pampa
4
5
5
2017. október 25. | 08:47
#1

VÁLASZTÁS 2018  

MINDENKI ELFORDULT VONA IDENTITÁSÁT VESZTETT PÁRTJÁTÓL
MA MÁR A CORVIN KÖZ IS TÚL NAGY A JOBBIK SZIMPATIZÁNSAI SZÁMÁRA
Gabay Dorka
Nehéz helyzetbe került a Jobbik, a néppártosodási folyamat következtében a radikális szavazói és értelmiségi támogatói elhagyják, miközben belső feszültségek is gondot okoznak. A liberális és baloldali szavazóknak tett gesztusok sem segítettek a párt támogatottságának növelésében.
http://magyaridok.hu/belfold/mindenki-elfordult-vona-identitasat-vesztett-partjatol-2378080/
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
ma, 09:06
előzmény: #34  madxa
#38
sok birka béget(ett) itt a fórumon is, hogy 2018  a kormányváltás éve lesz
ma, 08:57
előzmény: #17  _Bekre_Pal_
#37
bekre pal
te miért nem költözöl inkább Szíriába
ma, 08:06
#35
hajrá madesz
ma, 07:50
előzmény: #28  madxa
#34
"MOLNÁR GYULA LEMOND, HA NEM NYERNEK ÁPRILISBAN
AZ MSZP ELNÖKE SZERINT KARÁCSONNYAL AKÁR A HÚSZ SZÁZALÉKOT IS ELÉRHETIK
Magyar Idők
Választási kudarc esetén lemond az MSZP elnöki tisztéről Molnár Gyula – ezt maga a szocialista párt elnöke jelentette be. Mindeközben Andor László volt uniós biztos vezetésével megalakult Karácsony Gergely tanácsadói testülete. A grémium feladata meglehetősen homályos, csak az biztos, hogy egyes tagjai a parlamentbe készülnek."
vasárnap, 09:22
#33
""Nincs helye közpénznek a stadionüzemeltetésben. Tiltsák be a stadionfenntartás állami, önkormányzati támogatását, és a piaci alapon nem működtethető stadionokat zárják be!" - kezdeményezte Szigetvári Viktor az Együtt miniszterelnök-jelöltje."

Támogatható ötlet egy kis kiegészítéssel.
Szüntessék meg:
Pártok támogatását
Egyházak támogatását
Civil szervezetek támogatását
Működjenek ők is a tagság, civilek támogatásából.
január 14. | 17:07
előzmény: #26  madxa
#32
Nekem nem tűnik úgy, mintha azzal lenne elfoglalva.
január 14. | 16:33
előzmény: #29  Peterbond
#31
késö,már késö minden vallás minden egyház a tüz martaléka lesz,mindennel amit képviselnek,és akik hivök hagyjátok hogy a halottak tenómessék el halottaikat pontosan a hivök eltemetik ,a papokat
január 14. | 16:32
előzmény: #28  madxa
#30
vagy elvetett magvai:?
január 14. | 15:40
előzmény: #28  madxa
#29
Hat szerintem meg olyan ember aki a kereszteny ertekekrol nem csak beszel hanem valja is. Lehet hogy tulzottan is optimista vagy idealista de hogy a kisujjaban tobb keresztenyseg van mint a mi kormanyunkban vagy az ideirogato alitolag kereszteny ertekeket feltoben az is biztos. Nem veletlenul valasztotta a Ferenc nevet. Erdemes utananezni a tortenetenek. Az eredeti kereszteny tanitasok sose az eroszakos terjesztesrol vagy mas vallasok elleni harcrol szoltak. Az elso keresztenyek pedig nem csak sajat vetegeiket lattak el hanem a poganyoket is.
január 14. | 14:38
előzmény: #27  COLOP
#28
Lehet, hogy az ördög mostani álruhája. :)
január 14. | 14:34
előzmény: #26  madxa
#27
sajna a földet uralja ,a sátán helytartoja
január 14. | 14:15
előzmény: #24  _Bekre_Pal_
#26
A Vatikán állam vezetője a Pápa.
A Bíborosoktól nem az iszlám segítésére kapott felhatalmazást.
január 14. | 14:10
előzmény: #23  madxa
#25
Ha hallgattál volna...
.
Tisztában vagy Vatikán méretével? Úgy hozzávetőleg is elég lenne... Nos?
január 14. | 13:56
előzmény: #23  madxa
#24
A nácikat mentő Vatikánt leszarom. Én a mostani pápáról írtam. Ratzinger nem vívta ki hasonlóképp a tiszteletemet például.
január 14. | 12:34
előzmény: #22  _Bekre_Pal_
#23
Egy IGAZ Pápa mondta:
.
"a kereszténység védelmében még fegyvert is fognék"
.
már nem Pápa.
.
A mostani pedig folyamatosan az emberről az emberi szenvedés megszüntetéséről beszél.
Arról nem, hogy ezen "szenvedő" emberek mennyi szenvedést okoznak a keresztény Európának miután már itt biztonságban élnek a keresztények jóindulatából.
Nem tisztelik vallásukat és még a vallásuk szentélyét a templomokat is megszentségtelenítik!
Lásd a kölni esetet példaként!
.
A Vatikán önálló állam.
Mennyi migráns akarom írni menekültet fogadott be?
január 14. | 12:22
előzmény: #20  madxa
#22
Nem tudom, nem vagyok katolikus. Miért, mi a feladata és mit csinál?
.
Én csak annyit látok, hogy sokan figyelnek rá és nagyon egyben van az ember lelki és szellemi értelemben. Nagyon rokonszenves az értékrendje. Remélem, sokan tanulnak tőle, sokan vesznek példát emberségből.
január 14. | 12:20
előzmény: #20  madxa
#21
A választás során kiemelkedő szerepük van a szavazatszámláló bizottságoknak: feladatuk a szavazás lebonyolítása, a választás tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése és - ha szükséges - a választás törvényes rendjének helyreállítása. A szavazatszámláló bizottság állapítja meg a választás szavazóköri eredményét is. Az áprilisi voksoláson mintegy 11 ezer szavazatszámláló bizottság működik majd.
A szavazatszámláló bizottságok legalább öttagúak, a testületek három tagját - és a póttagokat - a képviselő-testület választja meg a helyi választási iroda javaslatára, legkésőbb március 19-én 16 óráig.
A szavazatszámláló bizottságok választott tagjai oktatáson, felkészítésen vesznek részt, a szavazás napján pedig hajnaltól a szavazatok összeszámlálásig a szavazókörökben segítenek a választás lebonyolításában.
Munkájukért díjazást kapnak - ez egy január elején kiadott miniszteri rendelet értelmében 20 ezer forintról 35 ezer forintra emelkedett - és mentesülnek a szavazás napját követő munkanapon a munkavégzés alól.
A helyi választási irodák vezetői (a jegyzők) várják a választókerületben élő választópolgárok jelentkezését a szavazatszámláló bizottságokba. Fontos előírás, hogy csak az adott országgyűlési egyéni választókerületben lakcímmel és választójogosultsággal rendelkező lakosok lehetnek a választási bizottság választott tagjai.
Nem lehet a bizottság tagja - mások mellett - képviselőjelölt, képviselő, alpolgármester, jegyző, másik választási bizottság tagja, választási iroda tagja és az, aki a honvédséggel szolgálati jogviszonyban áll. Párt tagja, a választókerületben jelöltet állító szervezet tagja, a választókerületben induló jelölt hozzátartozója, valamint egyes államigazgatási szervek munkatársai sem lehetnek a bizottság választott tagjai.
Arról, hogy hol várnak még jelentkezőket szavazatszámláló bizottsági tagnak a települések polgármesteri hivatalában lehet tájékozódni."
január 14. | 12:16
előzmény: #19  _Bekre_Pal_
#20
Mi a Pápa feladata?
