Topiknyitó: pampa 2017. 10. 25. 08:47

VÁLASZTÁS 2018  

MINDENKI ELFORDULT VONA IDENTITÁSÁT VESZTETT PÁRTJÁTÓL
MA MÁR A CORVIN KÖZ IS TÚL NAGY A JOBBIK SZIMPATIZÁNSAI SZÁMÁRA
Gabay Dorka
Nehéz helyzetbe került a Jobbik, a néppártosodási folyamat következtében a radikális szavazói és értelmiségi támogatói elhagyják, miközben belső feszültségek is gondot okoznak. A liberális és baloldali szavazóknak tett gesztusok sem segítettek a párt támogatottságának növelésében.
http://magyaridok.hu/belfold/mindenki-elfordult-vona-identitasat-vesztett-partjatol-2378080/
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
________
________ 2018. 03. 05. 16:57
Előzmény: #1119  -pny
http://www.origo.hu/nagyvilag/20180305-olasz-valasztas-migranspartiak-bukasa.html
jó ez a fotó, úgy néz ki mint viktor :)
mondjuk ö is bukni fog
-pny
-pny 2018. 03. 05. 16:53
Előzmény: #1114  Dehogynincs
A 2006-os zavargások az új Fideszes BTK szerint már terrorcselekménynek minősülnek, így Orbánék hasonló szituban éles fegyvert is használhatnak. Ezt csak a tényszerűség kedvéért mondom, mert látom, hogy a gumilövedék becsípődött neked. Szerintem a Fidesz hívek és még jó sokan azt nem fogták fel, hogy a 2006-os zavargás nagyon durva bűncselekmény sorozat volt. Rendőrökre támadtak, fegyverekkel (az üveg, a molotov az) csoportosan. És ez csak egyik eleme volt, sor egyéb bcs. megvalósult.
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 05. 16:50
Előzmény: #1116  salve
Mit lehet várni egy egy fragmentált ellenzéktől, amely független jelöltek sokaságával tudna csak nyerni.
Attól én egy Orbán doktor nélküli fideszt várnék. Áder doktor a legtöbb mandátumot kapott pártot bízná meg kormányalakítással.  Vagy talál a fidesz egy koalíciós partnert, akinél Orbán doktor elhajtása lenne a tárgyalási feltétele, hiszen ebben ez esetben ez esetben ez a választók akarata vagy valóban  jönnek a hosszú koalíciós tárgyalások az én személyes választói akaratom ellenére, mert én fogok sem a dk-ra sem dk-s jelöltre szavazni.
Képzeld, kormányzati teljesítményről írtál? Milyen kormányzati teljesítményük volt a szociknak? A fidesz kormányzati teljesítményét meg a vásárhelyi szavazók értékelték és ez az értékelés annyira kézzelfogható, hogy te is valós kimenetelnek érzed ezt a lehetőséget, ugyanúgy mint Orbán doktor.
Az itteni párttrollok eddig mindig azt mondták, hogy ha nem tetszik az Orbán-kormány, akkor elkergetik a választók a választáson. Most kezdesz el aggódni emiatt, amikor ez ténylegesen meg is történhet? Csak a hatalmon maradás a demokrácia győzelme, de az esetleges kormányváltás már nem?
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 05. 16:35
Előzmény: törölt hozzászólás
Ott sántít a gondolatmeneted, hogy épeszű választókról beszélsz.
Az életben rengeteg irracionális döntést hozunk minden nap. A választás napja csak egy ilyen kitüntetett nap a sok közül. Egy párttal lehet érzelmileg is azonosulni.
Az egyik választáson ismeretlen emberek közül lehetett választani. Ha jól emlékszem, akkor szavazhattunk valamelyik etnikai kisebbség listájára. Azért nem szavaztam egy Kovács Ferencné vagy valami hasonló nevű  jelöltre, mert azt sem tudtam, hogy hívják. Csak azt tudtam, hogy hívják a férjét. Ha Kovácsné Szabó Mária szerepelt volna szavazólapon, akkor behúztam volna a neve mellé az ikszet, pedig ugyanúgy nem tudtam volna róla semmit.
salve 2018. 03. 05. 16:33
GYF megítélését egyformán látjuk
én csak arra próbáltam utalni: egy fragmentált ellenzék amely független jelöltek sokaságával tudna csak nyerni, attól mit lehet várni kormányzati teljesítményként?
lásd a németeknél mondhatni stabil kromáynt tud majd alakítani a 2 nagy párt (amelyeknek ráadásul országosan ismert programjaik vannak), mégis, a választók többsége nem vár tőlük semmi jót, csak lecsúszást mert kényszerszült együttműködés lesz melyben egyik fél sem tudja majd normálsian megvalíósítani a programját! így is tudjuk hogy zsarolás útján jön létre az új német kormány
nálunk ennél sokkal sokkal rosszabb helyzet alakulna ki, GYF nem véletlenül beszélt arról hogy szerinte első körben biztosna nem lennenének képesk kormáynt alakítani..
szóval a lopást most tegyük félre: itt az ország kormányozhatóságáról lenne szó, arról, hogy legyen döntésképes miniszterelnök akinek nem kell félóránként egyeztetnie a koalícciós partnereivel ügyek tucatjainak a mentén, hogy akkor mi is legyen, merre is menjünk..
ez egy katasztrófával érne fel.. arról meg ne kergess illúziókat hogy bárki is nyer, nem jutalmaznám meg gazdagon az eddigi szekértolóit..
hát nézd már meg Szlovákiát, hogy ott hiába kormányoz a remek szocdem csávónak beállított Fico, ott is korrupciós ügy van most is.. ébredj fel
ts3 2018. 03. 05. 16:31
Szerinted gyurcsány rendelte el a gumilövedéket?
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 05. 16:15
Előzmény: #1113  salve
Gyurcsány hirtelen akkora tótumfaktum és észlény lett, hogy minden szavát szomjúhozod?
1990-ben sem tudtuk, milyen eredményeket hoz a választás.
Egy hónap múlva jól meglátjuk, kinek milyen lapokat osztanak a választók.
Teljesen új helyzet van. Sok független jelölt fog nyerni, aki mögé kénytelen volt beállni az összes párt. Rájuk már nem vonatkozik a pártlogika. Kénytelenek lesznek a pártfegyelem helyett a választókra figyelni.
Az elhúzódó koalíciós tárgyalásoknak megvan az az előnye, hogy közben kénytelenek takarékra állítani a lopást.
Az anarchistával túldícséred Gyurcsányt. Szerintem Gyurcsányt nagyjából mostanában kellett volna kiengedni a börtönből. de valami miatt a fidesz szerette, hogy a Gyurcsány kormány alá tartozó rendőrség utcai harcászatot rendezett a nagygyűlésen összegyűlt hívei között. Az nem mentség, hogy a fideszes pártvezetőknek szinte mint egy szálig sikerült eliszkolniuk a helyszínről és csak a saját híveiket hagyták az út szélén, mert őértük úgysem kár.
Biztos vagyok abban, hogy Gyurcsány most sem fogta föl, mit tett 2006-ban és újra hagyná vagy újra elrendelné, hogy közénk lőjenek. Csak afelől vannak kétségeim, hogy ezt élessel tenné-e vagy gumilövedékkel.
salve 2018. 03. 05. 15:55
Előzmény: #1105  Dehogynincs
én sem akarok agitálni. csak beidézem neked amit Gyurcsány mondott múlt szerda délelőtt Fiala azon kérdésére (a rádióban), hogy "ok,  tegyük fel hogy a fidesz elveszti a választást ápr. 8-án - mondd, mi fog történni másnaptól? - GYF válasza ez volt: hát..elhúzódó koalíciós tárgyalások lesznek, majd minden bizonnyal új választás.."
nos aki ezt szeretné, az szerintem anarchista - még akkor is, ha egyébként jó szándék vezérli.. hiszen nem mindegy hogy egy stabil lábakon álló kormánytöbbség tud-e majd egységesen fellépni bármely ügyben itthon és külföldön (főleg az EU-s ügyekben), vagy egy egymással civakodó, egyezkedő, egymást már eleve kiszorítani akaró, irígykedő társaság..
Talassz 2018. 03. 05. 15:52
Törölt hozzászólás
Peterbond 2018. 03. 05. 15:49
Előzmény: törölt hozzászólás
Bocsi de tele van logikai bukfencel amit irsz.
Ha valaki nem Orbanra szavaz meg ettol lehet jobboldali. Rengeteg fideszbol kiabrandult szavazo van.
Attol hogy valaki nem a fideszben indul meg nem jelenti hogy ez MSZPs vagy erdekkorebe tartozik. Mar alapbol ott van hogy mibdig vannak uj emberek akik politikai palyara lepnek vagy akik korabban meg marginalisak voltak felerosodtek. Ezen kivul regebbiek kozul is boven volt fideszen es mszpn kivul is part ( MDF Kisgazda pl jobb oldalon ).
Az meg valami ertelmezhetetlen hurok hogy hat azert mszps mindenki mert hat epeszu ember nem szavaz gyurcsanyra. Szoval azert mszps mert gyurcsanyra szavaz es azert szavaz gyurcsanyra mert mszps. Megha se nem mszps se nem szavaz gyurcsanyra. 
Mivel az ellenzekiek kozul csak 6-8% a DK tamogatottsaga kijelenthetjuk hogy az ellenzek java se szavaz gyurcsanyra. De azert vezesd le a logikus lepeseidet.
Törölt felhasználó 2018. 03. 05. 15:34
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2018. 03. 05. 15:23
salve 2018. 03. 05. 14:01
Előzmény: #872  signal2
"2014-2016 között 3 év alatt 600.000 fizikai sikeres visszaküldés történt. "
tegnap este a Hír Tv külpol műsorában (aminek Hírvilág a címe) a következő hangzott el: "...Merkel elismerte nemrég, hogy bizony sok no go zóna van már Németországban és ez nem jó, vmit tenni kell majd ezekkel szemben...a Die Welt megírta, hogy 2016-tól 300 ezerrel nőtt Németországban a bűncselekmények száma, és ez egyértelműen az előző évben érkezett migránsok miatt van: ugrásszerűen megnőtt az emberölélsek, a lopások és a rablások száma, a növekmény elkövetői migránsok voltak..a Die Welt úgy tudja, kb. 2-300 ezer olyan migráns tartózkodik továbbra is az roszágban, akiknek menedékkérelmét elutasították, de a hatóságok látóköréből eltűntek, nem tudni hol tartózkodnak jelenleg...EKÖZBEN EDDIG 2016 ÓTA ÉVI 20-25 EZER MIGRÁNST SIKERÜLT TÉNYLEGESEN KITOLONCOLNI az országból"
ezt tehát nem a "hazug orogio.hu vagy egyéb kormánypárti média" közölte tegnap, hanem az igazmondó, simicskista Hír Tv!...
Merkel mami, "gratulálunk" hogy az SPD-vel együtt tönkreteszitek Németországot!........ - de őszintén reméljük, hogy egyszer azért felelni fogtok még a bűneitekért!...
Törölt felhasználó 2018. 03. 05. 13:30
Törölt felhasználó 2018. 03. 05. 13:26
Hódmezővásárhely óta gyakran elhangzik a kiábrándult fideszes szókapcsolat. Az ellenzék szempontjából jól ismerjük az Orbán-kormány bűnlajstromát, de vajon miért fordultak szembe a Fidesszel azok a választók, akik 2014-ben még azonosulni tudtak a kormány politikájával? Olyan fiatalokkal beszélgettünk, akik sokáig lelkes és elkötelezett támogatói voltak a Fidesznek, de mostanra megfeküdte a gyomrukat, amit a hatalom művel az országgal.
https://24.hu/belfold/2018/03/05/fideszesek-voltak-de-mar-elzavarnak-orbant/
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 05. 10:49
Nem adok senkinek tanácsot, nem agitálok, de így fogok tenni, bárki is lesz az egyéni jelölt.
(Konzervatív, liberális, antikommunista, piacbarát választónak tartom magam.)
Lista: kiesnek az mszmp utódpátjai (főleg azért, mert elvették nagyszüleim földecskéit), kiesik a fidesz (főleg azért, amiért és ahogyan kifosztott hárommillió pénztártagot). A megmaradt pártok közül választok egyet, amelyikről elhiszem, hogy átviszi a küszöböt.
Egyéni: a közös jelöltre, de ha a közös jelölt az mszp, a dk vagy a történelem szemétdombjáról visszakukázott szdsz-es pártkatona, akkor szándékosan érvénytelen szavazatot adok le.
Törölt felhasználó 2018. 03. 05. 10:22
Előzmény: #1103  Törölt felhasználó
egyéniben mindenki egyre szavazzon ,nem fidesz,pártoknál meg amire akar
Törölt felhasználó 2018. 03. 05. 10:21
Előzmény: #1102  Törölt felhasználó
BAJNAINAK IGAZA van csak az a baj a jobbik nélkül nem legyözhetö a fidesz,és amugy vele igen csak az a kérdés mit csinál választások után a jobbik,az meg gáz lehet
Törölt felhasználó 2018. 03. 05. 10:18
Törölt felhasználó 2018. 03. 05. 09:56
http://hvg.hu/itthon/20180305_Az_MSZP_elnoke_a_Fidesz_legeselyesebb_kihivoja_helyben?s=hk
röhwely amit itt irnak visszalép mindenki a fidesznek pápávan

Topik gazda

pampa
4 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek