Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
mocskos_spekulans
mocskos_spekulans ma, 10:22
Előzmény: #138187  _Macika_
#138195
28 fok lesz Macika! Jön a nyár! Elő a gumimatracot  :P
Zsimo ma, 09:51
Előzmény: #138189  -bubu-
#138194
Klassz! Köszi! 
Cicis 236
-bubu-
-bubu- ma, 09:45
Előzmény: #138190  sly36
#138193
jobban örültem volna ha a lentio rést veszi célba és nem a kanócos napot akarja anulálni 
https://invst.ly/m67ck
de nem kívánság műsor :)
-bubu-
-bubu- ma, 09:42
Előzmény: #138191  farkasfu
#138192
nabammeg, ez mocskos egy halál 
farkasfu
farkasfu ma, 09:33
Előzmény: #138187  _Macika_
#138191
sly36
sly36 ma, 09:28
Előzmény: #138189  -bubu-
#138190
Köszönjük a rövid összefoglalókat, ugrik is rá a dax. 😊
-bubu-
-bubu- ma, 08:56
#138189
Erre figyelünk a héten: Brexit, gyorsjelentések, MNB
Brexit
Még mindig nem sikerült elfogadnia a brit parlamentnek a Boris Johnson által javasolt Brexit megállapodást, sőt a miniszterelnököt a parlament egy újabb 3 hónapos halasztás indítványozására kényszerítette. Az elmúlt héten így is történt előrelépés az Egyesült Királyság kilépésével kapcsolatban, azonban még korántsem biztos a végkimenetel.  
 • Múlt hét csütörtökön a Boris Johnson-féle megállapodást az EU csúcson a tagországok, azonban Boris Johnson mögött nem volt meg a brit parlament részéről a kellő támogatás.
 
 • Szombaton került sor a fontos szavazásra a brit parlamentben, viszont ezelőtt még Oliver Letwin képviselő indítványáról szavaztak.
 
 • Az indítvány arról szólt, hogy először a Brexit megállapodás jogi implementációjának kell keresztül mennie a parlamenten, majd csak ezután lehetne szavazni a megállapodás tényleges elfogadásáról.
 
 • Letwin indítványát viszont elfogadták, így a gyakorlatban nem szavaztak a Brexit megállapodás elfogadásáról.
 
