Topiknyitó: Törölt felhasználó 2017. 10. 22. 08:59

Tudomány és Csillagászat  

http://index.hu/tudomany/2017/10/16/gravitacios_hullam_neutroncsillagok_ligo_tobbcsatornas_csillagaszat_kozmologia/
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2021. 02. 07. 22:02
Előzmény: #3299  badsector1

Meglátjuk.
Azt hiszem olyan lépés is lesz majd, mikor a Biblia vagy be lesz tiltva, vagy ki lesz belőle cenzúrázva jó sok minden, főleg az Újszövetség.
Inkább legyek megszégyenült és itt kiröhögött ember, mint ez megtörténjen, de majd meglátjuk.
Ezt is. :)
badsector1
badsector1 2021. 02. 07. 21:30
Előzmény: #3297  Törölt felhasználó
"De amit én érzek - és még sokan és vallanak - hogy az utolsó időkben vagyunk és Jézus második eljövetel közel.
És ezt szerintem itt mindenki meg fogja élni, aki ide írogat.
Nem sok idő van hátra.
Egy évtizednyi nagyjából, úgy érzem...
Sok hívő van, aki érzi ezt és vallja és várja.
Persze addig sok dolog fog megtörténni előtte, és nem lesz - finoman szólva - kellemes..."

Nagy pofára esés lesz az ilyen kinyilatkoztatásból.
Egy évtized, persze.
Nem vagy tagja valamely szektának?
Törölt felhasználó 2021. 02. 07. 20:56
Előzmény: #3296  offshort
"...én nem ismerem Daniel proféciáit..."

itt kezdődnek a problémák és nem ott, hogy én nem nyújtom át neked tálcán, hogy melyik prófécia szól az iszlám népeiről a Jelenések könyvében... amit nyilván ugyanúgy kigúnyolnál, mint (az általad nem ismert) Dánielt és minden(ki) mást is. 

Ettől függetlenül benned továbbra is többet látok, mint amennyit itt mutatsz. Igyekezz felnőni a feladat(od)hoz.
Törölt felhasználó 2021. 02. 07. 20:28
Előzmény: #3294  offshort
"biztos hogy nem létezik a bibliai előrejelzés, 
ezekről mindig kiderül hogy utólagos belemagyarázások! "
Hogy hol tartunk a Jelenések könyvében, arról van egy elképzelésem, mint mindenkinek.
De amit én érzek - és még sokan és vallanak - hogy az utolsó időkben vagyunk és Jézus második eljövetel közel.
És ezt szerintem itt mindenki meg fogja élni, aki ide írogat.
Nem sok idő van hátra.
Egy évtizednyi nagyjából, úgy érzem...
Sok hívő van, aki érzi ezt és vallja és várja.
Persze addig sok dolog fog megtörténni előtte, és nem lesz - finoman szólva - kellemes...
offshort
offshort 2021. 02. 07. 20:25
Előzmény: #3295  Törölt felhasználó
semmi konkrétumot nem jelzett a muszlimok megjelenésére, vagy nem írtad le! 
..
"az egyik ilyen, napra pontosan bekövetkezett próféciája szorosan kapcsolódik az iszlám népeihez"
..
na elő vele, ez lenne a konkrétum, én nem ismerem Daniel proféciáit, 
amugy mellékesen jelzem hogy jézus hivatkozik a Daniel proficiájára, 
ami az evengéliumokban van leírva, 
amik a feltételezett személy halála után íródtak kb 100 évvel 
na itt már a kígyó a farkába harap! 

Törölt felhasználó 2021. 02. 07. 20:04
Előzmény: #3294  offshort
Nem kell semmit elsietni. Az egész ügymenet Dániel próféta könyvénél kezdődik, aki 2300 éves (!) idői próféciát kapott a Kr.e. 7. és 6. század fordulóján (benne a Messiás halálának hónapra pontos megjövendölésével)... ezt a próféciát a Jézus korabeli farizeusok és szadduceusok is jól ismerték, de nem hittek benne. Dániel a babiloni fogság idején 13 éven át küzdött a kapott információval, mivel egészen addig nem értette, hogy hogyan is kellene értenie... (aztán megértette). Jézus 600 évvel később (az evangéliumokban) több helyen hivatkozik erre a Dánielnek adott próféciá(já)ra... majd az aggastyán János apostolnak Pátmosz-on kijelenti a többi, ehhez a próféciához kapcsolódó idői esemény(eke)t is.... némelyiket napra pontosan... (az egyik ilyen, napra pontosan bekövetkezett próféciája szorosan kapcsolódik az iszlám népeihez). Hallottál te olyan (másik) Istenről, aki 2300 évre előre ad idői próféciát az emberiségnek?
offshort
offshort 2021. 02. 07. 19:50
Előzmény: #3293  Törölt felhasználó
biztos hogy nem létezik a bibliai előrejelzés, 
ezekről mindig kiderül hogy utólagos belemagyarázások! 
de ha linkeled és röviden tömören van leírva, akkor belenézek, 
erről még vallásos körökből se hallottam,
hogy előre meg lenne jósolva a muszlimok megjelenése 
600 évvel krisztus után! 
(ha jól értem az utalásod)
Törölt felhasználó 2021. 02. 07. 19:41
Előzmény: #3290  offshort
Az iszlám népeiről egyértelmű kijelentés található az újszövetségi Jelenések könyvében (más néven: Jézus Krisztus apokalipszise). Ha kitartóan és őszintén kutatod az Írásokat, akkor a (lenti) kérdéseid nem maradnak válasz nélkül. Nem könnyű munka, de ezerszeresen megéri a fáradságot.
pitcairn2 2021. 02. 07. 19:41
Előzmény: #3290  offshort
Istent a keresztény arabok is Allahnak hívják...
és a muzulmán arabok sem hiszik azt, hogy a keresztények más Istent imádnak mint ők...
pitcairn2 2021. 02. 07. 19:39
Előzmény: #3285  offshort
megjegyzem Tom Holland dokumentumfilmjét továbbgondolva egészen új értelmet nyer a Mohamed prófétával kapcsolatos szent helyek szisztematikus elpusztítása...

Destruction of early Islamic heritage sites in Saudi Arabia ...

offshort
offshort 2021. 02. 07. 19:31
Előzmény: #3289  pitcairn2
miért ne lenne zavar?
egyszer istennek mutatkozik be, 
600 évvel késöbb meg allahnak? 
akkor ez egy másik isten!
ha meg ugyanaz akkor szándékosan okozott zűrzavart
az emberek különböző csoportjainál! 

pitcairn2 2021. 02. 07. 19:21
amíg isteni kinyilatkoztatásként tekintenek rá addig nincs logikai zavar
a muzulmánok különben tisztában vannak a kapcsolattal
nem véletlenül tekintenek a keresztényekre és a zsidókra mint a "könyv népeire"
pitcairn2 2021. 02. 07. 19:20

Törölt felhasználó 2021. 02. 07. 19:16
Előzmény: #3284  lo5o_
Akárhogyan is áll a dolog, a vallási témák mindenképpen a topik címében is jelzett Tudomány körébe tartoznak, de nem okvetlenül az itt (is) kultivált úgynevezett "tudomány"-éba. Ha jobban meggondolom, a topik címe és írásmódja alapján sokkal de sokkal több "joga" van itt a vallási témáknak (kiváltképp a keresztény vallástudományi és vallásfilozófiai témáknak) mint a bulvár"tudományos" linkek szórásának.

Ha pedig ehhez azt is hozzá veszem, hogy a világtörténelem (egyik) legnagyobb hatású eseményét (Jézus születése) is csillagászati események előzték meg (a másik ehhez fogható jelentőségű, ha nem még jelentősebb esemény a Feltámadás volt), akkor a teljes topikcím alapján jogos és legitim módon van itt szó rendszeresen vallástudományi témákról.
pitcairn2 2021. 02. 07. 19:13
Előzmény: #3284  lo5o_
azért ez az alábbi bő egy perces párbeszéd tükrében egy kicsit bonyolultabb ennél:)
https://youtu.be/Weh1EeqLHFo?t=532
offshort
offshort 2021. 02. 07. 19:12
Előzmény: #3283  pitcairn2
biztos jó a video, de most nincs annyi időm hogy végignézzem, majd valamikor! :)
egyébként az iszlám a legkatasztrofálisabb az összes vallás közül,
eleve az hogy 600 évvel a i.u keletkezett, nagyon hasonló történetekkel mint a biblia,
már ez qrva gyanús kéne hogy legyen az érintetteknek! 
sztem az alibaba és negyven rablóból a mohamed nevezetű 
megirigyelte a keresztények hatalmát 
és egy egyszerű copy pastét alkalmazva azt hazudta hogy 
neki allah kinyilatkozott, aztán ebből lett a qrán! :) 
akkoriban is volt példa az epilepszia skizofrénia kombóra:) 
lo5o_ 2021. 02. 07. 18:58
Előzmény: #3282  Törölt felhasználó
A "vallástudomány" szó létezése szerintem csak annyit jelent, hogy lehet tanulmányozni a vallásokat tudományos módon. Maguk a vallások ettől még nem lesznek a tudomány részei. Kb, mint a filmtudomány.
pitcairn2 2021. 02. 07. 18:53
Előzmény: #3282  Törölt felhasználó
mondjuk van egy olyan sanda gyanúm, hogy az ELTÉ-n a "hitetlen sátánok" (a youtube videó alatti kommentekből idézve...) efféle gondolatmenetekkel nyomulnak:)

Iszlám_az el nem mondott történet_hun sub_2012 (HD ...

Törölt felhasználó 2021. 02. 07. 18:28
Előzmény: #3281  lo5o_
Más értelmezés szerint viszont kijelenthető (volna), hogy a topik névadójának "logikája" alapján vagy a csillagászat nem tartozik szorosan a Tudomány(ok)hoz, vagy pedig minden egyéb diszcíplína a Tudomány(ok)hoz tartozik, kivéve a teljes csillagászatot... ezek formállogikai ill. halmazelméleti szakkérdések, de ami a lényeg... mind a két lehetséges értelmezés szerint a Vallástudomány a Tudomány(ok)hoz tartozik, ahogy az az ELTE link alatt is kétségbevonhatatlanul látható... ;)
lo5o_ 2021. 02. 07. 17:52
Előzmény: #3280  Törölt felhasználó
Logikailag  nézve Tudomány és (AND) Csillagászat = Csillagászat. Tehát a csillagászaton kívül minden off-topic itt. :-)

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek