Ez ki? kicsit utánanéztem, hogy milyen magasra raktad a lécet a PF fórumon. Szakmai hozzászólásaid szinte elévülhetetlenek. A sok chart, grafikon, útmutató elemzés, és a nálad szerényebb képességekkel bíró tradereknek adott útmutatás szinte leírhatatlan. A jövő PF fórumának nyitóoldalára a te aforizmáidból válogatnak, hozzászólásaidból évkönyvet szerkesztenek, bölcs meglátásaidat az utókor számára tanítani fogják.
Köszönjük, hogy itt lehettünk veled.
Ill az egyik állami alap tavalyi jelentése, miszerint elég komoly tőkét tartanak fejlett országok vállalataiban/kötvényeiben: link -> ezt indokolt esetben likvidálni is lehet (pl ha újabb dollár/eur-kötvény eladást csinálnak, mint nemrég).
Eddig sem mentek együtt, ha kicsit messzebbről nézed meg chartokat (hetes,hónapos távlatban). Nincs szigorú törvényszerűség, pláne egy ilyen illikvid napon, mikor Usa zárva van.
A hansi pilóták eddig is kiváltságosok voltak,most pedig még többet szeretnének.
A fapadosoknál kb fele annyira megy jól a pilótáknak,mégsem hőbörögnek.
A kártérítésbe nem szeretnék elmélyedni,vannak ügyvédek,akik szerint ez is a vanazapénzhogykorpáslegyenahajam kategória.
Szoktam alkalmasint:) A majka megdugta a pajtát - janem, másik újság:D.
Komolyra fordítva: a kínaiaknál sztem ez még csak a válság első fele. Sajnos a jelekből ítélve sem elismerni nem akarják a problémákat (malinvestment, túlzott eladósodás, belső piac hiánya stb) sem érdemben kezelni őket. Ráadásul hozzáadódik egy jóadag önbizalom az elmúlt két évtized szárnyalása miatt. Így elhúzódhat náluk a medvepiac, mint pl Brazíliában tette.
Az amcsik sokkal hamarabb felismerik, hogy bütött a krach, le kell húzni a rolót - jön a pánik, de aztán relatíve gyorsan a felépülés is, legalábbis a tőzsdén. A "motor" brazil gazdaság már 7éve medvepiac! link Mi a garancia arra, hogy a kínaiak nem csinálnak vmi hasonlót?
Tréder Topik :o)
hát mindenkinek jó horgászatot! ))
link