Ezzel Boris Johnsonnak a korábban elfogadott törvény értelmében 3 hónapos halasztást kellett kérnie az EU-tól. Technikailag ugyan még lenne esély arra, hogy ha a jogi implementációt sikerül elfogadni a parlamentben, akkor október 31-ig szavazhassanak a képviselők az elfogadásról is, azonban az idő már nagyon fogy, és az eddigi szavazások alapján úgy tűnik, hogy Boris Johnsonnak nincs meg a kellő támogatottsága. Boris Johnson kérvényezte is a halasztást az EU-tól, hozzátéve, hogy szerinte is káros lenne a további halasztás. Kellő parlamenti támogatottság nélkül azonban továbbra is bizonytalan, hogy merre megy tovább a kilépési folyamat.
A hét első felében optimista volt a hangulat a fejlett részvénypiacokon, a pozitív Brexit-hírek is segítették az emelkedést, a hét második felére azonban több helyen is elromlott a befektetők kedve. Európában heti szinten összességében nem voltak nagy elmozdulások, bár a londoni tőzsdeindex alulteljesített 1,4 százalékos csökkenéssel. Az amerikai tőzsdeindexek és a német DAX összességében azért enyhén emelkedett. Felpörög a gyorsjelentési szezon
Múlt héten az amerikai nagybankok jelentéseivel berúgta az ajtót a harmadik negyedéves gyorsjelentési szezon, amelyben egyelőre vegyes eredmények érkeztek. A nagybankok mellett jelentett például a Netflix, mely 11 százalékos pluszba is került átmenetileg, a befektetők örültek a várakozáson felüli Egyesült Államokon kívüli felhasználó-bővülésnek, az IBM jelentése viszont enyhe csalódást okozott. Pénteken a szolid bevételnövekedést elkönyvelő Coca-Cola gyorsjelentése aranyozhatta be a befektetők napját.
Ezen a héten ismét sok izgalmas gyorsjelentésre számíthatunk, Európában jelent többek között az SAP, a Daimler, a BASF vagy például a Nokia is. Az Egyesült Államokban nagyon sűrű lesz a hét, mások mellett az Amazon, az AMD, a Boeing, a Ford, a Facebook, a Tesla, a Microsoft és a Twitter is közzéteszi az eredményeit.
Profit warningot tett közzé a Renault, a francia autógyártó csökkentette az idei várakozásait bevétel- és profitsoron is, amelyet a kedvezőtlenebb gazdasági környezettel indokolt. A Renault árfolyama a bejelentést követően 13 százalékkal esett, de a többi autóipari részvény is megszenvedte a hírt. A világ több pontján is feszült a helyzet
A törökök kurdok elleni offenzívája miatt az Európai Unió több állama fegyverembargót vezetett be Törökország ellen, és elítélte a hadműveletet. Erdogan török elnök viszont több millió menekült Európára zúdításával fenyegetett a szankciókra válaszul. Az Egyesült Államok is lépéseket tett Törökország ellen, Donald Trump azonnali tűzszünetet követelt, és az acélipari termékek vámmértékének 50 százalékra emelését helyezte kilátásba.
Csütörtökön személyesen tárgyalt Erdogan török elnök és Mike Pence amerikai alelnök a szíriai háborúval kapcsolatban. Bár Erdogan eddig kizárta ezt a lehetőséget, a törökök végül belementek egy ötnapos tűzszünetbe, amelyet Donald Trump Twitteren üdvözölt, így egyelőre elhárult a további amerikai szankciók veszélye.
Az amerikai-kínai kereskedelmi feszültségek múlt héten egyelőre elcsendesedtek, a kínai főtárgyaló is optimistán nyilatkozott a részmegállapodás véglegesítésével kapcsolatban. Enyhe árnyékot vethet a két ország közötti kapcsolatra a hongkongi válság, a városban a hétvégén is folytatódtak az erőszakba torkolló tüntetések. Az amerikai kosárlabdaliga, az NBA és a kínai vezetés között a helyzet még mindig feszült, nem tudni közvetíteni fogják-e a héten induló szezon meccseit Kínában. Voltak meglepetések a makrostatisztikákban
Hatéves csúcsra, 3 százalékra emelkedett Kínában az infláció szeptemberben, a várakozás 2,9 százalék volt. A legdrasztikusabb változás a sertéshúsban következett be, a kínai konyha egyik legfontosabb alapanyaga 69 százalékkal drágult éves szinten. A hét elei gyengébb export import adatok után enyhén elmaradt a várttól a kínai GDP adat is, amely a 6,1 százalékos konszenzus helyett 6 százalék lett, amely az elmúlt évtizedek leggyengébb növekedési adata. Ugyanakkor a januártól szeptemberig tartó időszakban 6,2 százalékos volt a növekedés, amely megfelel az elemzők által vártnak.
A szerdán közzétételre került Bézs Könyv szerint az amerikai gazdaság mérsékelt növekedést mutatott, de az üzleti aktivitás azért változó volt az országban, a fogyasztás pedig továbbra is stabil. Szintén szerdai hír, hogy az Eurózónában a várakozásoknál is mérsékeltebb, mindössze 0,8 százalékos volt az éves árdrágulás mértéke szeptemberben, ez így lassulást jelent a korábbi 0,9 százalékos adathoz képest. Ezen a héten leginkább az októberi Markit PMI adatokra figyelhetünk majd a makrostatisztikák terén.
Erősödött az angol font a főbb devizákkal szemben a Brexittel kapcsolatos fejlemények hatására, a brit deviza a dollárral és az euróval szemben is öthónapos csúcsra került. Eközben a dollár az euróval szemben gyengülésnek indult, jelenleg az EURUSD 1,116. Múlt héten viszonylag stabil maradt az olajárfolyam, a WTI és a Brent sem változott nagy mértékben, az előbbi ma reggel 53,7 dollár, utóbbi 59,3 dollár. Az arannyal kapcsolatban sem volt sok izgalom, az árfolyam továbbra is 1500 dollár alatt maradt, ma reggel 1492 dollárt adnak egy unciáért. Erősödésnek indult a forint
331-ig erősödött a forint az euróval szemben, és a dollárral szemben is a 296,8-as szintnél jár a hazai fizetőeszköz, amely kéthavi csúcs. Múlt héten a Brexittel kapcsolatos fejlemények, valamint a szíriai tűzszünet (és így a török líra jelentős erősödése) is segíthette a forintot.
Előadást tartott a Budapest Economic Forumon Nagy Márton MNB-alelnök, ahol kijelentette, hogy szerinte a következő 5-10 évben fel kell készülni a tartósan alacsony kamatok fennmaradására. Az alelnök szerint az infláció sem fog sokkal magasabb pályán alakulni, a magyar gazdaság helyzetével kapcsolatban pedig kifejezetten optimistán nyilatkozott.
Makrostatisztikák szempontjából unalmas volt itthon a múlt hét, ezen a héten viszont már lehet izgalom. Holnap délután kerül sor az MNB kamatdöntésére, ahol a várakozások szerint nem lesz változás, 0,9 százalékon maradhat az irányadó ráta. A magyar tőzsdén október 23-án nemzeti ünnep miatt nem lesz kereskedés.
-bubu-
-bubu- ma, 08:17
#138188
jó reggelt 
-----------------------------------------------------------------------------
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Vegyes eredménnyel zárt a tőzsde a múlthéten. Kiváló eredményekkel folytatódott pénteken a harmadik negyedéves amerikai gyorsjelentési szezon: több vállalat a vártnál erősebb eredményt tudott felmutatni a hét második felében, így például a Coca-Cola, a Netflix, illetve a Morgan Stanley részvényei is több mint 2 százalékkal emelkedtek a pénteki nap folyamán. Bár az S&P 500 index 0,4 százalékos, míg a Nasdaq 0,8 százalékos csökkenéssel zárt, az egész hét folyamán összességében enyhe növekedést tudtak felmutatni. A Dow Jones index ugyanakkor 250 bázisponttal csökkent. Az európai piacon a Stoxx 600 index 1,15 százalékkal esett vissza a pénteki nap folyamán, a határidős árak alapján pedig enyhe emelkedéssel folytatódhat tovább a kereskedés. Mivel a brit kormánynak nem sikerült szavazásra bocsájtania a Brexit megállapodást szombaton a parlamentben, így a hét elejére eltolt szavazás jelentősen befolyásolhatja majd a hangulatot az európai tőzsdéken. Ázsiában a Nikkei 0,3 százalékos, a Hang Seng index pedig 0,2 százalékos emelkedést mutat, míg a Shanghai Composite 0,3 százalékos mínuszban tart jelenleg.
 
