.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!