Értem. Nos, te is nyugodtan érvelhetsz a tudomány meg a csillagászat mellett, egyik sem tilos. Az én véleményem viszont az, hogy amikor az úgynevezett "tudomány" illetve "csillagászat" ennyire nyíltan találkozhat Isten kijelentésével mint itt, abból kifejezetten izgalmas és előremutató dolgok sülhetnek ki. Ezért is kifejezetten jó, hogy innen már eltűnt a pro vagy kontra irányba elfogult házmester... ("topikgazda"). Minden belefér, ha nincs explicit anyázás... mivel a te iménti anyázásod nem volt explicit velem szemben, ezért szívesen megbocsátok. Deha explicit lett volna, akkor is megbocsátanék, mivel akkor is csak a sértett indulat szólna belőled, nem pedig te magad.
Milyen "tudományos" összefüggés van az életkor és a szövegértés között? Milyen "tudományos" összefüggés van a te életkorod, az én életkorom, a te szövegértésed ill. az én szövegértésem között?
Szerintem előbb higgadj le, igyál egy jó kávét, gondold át a választ, aztán tőlem folytathatjuk.
Azt gondolom egy tudományos topikban nem a vélhető vagy vélt hiedelmekről, vallásról, ami lehetne is, de ennyit bizonygatni valamit napok hetek óta, az nem ennek a topiknak lenne a témája. Az, hogy kit hányszor tiltottak ki, az azt mutatja mennyire hülyeség a moderáció, hiszen évekig nem volt, de ezt te nem érted meg, elnézve e regelésed dátumát.
Most mutattad ki a fogad fehérjét. Mindig is ezt utáltam a szenteskedő, ájtatoskodó embertípust aki többre tartja magát másoknál a vallására hivatkozva. Köszi, hogy megerősítettél a "hitemben".
azzal kezdtem, hogy: "vélhetően"... sajnos a mai oktatási rendszerben kevés hangsúlyt fektetnek a szövegértésre... sőt, már magával az olvasással is egyre nyilvánvalóbbak a problémák.
Kedves Gyuszika akinek daxlija van! Erre szokták azt mondani, hogy sértegesd azt aki megszült. Nálad önelégültebb, semmitmondóbb, nagyképűbb, önimádóbb, "hívő" ember talán nincs is. Vajon miből vontad le azt a következtetést, hogy TE többet írtál ide, mint amit én "egész életemben összeolvastam"? Kinek gondolod magad, hogy ismeretlenül degradálj engem? Mit tudsz TE rólam, hogy ilyen hangnemben jellemezz? És te vagy toleráns? Na menj a p....okolba!
Vélhetően több tudományt és csillagászatot írtam már ebbe a topikba, mint amit te egész életed alatt összeolvastál. Egyebekben meg ne a tükrödet hibáztasd, ha csúnya az, amit benne látsz...
ne vedd személyeskedésnek,de ha jól látom kb 30 szór tiltottak ki a fórumból kb 3 év alatt eddig,szerintem csúcs tartó vagy :)))))Így egy kicsit fúra tőled,hogy a rendcsinálás hiányával van gondod folyamatosan :))))
"Elmélet van - és ezáltal hit - abban, hogy mi van a Föld mélyében több ezer méteren." Bocsánat, helyesen: elmélet van - és ezáltal hit - abban. hogy több ezer kilométeren(!!) mi van a Föld mélyében. Elmélet van és ezáltal hit. Nem igazolhatod ás nem bizonyíthatod 100%-ban. Ez az igazság. Hit van benne.
Gyuszika te valamit nem értesz. A topik címe Tudomány és Csillagászat. Nem Tudomány és Vallás, vagy Tudomány és Hit. Senki nem kérte, hogy ide jöjjenek a vallásos, vagy hívő, vagy akármilyen istenséget imádó véleménymegmondók. Számotokra ott vannak a bibliakörök, a templomok, meg az olyan topikok, ahol egymást tudjátok erősíteni a hitetekben. Ne azon háborogj, hogy valaki ki akar "dobni" titeket, hanem menj a saját topikotokba azt' nem lesz semmi gondotok. Nem itt kell igét hirdetni.
"már bocsáss meg, de tudományos eredmények mögött mindig van igazolás/bizonyítás, " Elmélet van - és ezáltal hit - abban, hogy mi van a Föld mélyében több ezer méteren. Csak hinni tudod, hiszel benne, hogy valóban az van ott, amit mondanak. De hozhatod az igazolást és a bizonyítást. Én köveket kérek, amit onnan hoztak fel.
"Ez is egyfajta hit és mindenkinek magának kell eldönteni, hogy elhiszi, vagy nem" ............................................................. már bocsáss meg, de tudományos eredmények mögött mindig van igazolás/bizonyítás, további feltétel a nyilvánosság, megismételhetőség és a cáfolhatóság is idetartozik (a megfelelő szintű érvekkel alátámasztva) a "hit" szót a magyar nyelv átfedései miatt nagyon nem szerencsés a tudománnyal kapcsolatban használni, a hívők ezért kapaszkodnak bele ebbe a szóba és szajkózzák folyamatosan a "tudomány is hit" tipusú szövegeiket. pl az orvostudomány, biológia, kémia, fizika a hétköznapi használatukban is bizonyított, természetesen vannak olyan perifériaterületek ahol sok a feltételezés, ilyen a kozmológia is, pl "Hawking sugárzás" elmélete nem bizonyított, ezért marad csak feltételezés, és ezért nem kezelik tényként! az ösrobbanásnál is a 0-380 000 év időtartományban történtekről nagyon sok a feltételezés, de a kozmikus háttérsugárzás indulásától (380 000 év) jól felfedezhető a tágulási folyamat!
Ha mindig csak a mának élnénk, akkor nem fejlődött volna az emberiség. Amit úgy mondjuk, hogy aggódás, inkább felkészülés a következő feladatra. A liliomok is a földben kezdik, majd a szaporodás miatt húznak szép ruhát és maguk módján aggódnak, hogy megtalálja őket egy rovar. Folyamatosan azért fáradoznak, hogy szebbek legyenek. :-). Nekik meg van az az előnyük, hogy nem fonva készítik ruhájaikat, de elég sok energiájukba tellik megnöveszteni. Az egész életük erről szól. Tetszelegni és szaporodni.
Tudomány és Csillagászat