Idén nekünk se, legfeljebb ideiglenes szír kisebbségi. ))
Pedig olyan szívesen odaadtam volna erdogannak tonit. Okos, szöszi feje biztos meglibbentene néhány csadorrácsot, az bedig bónusz szavazat is lehet...
ÐÐ
nem, bubu veszprémbe megy ma és holnap is , úgyhogy jó trédeket Nektek :)
Napi hírek
• Peter Praet, az EKB igazgatósági tagja az EUROFI konferencián tartott beszédében elmondta, hogy a kibővített QE program el fogja érni a kívánt gazdaságélénkítő hatást, de a program hatékonysága további intézkedésekkel fokozható. A pénzügyi piacokat, és az esetlegesen kialakuló turbulenciákat figyelemmel kíséri az EKB. A javuló gazdasági feltételek lehetővé teszik az európai kormányok számára a strukturális reformok folytatását, mely hosszabb távon az önfenntartó gazdasági fellendülés feltétele.
• A vártnak megfelelő, 6,2%-os volt az ausztrál munkanélküliségi ráta augusztusban. A foglalkoztatottak számának változása azonban pozitív meglepetéssel szolgált, 17 400 fős bővülést mértek a várt 5 000 fős helyett.
• A kínai fogyasztói árindex a vártnál nagyobbat emelkedett éves viszonylatban augusztusban, +2%-on állt a +1,8%-os konszenzussal szemben. A termelői árindex azonban 5,9%-kal esett vissza 2014 augusztusához képest, míg az elemzők 5,6%-os csökkenéssel számoltak. A mutató 2012 tavasza óta folyamatosan esik.
Mai adatok
• EU – 8:30 EKB-tól Mersch beszél
• EU – 10:30 EKB-tól Coeure beszél
• EU – 13:00 EKB-tól Praet beszél
• UK – 13:00 BoE kamatdöntés. Előző: 0,5%. Várt: 0,5%
• US – 14:30 Heti friss munkanélküli segélykérelmek száma. Előző: 282 e. Várt: 275 e.
• US – 14:30 Tartósan munkanélküliek száma. Előző: 2257 e fő, Várt: 2253 e fő.
• US – 16:00 Nagykereskedelmi készletállomány változása, július. Előző: +0,9%. Várt: +0,3%
11-kor csak beírtam, megvártam azért a déli harangszót. Mára ez a kecsegtető ajánlat:
Olasz zöldségleves
Grillezett fogas zöldfűszeres pestoval, hercegnő (ez sly lehet??) burgonyával
ÐÐ
Nem sikerült tegnap tv-t néznem, viszont a fűnyírás megvolt, a következő után szellőztetés és műtrágyázás is lesz.
Eurusd nagyjából megcsinálta a rövidtávú várakozást, lassan itt az idő, hogy eldöntse a következő hónapok irányát.
Kamion is újra gázfröccsös.
ÐÐ
Jó reggelt!
Köszi az összefoglalót! ...és azt is, hogy figyelsz! :-))
Tegnap reggel 10500-nál pont eszembe jutottál, nyomtam is egy shortot, aztán már 450-nél sajna ki is vágott a szűk stop, mivel egész nap ott "tökölt", aztán este mégiscsak levágták, utána meg longokat skalpoltam, amiket kivert a stop, úgyhogy nem sikerült valami jól az a tegnapi nap, pedig csak maradni kellett volna a 10500-as short elképzelésnél messzebbről nézve a chartot. A tegnapi esés hevessége meglepett kissé.
Jó nagy vola van, mindkét irányban lehet "játszadozni", de mégsem könnyű így, ha egyik nap többszáz ponttal veszik meg a dax-ot, másnap pedig visszaadják ugyanazt.
Tréder Topik :o)
hát mindenkinek jó horgászatot! ))
link