A saját nyája igazgatása vagy más vallás elterjedésének a segítése?
január 14. | 12:10
előzmény: #18  madxa
#19
Miért kellene azzá lenniük?
január 14. | 12:02
előzmény: #17  _Bekre_Pal_
#18
Az Európába érkező iszlám vallásúak keresztények lesznek valaha?
január 14. | 11:50
előzmény: #14  madxa
#17
Aki Orbán seggéből nézi a világot, az mindenkit aki nincs ugyanabban a mikrokörnyezetben, fóbiásnak néz meg ellenségnek. Látom, a pápa is ellenség. Eszméletlen, mit művelt veletek a vezéretek.
január 14. | 11:14
előzmény: #1  pampa
#16
az impotens ellenzék kiválóan őrli fel saját erőit, ameddig kizárólag csak annyit tudnak, hogy a Fidesz minden egyes lépését kritizálják, addig  jó helyen vannak ott ahol vannak...
január 14. | 11:11
#15
aki elmegy a fideszre szavaz aki nem az is ,bevégeztetett,ezt akartátok magyarok ,egyétek a fekete levest,jo keserü lesz
január 14. | 11:04
előzmény: #13  _Bekre_Pal_
#14
A Pápa az európai kereszténység felszámolásán dolgozik.
.
A migránsként beérkezők nem lesznek keresztények sohasem.
A vallásuk szerint a hitük elhagyása halálos bűn. Így érthetetlen a Pápa nyilatkozatai a migráció kapcsán.
.
Orbán pedig nyíltan,egyenesen, érthetően fogalmazott.
Sajnálom,hogy orbánfóbiád elvakítja az értékítéletedet.
január 14. | 10:47
előzmény: #12  madxa
#13
Ferenc pápa nem európai, de amúgy abban igazad van, hogy  a csutka tanulhatna tőle európaiságot. Jót mondott most is, csak kicsit zavaró körülötte a túlburjánzó orbáni köret.
január 14. | 10:41
#12
Így nyilatkozik egy igazi EURÓPAI politikus aki felelősséget érez a hazájáért a menekült,migráns kérdésről!
.
"ORBÁN VIKTOR: EURÓPA NEM BRÜSSZELBEN, HANEM BERLINBEN, BUDAPESTEN, VARSÓBAN ÉS PÁRIZSBAN VAN
.
MTI
.
Az EU-nak segítenie kell a menekülteken, de „nem lehet a világnak úgy segíteni, hogy tönkretesszük a saját népünket” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Welt am Sonntag című konzervatív vasárnapi német lapnak adott interjúban.
Hangsúlyozta, egyetért Ferenc pápával abban, hogy az EU-nak „keresztény felebaráti szeretetből” segítenie kell a menekülteken, de kérdés, hogy miként kell segíteni. A szíreknek joguk van az életüket mentve beutazni az első biztonságos államba, de „hagytuk őket bevonulni Európába, és ehhez minden törvényt hatályon kívül helyeztünk” – tette hozzá Orbán Viktor.A menekültek nem háborús övezetekből jönnek, „csak jobban akarnak élni nálunk, mint Afrikában vagy Ázsiában”, ezért „a segítséget kellene odavinni és nem a migránsokat idehozni” – húzta alá.Elmondta: Magyarországnak „finomabb érzéke van a migráció témájához, mint Németországnak”, mert egy „veszélyzónában” fekszik, így „ha embertömegek áramlanak be, nálunk megszólalnak a vészcsengők”.„Szolidárisak vagyunk és ezért kritizálnak bennünket, katonákkal állunk az EU határain, és ez eddig 1 milliárd eurónkba került. Mit tesz azonban Brüsszel és Berlin? Nem fizetnek nekünk semmit, és szidnak bennünket”– mondta Orbán Viktor.„Nem hagyjuk, hogy Brüsszel diktálja nekünk azt, hogy kit kell befogadnunk„, csak Magyarország döntheti el, hogy kinek szabad magyar földön tartózkodnia. Ennek az alapelvnek a tiszteletben tartása esetén ”szívesen részt vállalunk egy menekültügyi rendszerben„ – mondta. Hozzátette:Schengen az EU legnagyobb vívmánya, ”különösen nekünk, magyaroknak, akik egy diktatúrából jöttünk és éppen ezért különösen nagyra értékeljük ezt a szabadságot, ha azonban nem tudjuk megvédeni a külső határokat, akkor a belső határokat le kell zárni”.Az európaiság a magyar önazonosság része – jelentette ki arra a kérdésre, hogy miben áll európai meggyőződése. A magyar identitást a „keleti jellemvonások”, és a keresztény és európai kultúra együttese alkotja.Azonban Európa „nem Brüsszelben, hanem Berlinben, Budapesten, Varsóban és Párizsban van”, de „nem Brüsszelt szidom, hanem a brüsszeli politikusokat és bürokratákat, akik ”úgy viselkednek, mintha egy birodalom központja lennének„.Ezzel szemben a magyar kormány korlátozott hatalmú parlamenttel rendelkező EU-t akar, a kormányfők ”erős Tanácsával„ és egy ”Bizottsággal, amely a szerződések őrzője, ahelyett, hogy maga is politizálna„ – mondta. Hozzátette: kitartást és türelmet kíván a varsói kormánynak a Brüsszellel folytatott vitákhoz.A liberális demokrácia és a jogállamiság témájában Kelet és Nyugat között ”kölcsönös az értetlenség„, a magyarok ”hagyományos és közvetlen nyelvet„ beszélnek, míg ”Nyugaton posztnemzetiként, posztkeresztényként értelmezik magukat, és ezt liberálisnak és jogállaminak nevezik„. ”Mi nem akarunk ilyet. Mi nemzeti és keresztény identitásunkat akarjuk„ – jelentette ki Orbán Viktor.Vlagyimir Putyinhoz fűződő viszonyáról kiemelte: az orosz elnököt ”ördögnek kell nevezni ahhoz, hogy valaki jó európainak számítson„, pedig ”ostobaság Putyint démonizálni„. Tudomásul kell venni, hogy ”ismét erőssé és a világpolitika szereplőjévé tette országát„, deaz EU nem érti meg, hogy Oroszországgal szemben ”egyszerre kell erőt és együttműködési készséget mutatni„.Az európai Oroszország-politika ”rossz, mert túl egyoldalú„.Németországhoz fűződő viszonyáról kiemelte, hogy mindig is tisztelettel viszonyult a mindenkori kancellárhoz, ”akkor is, ha ezt jelenleg nem viszonozzák„. Azonban Angela Merkelnek így is ”valamennyien sokat köszönhetünk„, mert ”megakadályozott törekvéseket, amelyek Európát gazdaságilag tönkretették volna„, ő kötelezte a ”hanyag„ EU-országokat ”házi feladataik„ elvégzésére – mondta a kormányfő.A civil szervezetekről kiemelte: amerikai mintájú törvénynek tartja a működésükről szóló új jogszabályt, amely ellen csak a Soros György hálózatához tartozó szervezetek panaszkodnak, mert ”fel kell tárniuk azt, amit eddig inkább el akartak hallgatni: hogy Soros György finanszírozza őket„.A Soros-hálózat a határkerítés lebontására és a bevándorláspolitika megváltoztatására tör, és ez ”olyan határátlépés, amit nem tudtunk eltűrni„– jelentette ki Orbán Viktor.Hazugságnak nevezte a lap felvetését, miszerint a vitában rájátszanak az antiszemita ellenérzésekre, és kifejtette: az európai baloldali erők taktikájának része, hogy ”antiszemitaként hurcoljanak meg„ jobboldali politikusokat. Magyarországon a zéró tolerancia elve érvényesül az antiszemitizmussal szemben. Zsidóként ”órákat lehet kipával sétálni Budapesten anélkül, hogy háborgatnák. Hol lehetséges ez még Európában?„ – fogalmazott a kormányfő.A média helyzetével kapcsolatos kérdésre elmondta:semmi nem akadályozza a kormánnyal szemben kritikus újságírók munkáját, és legalább ugyanannyi média van a kormány ellen, mint mellette. A gond az, hogy ”gyenge az ellenzék, és ez frusztrálja a baloldali újságírókat„.Az Állami Számvevőszék vizsgálatairól azt mondta: a választási küzdelem finanszírozásában gondatlanul eljáró pártoknak számolniuk kell a jogi következményekkel, és ő a Fidesz elnökeként mindig is ügyelt a törvényes gazdálkodásra.Az EU-s munkavállalás ügyével kapcsolatban kiemelte: örül annak, hogy a fiatalok tapasztalatot szereznek külföldön. Az a fontos, hogy ”valamikor vissza is jöjjenek„, és 2017 ebből a szempontból már biztató volt.Orbán Viktor kiemelte, hogy Európának is érdeke a magyar gazdaság fejlődése, és hangsúlyozta:”ma még sokan megmosolyognak, amikor azt mondom, hogy Németország és a visegrádi államok lesznek Európa döntő gazdasági tengelye„, pedig ”2030-tól Németországgal közösen finanszírozzuk az EU költségvetését„."
január 11. | 16:10
előzmény: #10  wjani
#11
Török Gábor nem tudja elképzelni, hogy ne a Fidesz nyerje meg a választást, de nem mindegy, hogy relatív, abszolút vagy kétharmados többséggel. Mráz Ágoston Sámuel szerint nem segíti az ellenzéket, hogy nincs vagy csökkent a válságtudat a társadalomban.A magyar politika rendkívül témaszegény maradt 2014-hez hasonlóan – mondta a Heti Válasznak Török Gábor politikai elemző.
A páros interjúban Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezérigazgatója úgy fogalmazott: nem igaz, hogy ugyanott tart a politika, mint négy éve, hiszen például más az ellenzék felállása is. Az elemző szerint a virtuális térben éles lehet a verseny az ellenzéki pártok között, de ha nincs hiteles üzenetük, nem érnek sokat a plakátok. Ezzel kapcsolatban Török Gábor azt mondta, amint elindul a kampány,
úgy fog tűnni, hogy jobb állapotban van, vagy legalább létezik az ellenzék.
Mráz Ágoston Sámuel szerint nem segíti az ellenzéket, hogy nincs vagy csökkent a válságtudat a társadalomban, és már a devizahiteles ügy helyett a béremelésről szólnak a hírek.
Török Gábor úgy látja, a meglévő hisztéria inkább politikai, mint társadalmi, és
aktív, cselekvő társadalmi ellenállás nem látható.
A Nézőpont Csoport vezérigazgatója közölte: nem voltak nagyobb sztrájkok, tüntetések az elmúlt négy évben, ez pedig azt mutatja, hogy a többség belülről elfogadja a rendszert.
Török Gábor ezzel kapcsolatban kiemelte: nem tudja elképzelni, hogy ne a Fidesz nyerje meg a választást, de nem mindegy, hogy relatív, abszolút vagy kétharmados többséggel.
Mráz Ágoston Sámuel szerencsétlennek nevezte, hogy a Fideszt nem vizsgálta az Állami Számvevőszék, míg az MSZP miniszterelnök-jelöltjéről, Karácsony Gergelyről azt mondta, alkalmas új választók megszólítására."
január 11. | 14:01
előzmény: #9  wjani
#10
A Nemzeti Választási Iroda (NVI) felkészült az április 8-ai országgyűlési választás lebonyolítására – közölte Pálffy Ilona, az NVI elnöke csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.
Áder János köztársasági elnök csütörtökön tűzte ki a parlamenti választás időpontját április 8-ára.
Pálffy Ilona arról beszélt, az NVI felkészülten várja a választást, már többször tartottak informatikai próbát, és fokozzák a biztonsági intézkedéseket, például csak e-személyi igazolvánnyal férhetnek hozzá a választási irodák munkatársai a választási rendszerhez.
Hangsúlyozta: az informatikai rendszer mindössze támogatja a választás eredményének megállapítását, azt továbbra is papíralapon állapítják meg a választási bizottságok."
január 11. | 13:12
előzmény: #8  wjani
#9
"Nyár óta minden társadalmi rétegben erősödött a Fidesz, a fiataloknál is vezet, csupán a nyugdíjasok, az alacsony iskolázottságúak és a 10 ezer főnél kisebb lélekszámú településeken lakók esetében az átlagot meghaladó mértékű erősödés következett be – reagált a Magyar Narancsban, olvasói levélben Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője Kis János december 21-én ugyanott megjelent írására.
Ebben a liberális filozófus, az SZDSZ alapító tagja és első elnöke többek között azt hangsúlyozta, hogy a Fidesz tábora alapvetően a „lakosság alacsonyabban képzett, idősebb, falusiasabb, kisvárosiasabb része felé tolódik el”, amelyből ő azt a következtetést vonta le, hogy a „fiatal, iskolázott, nagyvárosi szavazók” eltávolodásával az „Orbán-rezsim” majd összeomlik. Gulyás Gergely azonban rámutatott, hogy a Fidesz a nyár közepén a választókorú népesség 24 százalékát tudta maga mögé állítani, most 33 százalékos, ami azt jelenti, hogy 700 ezer új választó csatlakozott a kormánypárthoz."
január 11. | 12:50
#8
1990 óta a választás időpontjának kitűzése a köztársasági elnök alkotmányos joga és kötelessége.
 
Hazánk ötödik köztársasági elnökeként, élve az Alaptörvényben rám ruházott felelősséggel – külön köszöntve az először szavazó fiatalok százezreit, és tisztelegve az első szabad választások emléke előtt -, a 2018-as általános országgyűlési választásokat április 8-ára írom ki.
– közölte Áder János köztársasági elnök hivatala.
Ez lesz a rendszerváltás utáni nyolcadik választás Magyarországon. A választók az országos pártlisták mellett 106 egyéni körzetről is döntenek, ezek közül néhánnyal mi részletesen is foglalkozunk. "
2017. december 18. | 16:38
előzmény: #5  madxa
#7
"Most akkor Karácsony Gergely vezeti az MSZP-listát?
Nem. Karácsony Gergelyt az MSZP és a Párbeszéd támogatja abban, hogy az ellenzék közös miniszterelnök jelöltje legyen.
Meg a Fodor Gábor, azaz a Liberálisok. Mi van, ha csak ez a három párt áll ön mögött?
Az nem ideális helyzet, de én az ideális helyzetet szeretném kialakítani, és mivel a politikában nagyon működik az önbeteljesítő prófécia, ezért én azt a próféciát szeretném erősíteni, hogy ki fog alakulni a szélesebb együttműködés.
Mikor van az a pont, amikor elengedi ezt a próféciát?
Soha.
Leírom!
Akkor úgy mondom: Nem, nem, soha! De komolyan: a jelöltállításig ennek ki kell derülnie.
És ha ragaszkodik mindenki az eddigi pozíciójához?
Akkor lehet, hogy 4/5-e van Orbán Viktornak és az ellenzéki pártok, már amelyek egyáltalán bejutnak a parlamentbe, lehetnek Orbán bábellenzéke. De én nem foglalkozom B forgatókönyvvel. Nekem most az a dolgom, hogy az említett összefogás létrejöjjön, és ha másra készülök, akkor ez nem lesz.
Jó, jó. És ha mégsem?
Akkor ismét lesz egy kétharmados Fidesz-kormány és mondjuk, megszűnik a magyar önkormányzatiság. És mielőtt hozzáteszi, ez nem azért fontos, mert én Zuglóban polgármester vagyok.
Mármint azt mondja, hogy nem lesznek önkormányzatok Magyarországon?
Ebben biztos vagyok. Saját szememmel láttam erre vonatkozó koncepciókat."
2017. november 29. | 08:31
előzmény: #4  pampa
#6
sajna
2017. november 29. | 08:00
#5
"2010-ben beikszelt a Fideszhez, de alig fél év kellett, hogy rájöjjön, hogy átverték, magyarázta. Azt mondta, sok olyan ember volt ott, aki megnyerő volt számára, Pokorni Zoltán, Navracsics Tibor, Áder János. De ezek az emberek már nincsenek ott, és a Fidesz megváltozott, míg ő nem, tette hozzá Fekete-Győr András.Ha van egy nagyon kártékony, gyűlöletkeltő retorika az egyik oldalon, akkor meg kell teremteni a másik oldalon a remény retorikáját- hangoztatta. Úgy véli, a kormányváltás receptje az országos közösségszervezés, amitől szerinte retteg a Fidesz. „Mi is leülnénk a tárgyalóasztalhoz, akár a Jobbikkal is, de aztán lehet csuklóból elutasítjuk"- tette hozzá.Fekete-Győr szerint felesleges most jövőbeni történelmi szituációkról fantáziálni, de ha olyan helyzet alakul ki, akkor mindenkivel tárgyalnak.atv.hu"
2017. október 25. | 08:52
előzmény: #2  COLOP
#4
Nem gondolnám.
Hamarosan jönnek a hírek amiket megbeszélhetünk. 
Lényeges, mert nagyban befolyásolhatják a befektetéseket.
2017. október 25. | 08:50
#3
A JOBBIK átalakulása teret nyitott a jobboldal szélén. El jött az idő a MIÉP újraélesztésre, esetleg egy új szalonképesebb  politikai erő megjelenésére az kiüresedő térben.
2017. október 25. | 08:47
#2
jo korai

Topik gazda

pampa
4 5 5

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE