Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..

hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2015. 09. 10. 08:25
Előzmény: #54759  Törölt felhasználó
cicidella se tudja mi van tavasszal mást mondott, nyáron is )))

MI VAN, HA EZ MEDVEPIAC?

2015, Szeptember 9 - 16:24
Kis korrekció, nagy korrekció, duplaalj, alávágás, felpattanás, kifeneklés, U-alakú, V-alakú, W-alakú, valami lesz, aztán megyünk tovább. Nagyjából ezekben gondolkodik mindenki - én is - de mi van, ha az, ami a globális tőzsdéken elkezdődött, az nem egy korrekció, hanem a következő medvepiac kezdete? Az átlagos bikapiac hossza a tőzsdéken pár év szokott lenni, és ennyi már a legutolsó, 2011 nyári medvepiac óta is bőven eltelt. Természetesen kérdéses, mikénthatározzuk meg a bikapiacot és a medvepiacot, ez definíciós kérdés, de legyen most az a medvepiac, amelynek során legalább 20%-ot esik a tőzsdeindex és a megelőző csúcspontot legalább egy évig nem haladják meg az árak.

Magyarországon ezek alapján a tőzsde modern történetében (Bokros csomagtól) a bika és medvepiacok (zárójelben az emelkedés és esés nagysága):

BIKA MEDVE
1995 II-1998 IV (+666%) 1998 IV-1998 X (-58%)
1998 X- 2000 III (+177%) 2000 III - 2001 IX (-46%)
2001 IX - 2002 IV (+58%) 2002 IV - 2002 VII (-26%)
2002 VII - 2007 VII (+357%) 2007 VII - 2009 III (-68%)
2009 III - 2011 IV (+151%) 2011 IV - 2011 IX (-38%)
2011 IX - ???

Jól látható, hogy 3 medvepiac rövid volt, pár hónapos, míg volt két nagymedve, amelyek másfél-két éven át tartottak.
A bikapiacok közül a leghosszabb 5 év volt, de inkább 2-3 év a jellemző. Egyébként az amerikai, sokkal hosszabb múltra visszatekintő adatok is hasonlót mutatnak. A hossznál és nagyságnál érdekesebb kérdés, hogy mi okozza(ta idehaza) a medvepiacokat (máshol is hasonló a helyzet persze)?

Az elsőt egy feltörekvő piaci recesszió, amely a nyersanyagárak mélyrepülésével járt. A másodikat globális lassulás/recesszió, a harmadikat ugyanez, a negyediket a globális pénzügyi válság. Az ötödiket pedig az európai gazdaság mélyrepülése. Érdekesség, hogy az ötből az első három esetében a hazai gazdaság meg sem rendült. Viszont jól látható, hogy a globális gazdasági teljesítmény a fő meghatározó tényező - és ez nem csak a hazai tőzsdére igaz.

Ezért kérdéses az, hogy a most, a feltörekvő gazdaságokban zajló recessziós hullám mennyire ragad át a fejlettekre, és mennyire hat ez ránk? Attól tartok, hogy a Kína+feltörekvők kombó nagyon naggyá vált súlya miatt komoly problémák érhetik a világgazdaságot. Bár véleményem szerint Európa és USA bár lassul, de nem esik recesszióba, ám a profitok komolyan zsugorodhatnak, és egyáltalán nem kizárt hogy ami most zajlik az nem korrekció, hanem egy medvepiac eleje.

(Érdekességként, aki olyan csodálatos képességgel rendelkezett volna, hogy minden bikapiacot elejétől a végéig meglovagol, de a medvéből kimarad, az 1995 óta idehaza több, mint megötszázszorozta volna a pénzét, ami éves több, mint 36%-os hozam vs. azzal aki tartotta csak simán a BUX indexet 18-szorozott, ami éves 16%-os hozam)
Törölt felhasználó 2015. 09. 10. 08:15
Előzmény: #54728  celluxx
jó reggelt nuci!
a tegnapi izgalmas pogány madonna remélem meg volt? )))
eurusd agyoncsapni se lehet,? ))) bezzeg a nemzeti megint 315

miközben link

duraczell 2015. 09. 10. 00:12
Előzmény: #54757  Törölt felhasználó
Pedig a holnapi nap izgi lesz
Törölt felhasználó 2015. 09. 09. 23:47
Előzmény: #54755  sly36
kedves sly, meg a többiek
végre megint sikerült a gép elé kerülnöm, de most meg már késő van, így csinálok egy összefoglalót a de.30-ról.

