"Szóval számodra a közérti mérleg megléte és működése igazolja a Föld tömegének valós és hiteles mérését és adatát?" . Ha van egy mérleged, akkor meg tudod mérni egy köbdeci víz súlyát. Mit csinálsz, ha egy köbkilométer víz súlyát kell megmérni? Te azt mondod, hogy lehetetlen, mert nincs akkora mérleged. Mások csak szoroznak.
"Tehát te addig nem hiszed el, hogy föld közepében egy olvadt vasgolyó, amíg saját szemeddel nem látod? Istent láttad a saját szemeddel?" Te miért nem hiszel Istenben, mikor hiszel a Föld közepén lévő olvadt vasgolyóban, amit saját szemeddel nem láttál soha? :) Persze emberi mércével Istenbe hinni nem kötelező és nem leszel hátrányban az emberi életben, de ha azt a senki által nem látható vasgolyót nem vallod, akkor már le vagy hülyézve. :) Nem érdekes a világ? :)
Kérdés mi az,hogy pontos,én is pontosan megmondom egy élőlényről csak úgy ránézésre,hogy mekkora a súlya,mert az eddigi ismereteim alapján tudok saccolni,de az meglepne ha ez az adat pont annyi lenne mint amit egy bekalibrált mérleg mutat,és a tudomány elfogadná az én saccolásom tudományos adatnak ?
Gondolom amikor veszel egy kiló krumplit olyankor a mérleg nem nyújt semmi bizonyosságot, viszont az erős hited átsegít a kétségeiden. Kiszálltam, ez már szürreális szint.
saccolni lehet bármit meglévő adatok alapján,mondjuk bevallom töredelmesen,nem rágtam még le a körmöm azért,hogy megtudjam kb mekkora a föld tömege :) De pld a a tőzsdén egy TA alapon kereskedő is saccol a meglévő adatok alapján,akkor ő tudós ? ,nem tudja 100 százalékosan megmondani,hogy hol lesz az árfolyam pontosan de nagyjából igen és ezt még meg is tudja ismételni,ezek szerint mindenki aki TA alapon kereskedik az tudós,mondjuk erre még nem gondoltam :)
"Számomra te vagy fantasztikus, nem gondoltam volna, hogy a 21. században van olyan ember akit a vallás így el tud vakítani." Te hiszel elvakultan a tudományban, mert vallásos áhítattal követed, amit leírtak a könyvek és elhiszel mindent, amit mondanak ott. Ki a vallásos barátom? :) Ki követ dogmákat gondolkodás nélkül? :)
Tudományos módszerekkel egy olyan dolgot állíthatunk csak, ami: - nem igazolható - nem ellenőrizhető - elméletekre épülő dolgok halmaza. Tehát hiszel benne, hogy nincs semmi hiba a rendszerben sehol. Hit van benne, ha tetszik ez a szó, ha nem, ez a helyzet.
Tudomány és Csillagászat