Istenből egy van,teremtve úgy lettünk,hogy az örömforrást keressük,mind fizikai mind lelki mind szellemi szinten,a végső örömforrás pedig maga Isten.Akikről talán beszélsz vagy akikre talán utalsz azok nem istenek................hanem teremtmények,pont úgy mint mi emberek.
Szerintem az ember alapvágya a szaporodás. Így lettünk teremtve, ezt programozták belénk a teremtők. Persze vannak bugok. :) Isten(ek) megismerése szerintem Neked is csalódást fog okozni. Unalmasak és unatkoznak. Viszont szeretnek játszani. Velünk. Tanúlj meg komunikálni velük és majd rádöbbensz. ;)
Az ember alapvágya pedig Isten megismerése,vagyis a valódi természetének a megismerése,minden fizikai vágy csak pótlék,ami az alapvágyat próbálja helyettesíteni,ezért nem okoz hosszabb távú örömet bármelyik fizikai vágy beteljesülése.
Hát ez (sajnos) igencsak zagyva "filózás" lett... nem is érdemes belejavítani, mert a jószándékú javítás csak még jobban elszaggatná a maradék gyenge szöveg-anyagot is.
Az örök élet nem nagyobb illúzió mint az örök halál. És nem hiszem hogy nagyobb szopás mindig lenni mint sose kivéve egy pillanatig. De kizárt hogy ez szakállas istin múlna, hogy melyik lesz a jussunk. Ez a rémült emberek scriptje.
Aki örök életre vágyik az nincs tisztában a végtelen idő fogalmával. Örök élet => örök unalom. És mivel még unalmában sem halhat meg az örök életre vágyakozó, ezért a vége örök szenvedés lenne... . Ezért az örök életet és örök boldogságot ígérő istenek nem létezhetnek, hiszen ez önmagában ellentmondás lenne.
A terv az mindig csak terv. Attól el lehet térni. Még akkor is ha istené. Ezt át is érzem, úgyhogy inkább ebben az életben utazom. Te is ezt a földi igét követed, tudod miről beszélek.
A katolikus forgatókönyv szerint itt fog kavarni. Nem volt sok földrajzi ismerete az akkori szerzőknek. Pedig én is úgy vagyok hogy amikor kicsekkolok, Isti megbocsát mindent, mert írták, hogy így szokta, aztán amíg ki nem utaljàk az örökéleti telkemet addig beutazok mindent de nagyon durván, nem csak a Tűzföldet, hanem benézek pár másik galaxisba is. Az jó kis időszak lesz.
Tudomány és Csillagászat