úgy vettem észre, hogy ez itt nem annyira fontos, de megpróbálom még egyszer. én nem gyurcsányról meg orbánról, vagy a bevándorlókról teszek fel vicces képeket csak fel akartam hívni sly meg a többiek figyelmét, hogy a dax szvsz kifulladóban van.

neked írtam, kissé eltúlzottan…
augusztus 27. - 21:52
(#54030) de.30 most jó shortnak tűnik 10.330 körül. őszi célár 9000 alatt van nálam. RR 2,5 körül.

válasz:
Szerintem nem. Illetve én nem gondolkozom ilyen távban.
Ha short, akkor nálam csak 10450-500 közöttről próbálnám meg, akkor is csak rövid távra. Ettől persze még lehet jó, csak nálam nem játszik. :-) sly36

(#54034) igen az lenne legideálisabb sáv beszállónak, amit írsz. akkor az RR már 3 feletti. tudom, hogy rövidebb időtávon kereskedsz, de kedd már ősz...

sly jól látta, ez kiderült, én is a 10.500 körüli shortot preferáltam, de akkor jónak tűnt a 10.330 is. aztán eljött szeptember 1. - 08:51 és a trade 250 pip pluszban

(#54224) itt van az ősz, itt van újra...
az említett beszálló nem volt rossz. amennyiben valaki megfogadta az most nullába húzható.

(#54253) most a de.30 elérte az első támaszt itt célszerű észnél lenni, ha elindul felfelé egy kis pluszt meg kellene már tartani. akkor a sly által említett 10.500 körül újra meg lehet próbálni a shortot. mindenesetre a következő támasz, ha ezt sikerül törni 9800, majd 9500, aztán talán a célár 9000 alá...

válasz:
Egyetértek, ha a jelenlegi szint törik, akkor csak 9800 körül lehet longgal próbálkozni újra. sly36

ekkor de.30 a 9950 támasszal küzdött a trade 380 p pluszban, mint most már tudjuk a következő támaszt 9800nál nem sikerült elérni… és ez már kezdett körvonalazódni nekem is múlt hét szerdán

(#54328) érdekes most a de.30 m30 grafikonja, gondoltam megosztom mit látok rajta.
tegnap este napi minimumot alakított ki, így a következő támasz 9800 körül (k) van. ma felrántották a tegnapi csúcsra 10.115 k (e felett nálam mini rés van, erős ellenállás is lehet). innen ismét jó short beszálló alakult ki szűk sl, 9800 k célárral.
de azért érdekes, mert aki a longot preferálja annak is jó beszállási lehetőség alakulhat, mivel szvsz akkor a sl 9800 k, a célár 10.500 k. ez is jó rr, csak bízni kell a 10.115 átvitelén.

másnap persze a csütörtöki ekb rally long irányba állította

(#54415) tegnapi elemzés ugye pozícióból íródott, bíznom kellett a short irányban, mivel 330 pip (p) nyerőben állt a trade. viszont érezni lehetett long kialakulásának esélyét. tegnap az említett mini rés 10.115 felett ellenállás volt, de már reggelre áttört, így elindult 10.500 felé. sajnos engem kis pluszban kivágott az előbb, aminek nem örülök, de a longosoknal sok sikert!

hétfőn még de.30 visszajött 10.000 alá a későn ébredőknek és ma reggel 10.500 fölé ment, hogy az újabb short próba elindulhasson. ma csak egy kis időm volt délután, ekkor írtam ezt és vettem eurusd longot eur/usd fórum

(#54726) múlt hét szerdán én még shortban álltam, amiből a sl kis pluszban kivágott. akkor már látható volt (10.000 k maszatolt épp), hogy inkább felfelé indulna, a cél 10.500 körül volt meghatározva, amit mára elért (a hozzá tartozó sl 9800, nagyon túlárazott lett, mivel azóta az alja 9950 k alakult ki). ma meg holnap sajnos nem érek rá, pedig mostanában újra short belépőre vadásznék.

jó kereskedést mindenkinek!

Törölt felhasználó 2015. 09. 09. 23:47
Törölt hozzászólás
sly36
sly36 2015. 09. 09. 21:53
Előzmény: törölt hozzászólás
A vége még durvább, nem semmi esés lett.
Törölt felhasználó 2015. 09. 09. 20:43
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2015. 09. 09. 20:28
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2015. 09. 09. 20:15
Előzmény: #54751  Törölt felhasználó
Ne bánts NBM-t. Mert mi egyek vagyunk. Ő olyan mint én, És te olyan vagy mint Ő. Amit utálunk a másikban. Azt magunkban utáljuk. Én sem szeretem. Nem tetszik ahogy másokat oktat. De ne feledd. Én is, Te is és Ő is, csak kis porszemek vagyunk itt. Ha úgy viselkedünk mint amit utálunk benne akkor mi magunk is olyanok leszünk. Lépjünk túl. Segítsük egymást. Van rá mód. Ő így, mi úgy, Ki ki a a maga módján próbál tenni ezért.
Törölt felhasználó 2015. 09. 09. 20:06
Előzmény: #54746  Törölt felhasználó
Nbm nem ér rá mert Apple bemutatót néz. Közben meg a szír papa és német magas iqs mama gyereke stevejobs meg pörögne a sírjában ha ne pirkadt volna már el hogy életre kelt az alma kukaca Apple pencil képében 😝
Törölt felhasználó 2015. 09. 09. 20:02
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2015. 09. 09. 19:52
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2015. 09. 09. 19:46
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2015. 09. 09. 19:34
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2015. 09. 09. 19:33
Előzmény: #54744  Törölt felhasználó
xy = csak két mínusz? hát mi ez?
link
Törölt felhasználó 2015. 09. 09. 19:29
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2015. 09. 09. 19:20
Kedves Feleim, Kedves Antitestek, Kedves Nép,
Tisztelt közönség, Tisztelt szííínház

Engedjék meg, hogy bemutassam a nagyérdemű Birger Burgermeister tanait aki Ámerikából
érkezett ma este Önökhöz, hogy bemutassa
a világhírű Ördögűző készüléket, amit csak
most csak itt - amíg a moderációne észre nem veszi - olvashatnak.
Csak Tessék, csak Tessék, nem ingyen van, de
sokba kerül, Csak tessék, ilyet más topicban
nem olvasnak.

-Béla! Azt hiszem veszek egy jegyet a ma esti előadásra.
-Nem olvastad, te barom nincs jegy ingyenes!
-Nincs jegy? Nem tudok olvasni.
-Jó akkor felolvasom neked,

Azt írja, hogy leprogramozta a NagyHírű Bírger Schafferburger konstanciát.
- Hogy mit?
- Valami kereskedési stratégiát csinált,
amit valami nagyhírű progressz meister előadásán hallott.
- És mi tartott neki ilyen sokáig?
- Hát az hogy alkesz és kevés ideje volt. De most közzé teszi az adatokat és mindenki csilliárdossá lesz.
- Azta..
- Azt bizony. Azt mondta valami perces Donchien csatornás pütypürüty, meg stop loss van benne.
- Csatorna?
- Gondolom nem a kanálisra gondolt. Egyébként is Béla, hozzá má két sört.
- Pincér Úr, két sör rendel.
- Azt mondja, hogy van a Burgerénél jobb beállítás is.
- Igen? Ne verjük meg?
- Béla, te egy kötekedő pötsch vagy a trader topik-ban lenne a helyed :o)
- Tényleg, szerinted akik ott vannak nem fognak vérszagot és kereskedik le a piacot?
- Nem hiszem. Ők már annyira gazdagok, hogy húszezresekkel fűtenek.
- Azta...
- Bizony talicskával viszik a pénzkötegeket és azzal fűtenek be a kastélyokba. Valami szolidalitás féle lehet, tudod 'égetik a pénzt'
- Juj de jót mondtál Béla, nyalhatok egyet?
- Gyere Bucikám [...] [+18]
- Akkor is. Szerintem aki használható stratégiát publikál azt kitiltják a forumról:
- Apropó, RUM. Hozzá má két sört
- Pincér!
- Az attól függ tudod?
- Mitől?
- Ha még az El(l)iottrra is tesz megjegyzést, akkor 2x annyian nyomják fel a moderátornál.
- Azta...
- Bizony.
- Na és mit mond, hogy néz ki ez stratégia?
- Hát aszondja, van a 10-es Donchian chanel,.
- Az a kanális a szomszéd utcában?
- Nem valami HHV(H,10), meg LLV(L,10)
- Júj de izgi, ilyen kódokat utoljára a suliban láttam.
- Szóval van ez a kanális, meg a DAX 1-perces határidő..
- Ne csigázz Béla, Ne csigázz mindjárt szétrobban az agyam..
- Szóval azt mondja a Burgermeister, hogyha fölé megy az ár akkor long 0.5 kontakrusra, stop a csatorna alja.
- Béla én hülye vagyok mint a segg, mi az a Long?
- Azt mondja, hogy ha meg a csatorna alá megy akkor short. És azt is monjda, hogy néz valmai órás Exponenciális mozgóátlagot és a fölött csak LONG, alatta meg csak SHORT.
- Baz' Béla totál gáz ebből én egy szót se értek, nem lehetne HullámElméletiAlapon?
- Azt mondja, hogy a Target [...]
- Béla, mi az a Target?
- Te leszel az kisfiamm ha nem kusssolsz.
- [...]
- Szóval a Target, 0.91 százalékra van a belépési ártól. De ha nem éri el akkor vagy a stop aktiválódik ami 0.13 százalékra van a belépési ártól, vagy egy zárási jelzés (amikor az árfolyam kilép) a csatorna túloldalán.
- Ilyen egyszerű?
- Igen, és képzeld, még egy kötéslistát is feltett a netre, hátha a tranaszparencia nevü valami segít az áttekintésben.
Itt még csak egy perces idősíkon mért 20-as EMA van link itt viszont egy 200 hosszú perces ma link
- De jó fej ez a Burger
- Dehogy jófej. Egy f@asz. Minek segít, dögöljön meg.
- De hát a saját szerverére feltesz adatokat, meg elvégez mindeféle teszteket..
- Rohadjon meg, nem kell ide ilyen, nyomok is egy minuszt, hát mit képezel ez? Kinek képzeli magát, ki ez a ficsúr? Orbán Viktor? Nem? Akkor viszlát!
- Ej Béla de csúnyán viselkedsz.
- Beleavatkozik az ElliottHullámElméletbe, hát kinek képzeli magát? Valami Gurunak? Menjél an>>&&&&&Ðdba kö#>#@g.
- Te Béla látom már kezd fejedbe szállni a sör meg,
az a sok kis rövid ital, biztos, hogy
feltöltöttél minden URL címet?
- Őőőő
EMA200-al 'szűrt' Bhurgher link
EMA20-al 'szűrt' Bhurgher link
és néhány kép
EMA200-al 'szúrt' Bhurgher
link
és EMA20-al 'szúrt' Bhurgher link
- Ez a Phirger Schuffermejer ennyit kötött volna?
- Nem tudom, én csak azt csináltam amit elmondott.
Azért annyi különbség van, hogy én akkor sem csökkentettem,
a pozíció méretet amikor Ő csökkentette volna,
Vagyis mindig 0.5 lot volt 1:200 tőke karaj mellett.
- Ó Béla, ezek szerint gazdagok leszünk?
- Az ám apukám, Vegas

Törölt felhasználó 2015. 09. 09. 19:19
Törölt hozzászólás
sly36
sly36 2015. 09. 09. 17:44
Előzmény: törölt hozzászólás
Így már nem szép a dax, részemröl kivárás holnapig.
Törölt felhasználó 2015. 09. 09. 17:28
Törölt hozzászólás

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek