Miközben szombaton egetverő sikerekről ájuldozott, nézzük meg a diagramot stb.https://piacesprofit.hu/i/8/a/7/d/b/a/6/f/8/6/6/8/d/5/3/9/8/6/d/9/forras-ksh_lgc.jpg .. Kijóznító adat "hétfő reggel: ezzel nem fog villogni a magyar kormány Az előző év azonos időszakához mérten tavaly novemberben 5,4, az előző hónaphoz képest 2 százalékkal visszaesett az ipari termelés – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Fidesz KSH jelenti akkor mennyi a valós??? ..
És ezezn miért vagy megakadva? 575-89=486 FO$rinttal lett csak több, azt lazán ki lehet fizetni ;) Minap írtam, hogy egyes okmányirodai ügyintézés 2300ról 3105re emelkedett 1 év távlatában ami amúgy +35%. Erre egy pedofideresz rajongó, hogy az csak 800Fo$rint nem mindegy?
A "fizetőképes kereslet" meg úgy áll elő, hogy támogatás-támogatás-támogatás.... Adófizetői pénzekből. A szoci-komcsi gyurcsány-érában is többször annyi lakás épült, mint most. Amikor a mostani töredéke volt a támogatás. Mert akkor tényleg volt kereslet, piaci alapon. Te csak a komcsi módszereket ismered, a piacgazdasághoz semmi közöd.
És a szigeteléshez felhasznált anyagokat hol gyártották és ki gyártotta? Egyébként ezt hívják piacgazdaságnak. A vállalkozók annyiért csinálják a házakat, lakásokat, amennyiért van rá fizetőképes kereslet és elviszik. Egy lakásvásárlónak még mindig jobb a havi törlesztőrészletben kifizetni azt, szinte ugyanannyiért, mintha bérleti díjat fizetne. . Megjegyzem, én 2002.-ben kezdtem el építkezni, és volt olyan vállalkozó, aki kétszer annyiért vállalta volna, mint aki végül is megbízást kapott tőlünk. De már akkor is 30 millió felett volt a kivitelezés költsége ennél a vállalkozónál is. Igaz, akkor abszolút mélyponton volt az építkezések száma, mert sem önerő, sem olyan hitel nem volt, amivel beszállhatott volna valaki akár lakásépítésbe, akár lakásvásárlásba, mivel az első Orbán-kormány 3 %-os lakáshitelét a Medgyessyék kivezették azzal, hogy tönkre vágja a költségvetést. Most van ilyen - is -, a Babaváróval és a CSOK-kal.
A többi ország a fasorban sincs. Mesterségesen alakította ezt ki a maffia, hogy a neres ingatlanmaffia aláguk minél több pénzt tudjon kilopni így is. Lásd pl. a Tiborcz féle 650 milliárdos ügylet, minél magasabbra legyenek az árak feltornászva, annál többet tudnak a még azon is túlárazott ügyletekkel kilopni.
Piaci alapon rég összeomlott volna a kereslet, ilyen árakat piacimalapon nem fizetnének meg. Ezért tol a maffia mindenféle módon közpénzből támogatásokat, amik aztán azonnal a másik oldalon a maffiánál jelennek meg áremelések formájában. Na még egy kis támogattás közpénzből (adófizetők pénze), egyből áremelés a túloldalon. A tranzakciók száma meg töredéke annak, ami korábban, piaci körülmények között volt.
"Hol drágultak a legjobban az ingatlanok Európában?
🟡 Legnagyobb árnövekedés az elmúlt években (EU)Eurostat adatok szerint 2010-től 2025-ig:
🇭🇺 Magyarország: a lakásárak növekedése volt az EU egyik legmagasabbja (~+260 % körül) – több mint háromszorosára nőttek az árak."
* "A The Economist átfogó elemzésben nézte meg, milyenek az albérletárak
Európában, egészen pontosan azt a kérdést feltéve, hogy melyik Európa
legdrágább városa az albérlők számára.
A lap válasza pedig egyértelműen Budapest lett.
A módszertani magyarázatnál két okot említenek: az egyik, hogy
2023-ban az EU-ban Magyarország produkálta a legmagasabb inflációt,
másrészt pedig azt, hogy Budapesten 2022 óta 19 százalékkal emelkedtek a
bérleti díjak." https://roadster.hu/budapest-europa-legdragabb-varosa-alberloknek
A fizetőképes kereslet mögött óriási hitelek bújnak meg. Tavaly szigeteltettünk , az alapanyag a költségek 1/3-át tették ki. Ráadásul a munkásokkal is beszélgettem, egy picit a minimálbér feletti bért kapnak. A kft 2 tulajdonosa minden másnap más luxusterepjáróval jelent meg, aztán megérkezett az egyik fia is, a sport mercijével. A baj az volt, hogy megszólítottam több vállalkozót is, de szinte forinta ugyan olyan árat mondtak. Ezért a legközelebbit választottam, meg aki leghamarabb neki tudott állni. Így is vártunk rá 2 hónapot.
Te járod a világot, látogass el Iránba. Isztambulon keresztül könnyen megteheted, repülhetsz Shirázba vagy Teheránba hamar (én voltam), és ha beszélgetsz az emberekkel (imádják, hogy angolul kommunikálhatnak külföldiekkel, jönnek hozzád fényképezkedni), megalapozottabban tárhatod elő a "véleményedet".
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!