Jelentős növekedés az SAP-nál. A német technológiai cég nettó profitja 28 százalékkal 1,25 milliárd euróra emelkedett, míg a bevétel 7,79 milliárd euróra, mely 13 százalékos éves növekedésnek felel meg. Az egy részvényre eső igazított eredmény 1,3 euró lett, mely meghaladja a várt 1,2 eurót. A felhő üzletág különösen jól teljesített, 39 százalékos volt a növekedés bevételben. Az idei évre való várakozásait megerősítette a vezetés, továbbra is 9,5-12,5 százalék közötti profitnövekedést várnak, míg 2020-ra 10-18 százalék közötti növekedést prognosztizálnak.
 
Az elemzői várakozások szerint teljesített a Coca-Cola. A vállalat igazított egy részvényre jutó nyeresége a várakozásoknak megfelelően 56 cent lett. Mindeközben a 9,5 milliárd dolláros árbevétel 8 százalékos növekedést jelent, és így felül tudta múlni a 9,4 milliárd dolláros előrejelzést. Az árbevétel növekedése annak köszönhető, hogy egyes márkák, mint például a Coke-Zero lenyűgöző nemzetközi növekedést tudtak felmutatni az elmúlt időszakban. Az utolsó hónapok eredményei alapján a cég 5 százalékos eredménybővüléssel számol 2019-re, míg az egész éves működési bevételei 12-13 százalékkal emelkedhetnek. A részvényárfolyam 0,86 százalékkal emelkedett a nyitást megelőzően.
 
A várakozásokat enyhén meghaladóan teljesített az American Express. A nagyvállalat harmadik negyedéves jelentése alapján árbevétele 11 milliárd dollár lett, magasabb a 10,94 milliárd dolláros elemzői várakozásoknál, ez pedig éves szinten 8 százalékos emelkedést jelent. Az egy részvényre jutó nyereség szintén meghaladta a várakozásokat: 2,08 dollár lett a 2,03 dolláros várt értékhez képest. Az emelkedő nyereséget leginkább a növekvő ügyfélszám, és az újonnan kibocsátott kártyák kapcsán keletkező éves kártyadíjakból befolyó bevételek eredményezhetik. A kereskedést megelőzően 1,8 százalékkal emelkedtek a vállalat részvényeinek értékei.
 
Letartoztatták a Goldman Sachs egyik bankárát bennfentes kereskedés gyanújával. A vád szerint az egyik befektetési bankár bennfentes információkat szivárogtatott bankok belül, amiért kézpénzt és más juttatásokat kapott. Az SEC szerint a bank így 2,6 millió dollár illegális profithoz juthatott. Az átadott információk között lehetett a Syngenta és a Buffalo Wild Wings felvásárlásaival kapcsolatos részletek. Az utóbbi 18 hónapban ez már a harmadik bennfentes kereskedéssel kapcsolatos vád a Goldman Sachs alkalmazottak ellen.
 
Elbocsátásokat jelentett be a UBS. A svájci bank az Ázsiában szüntet meg 40 pozíciót. A jelenlegi leépítések a kereskedői szegmenst érintik és a bank jelentős megtakarítást remél a lépéstől, melyben össze is vonnak csapatokat. A tervezendő leépítések jelentős része így is elkerüli Ázsiát, várhatóan nagyrészt Európában lesznek, hiszen a bank vezetése szerint Ázsiában még mindig növekedhet a bank bevétele.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Wall Street Journal, Portfolio.hu, Equilor Elemzés
 
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Újabb fordulatok a Brexit ügyben. Szombaton végül nem szavaztak Johnson Brexit megállapodásáról a képviselők, csak egy kiegészítő javaslatról, amelynek alapján a miniszterelnöknek kérnie kellett az október végi határidő három hónapos kitolását, így az új vezető eddig nem nyert szavazást az alsóházban. Johnson eleget tett végül a kérésnek, azonban nem csak egy, hanem két levelet is küldött. Az elsőben eleget tett a törvény rendelkezésének, a másodikban azonban, amelyet Donald Tusknak személyesen címzett, tudtára adta az EU vezetőinek, hogy az nem a miniszterelnök kérése, a kormány nem szeretné ha valóban kitolnák a határidőt. Most az EU térfelén pattog a labda, nekik kell eldönteni, hogy hogyan értelmezzék az egymásnak ellentmondó leveleket. Brüsszeli értesülések szerint még nincs egységes álláspont, viszont az már körvonalazódni látszik, hogy a kivárás lehet az első stratégia. Még 11 nap van a határidőig és az EU-ban bíznak benne, hogy ezalatt okafogyottá válhat a kérés. Erre a kormány szerint is van esély, Dominic Raab, a brit külügyminiszter szerint megvan a kellő többség az alsóházban Johnson megállapodásának támogatására. Johnson hétfőre szeretné kiíratni a szavazást a megállapodásáról, ahol mindössze két opció lenne, támogatás vagy elutasítás, azonban John Bercow, az alsóház elnöke, azonban még nem engedélyezte a kormánynak a szavazás kiírását. Amennyiben azt a szavazás is elbukna, akkor nehéz helyzetbe kerülhet a kormány, esetleg október végéig még próbálkozhat újabb szavazást a parlamentben, de várhatóan elfogyhat a tér Johnson körül. Az EU abban az esetben elfogadhatja a hosszabbítási kérelmet, a miniszterelnök lemondhat és akár új választás kiírására is lenne idő az Egyesült Királyságban.
 
Lagarde szerint Trump kiszámíthatatlansága a legnagyobb probléma. Az új EKB elnök szerint az amerikai elnök hektikus tárgyalási stratégiája a kereskedelmi háborúban hozzájárulhat a gazdaság lassulásához. Korábban Powell is azt emelte ki, hogy a bizonytalanság jelenti a kockázatot és emiatt marad el sok beruházás. A jegybankárok egyetértenek abban, hogy a kereskedelmi háború lezárásának számos hozadéka lenne, számos beruházás indulhatna el, ha sikerülne megállapodni a szabályokban és a döntéshozók tudnák, hogy mire számíthatnak a jövőben.
 
Van lehetőség fiskális élénkítésre az eurózónában? A gazdasági lassulás több eurózóna tagállamot is érzékenyen érinthet, így felmerül a kérdés, hogy mely tagállamok lehetnek képesek a költségvetésük lazításával gazdaságélénkítésre. A Bloomberg elemzői az IMF októberi jelentése alapján sorba vették, hogy a legnagyobb EMU gazdaságok közül melyikben van lehetőség a kiadások növelésével a növekedés ösztönzésére. A különösen nagy bizonytalanságokkal szembesülő Németország az egyetlen olyan tagállam, a mely bőségesen emelhetné fiskális kiadásait: az elemzők szerint akár 80 milliárd eurós lazításra is képesek lehetnének kiadás növeléssel vagy adócsökkentések révén, és ezzel akár 2,2 százalékkal is gyorsíthatnák a növekedés ütemét. Ugyanakkor mindennek meglehetősen alacsony a valószínűsége, a németek jól ismert fiskális konzervativizmusa, illetve különösen szigorú nemzeti költségvetési szabályaik miatt. A francia gazdaság a kormányuk előrejelzése alapján idén kis mértékben meg fogja szegni a 3 százalékos költségvetési hiányra vonatkozó szabályt, illetve a 2,5 százalékos strukturális deficitjük is meghaladja az eurózónában felállított követelményeket, így az ő esetükben nem merülhet fel további lazítás gondolata, sokkal inkább valószínű a konszolidációs időszak folytatása. Bár Olaszország szívesen emelné költségvetési kiadásait, hasonló helyzettel szembesülnek mint a franciák: mivel a GDP arányos bruttó államadósság bőven a 60 százalékos szint felett van, így az ő esetükben mindenképp erős konszolidáció lenne szükséges a következő években. Ráadásul az olaszok nem csak a monetáris unió szigorú szabályai miatt nem növelhetik kiadásaikat, hanem a magas adósságállományuk következményeként nekik már a piac is határt szab a további eladósodásnak. A magas bruttó államadóssággal rendelkező Spanyolország szintén nem teljesíti a deficitre vonatkozó követelményeket, így esetükben sem várható további enyhítés. Bár a makrogazdasági adatok alapján a legtöbb tagállam nem képes költségvetési lazításra a jelenlegi fiskális szabályok mellett, az állandósulni látszó alacsony kamatkörnyezet jelentősen megkönnyíti a magas adósságállományok újrafinanszírozását, így akár szóba is jöhetne az Európai Unió részéről a fiskális szabályok egy részének, például a GDP arányos bruttó államadósság 60 százalékos maximalizálásának felülvizsgálata, amit egyébként jelenleg sem teljesít minden tagállam. Erre a lépésre akár az újonnan felálló Európai Parlament következő ciklusában is sor kerülhet.
 
Esther George szerint nincs szükség kamatvágásra. Az amerikai jegybank idei évben szavazó tagja szerint a további monetáris lazítás csökkentené a pénzügyi stabilitást egy válságidőszakban, mivel kevesebb mozgástere lenne a Fed-nek. Az üzleti beruházások negatív trendje egyértelmű, azonban a jegybankár szerint monetáris politikai eszközökkel nem tudnak ezen segíteni, így valószínűleg hasonlóan az előző két kamatdöntő üléshez, október 30-án is kamattartásra fog szavazni. Ugyanakkor hozzátette, hogy hajlandó megváltoztatni álláspontját, amennyiben a kockázatok kiszélesednek a gazdaság további ágazataira, mely a fogyasztás visszaeséséhez vezethet. A határidős árazások alapján jelenleg 86 százalék az esélye, hogy szűk két hét múlva a jegybank újabb 25 bázispontos kamatvágásról határoz.
 
Jelentős veszteségek a dél-koreai fedezeti tőkealapoknál. Az országban még viszonylag újak ezek az alapok, azonban a legnagyobbnak, a Lime Asset Managementnek, már most is 710 millió dollárnyi kiáramló tőkét kellett befagyasztania, ezzel megakadályozva azt, hogy a befektetők pénzükhöz jussanak. A problémát nagyrészt a koreai állam okoztak, aki szerette volna, hogy a helyi startupok és technológiai cégek friss tőkéhez jussanak, ezért adókedvezményeket nyújtott azon alapoknak, melyek ezen szektorba fektettek. A problémát tetézte, hogy az országban népszerűek az átváltható kötvények, ráadásul a világon egyedülállóként, ha a részvény ára csökken, akkor az átváltási ár is vele csökken. Így a kötvénytulajdonosok permanensen olcsóbban válthatják át a kötvényeiket részvényre. Ezeknek köszönhetően a helyi alapok jelentős kitettséggel rendelkeztek a technológiai szektor felé és az átváltható kötvények nagy része is az ő kezükbe van. Azonban a kereskedelmi háború miatt a koreai tőzsde, különösen az érintett technológiai cégek, nyomás alatt van, így nem lehet kiszállni az átváltható kötvényekből és ez okozott most problémát a Lime-nak. Az államilag támogatott túl jó, hogy igaz legyen kötvények, lehet hogy mégse túl jók.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Enyhe pluszban nyithat a magyar tőzsde. A pénteki emelkedését ma is folytathatja a börze, azonban a Brexit körüli események könnyen elronthatják a befektetői hangulatot. A vezető részvények közül a pénteken oldalazó OTP-nél a 12 830 forintnál húzódó támaszra, illetve 13 250 forintnál lévő ellenállásra érdemes figyelni. A MOL is minimális mínusszal zárta a pénteki kereskedést, most felfelé a 2 897 forintos ellenállásig gyorsan haladhat, míg lefelé a 2 800 forintos támaszra érdemes figyelni. A hetet jól záró Richternek 5 200 forintnál van ellenállása, így nehezebb folytatni az emelkedést, profit aratás esetén pedig 5 000 forintig nincs támasz. A Telekom továbbra is a 450-460 forint közötti sávban maradhat.
Jó hangulat esetén a forint akár a 330-as szint alá is bekerülhet az euróval szemben, míg ha nőne a kockázat kerülés akkor a 333-as szintig gyengülhetne a magyar fizetőeszköz.
 
Milliárdos megbízást nyert el az Opus leányvállalata. Az Opus Global divíziójába tartó Mészáros és Mészáros Kft. 9,1 milliárd forintos értékben nyert mélyépítési megbízást a vállalat péntek délutáni közleménye szerint. A cég a tiszavasvári gyógyszergyár egykori hulladéklerakójának területén végez el kármentesítést, a szennyeződés további elterjedésének megelőzése érdekében. A közbeszerzési tendert a Nitrokémia Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgálgató Zrt. írta ki, a szerződést pedig várhatóan november közepén kötik meg a felek.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Equilor Elemzés
_Macika_
_Macika_ ma, 08:13
Előzmény: #138184  sly36
#138187
Derékfájos reggelt 😆
fűnyírás letudva, remélem az utolső idén
re új fűkasza, raketta
tibbi60
tibbi60 ma, 08:04
Előzmény: #138184  sly36
#138186
Jó REGGELT! 
tibbi60
tibbi60 ma, 08:04
Előzmény: #138184  sly36
#138185
Jó REGGELT! 
sly36
sly36 ma, 07:24
Előzmény: #138183  _Macika_
#138184
Jó reggelt, izgalmas vénasszonyok nyarát a hétre! 🙋‍♀️☕️🌞
Egyelőre lassú oldalazgatás látható👫, rés nincs 🤷‍♀️.
Kinai112
Kinai112 szombat, 06:30
Előzmény: #138178  mocskos_spekulans
#138182
50k nál kéne valami bulit tartani, hogy ne csak nickek legyünk.  Semmi kokó persze!   
Nekem jó a szabadság szigete! Vagy Pápa is lehet.  :)
_Macika_
_Macika_ péntek, 22:25
Előzmény: #138180  Kinai112
#138181
Topiknyitó: Kopejka01 2016. 11. 28. 09:08Figyelem! Nagy zuhanás lesz jövőre!  Kockázati figyelmeztetés!
.
Minden kopajka rally előtti long poziciómat ajánlásomat fedeztem, zártam. Semmi nemű kockázatot nem kivánok megosztani illetve a piacok irányváltásából eredő kárt enyhíteni!
.
Hasznos tőzsdézést!
Buxer and Partners.
.
_
re 500 konti sohrt..hantás mi😂😂 opuszka
Kinai112
Kinai112 péntek, 22:21
Előzmény: #138177  _Macika_
#138180
Akkor mennek zuttyoltál egész nap mint egy hule?  Ömlik a flat pénz a rendszerbe, ne okoskodj már.
_Macika_
_Macika_ péntek, 21:34
Előzmény: #138178  mocskos_spekulans
#138179
😋n😜
mocskos_spekulans
mocskos_spekulans péntek, 21:22
Előzmény: #138177  _Macika_
#138178
50k ;)
_Macika_
_Macika_ péntek, 21:13
Előzmény: #138176  -bubu-
#138177
Semmire se esnek
képtelenek rá
-bubu-
-bubu- péntek, 20:53
Előzmény: #138174  _Macika_
#138175
jó vastag fala lehet mert nem tudják kilukasztani :) 
_Macika_
_Macika_ péntek, 20:51
Előzmény: #138173  -bubu-
#138174
Lufi 😆
-bubu-
-bubu- péntek, 19:37
Előzmény: #138171  _Macika_
#138172
https://trendfm.hu/musor?musor=7870
A csúcs-közeli árfolyam ellenére bőven van még növekedési potenciál az OTP papírjában, hiszen a hazai pénzintézet továbbra is kétszámjegyű tőkearányos megtérülést képes felmutatni, messze meghaladva a szektortársak teljesítményét – véli Le Phuong Hai Thanh a Concorde Értékpapír Zrt. elemzési üzletágának vezetője.
_Macika_
_Macika_ péntek, 18:28
Előzmény: #138170  mocskos_spekulans
#138171
Ricsterem ment 9% )
mocskos_spekulans
mocskos_spekulans péntek, 18:20
Előzmény: #138165  _Macika_
#138170
Bika bux :)
_Macika_
_Macika_ péntek, 17:53
Előzmény: #138168  -bubu-
#138169
-bubu-
-bubu- péntek, 17:38
Előzmény: #138165  _Macika_
#138168
Napsütéses marhapörköltes hétvégét :o)))
Pápán melegvizes , mosott ruhás teregetőst , :o)
kismacinak halat 
szerelőnek meg a jámbor papost:o))
Kinai112
Kinai112 péntek, 17:33
Előzmény: #138154  mocskos_spekulans
#138167
:)
Kinai112
Kinai112 péntek, 17:32
Előzmény: #138165  _Macika_
#138166
Az evéssel vigyázzon!  :)
_Macika_
_Macika_ péntek, 17:04
#138165
Ricster matáv bombaformában
kellemes hétvégét
tibbi60
tibbi60 péntek, 16:56
Előzmény: #138163  _Macika_
#138164
spx még elcsámpázik 3001-ig,nem akar esni,pedig kéne legalább az 50 naposig
_Macika_
_Macika_ péntek, 16:43
Előzmény: #138162  -bubu-
#138163
Szép idő  volt
7végén is az lesz
-bubu-
-bubu- péntek, 16:32
#138162
na, zárásra előkerül mindenki a kertekből :o)))
_Macika_
_Macika_ péntek, 16:31
Előzmény: #138159  tibbi60
#138161
+++😋
-bubu-
-bubu- péntek, 16:30
Előzmény: #138158  sly36
#138160
:o))) puszi 
hétvégén mosás főzés vasalás , 
tibbi60
tibbi60 péntek, 16:23
Előzmény: #138158  sly36
#138159
megyek szerelőnek
sly36
sly36 péntek, 16:21
Előzmény: #138143  -bubu-
#138158
Minden alakul, bojler kész, mosógép panel elvileg még ma este visszaér kijavítva. 😄😄
2 tepsi sajtos pogi sült.  :-)))
tibbi60
tibbi60 péntek, 16:16
Előzmény: #138156  -bubu-
#138157
DDD
-bubu-
-bubu- péntek, 16:10
Előzmény: #138155  tibbi60
#138156
szerintem kiment fát aprítani :o)) 
ezek szerint bográcsos lesz :o) 
tibbi60
tibbi60 péntek, 15:15
Előzmény: #138141  _Macika_
#138155
Bográcsos? 
mocskos_spekulans
mocskos_spekulans péntek, 13:45
#138154
Zsimo péntek, 13:33
Előzmény: #138152  -bubu-
#138153
Nembírfordulni
Sosefordul 
-bubu-
-bubu- péntek, 12:31
Előzmény: #138151  _Macika_
#138152
_Macika_
_Macika_ péntek, 12:29
Előzmény: #138150  Zsimo
#138151
Miért?
bennfik 40 hufért kaptak
Zsimo péntek, 12:22
Előzmény: #138142  -bubu-
#138150
Cig székházban így köszönnek
Remek öntés! :)
_Macika_
_Macika_ péntek, 12:14
Előzmény: #138147  -bubu-
#138149
süt főz😋
-bubu-
-bubu- péntek, 12:12
Előzmény: #138147  -bubu-
#138148
-bubu-
-bubu- péntek, 11:37
Előzmény: #138144  _Macika_
#138147
thomasss
thomasss péntek, 11:29
Előzmény: #138145  thomasss
#138146
cig... javítás
thomasss
thomasss péntek, 11:29
Előzmény: #138144  _Macika_
#138145
cib székház ablakából emberek ugrálnak a mélybe.... :-)))))
_Macika_
_Macika_ péntek, 10:37
Előzmény: #138143  -bubu-
#138144
Sütihol van?😂
-bubu-
-bubu- péntek, 10:35
#138143
hát kezicsokolom , a héten még visszanézek :o))) ilyen jó kávét rég ittam de ezzel a panellel még elleszünk kicsit 
https://i.ytimg.com/vi/tKRDRen7st4/maxresdefault.jpg
-bubu-
-bubu- péntek, 10:28
Előzmény: #138141  _Macika_
#138142
remek döntés :)
_Macika_
_Macika_ péntek, 10:26
Előzmény: #138140  -bubu-
#138141
Hétvégén marhapöri lesz😋
A.
-bubu-
-bubu- péntek, 10:22
#138140
2019. október 18.
Mustáros lencseleves virslivel
A: Egészben sült tarja, petrezselymes burgonyával. Savanyúság
B: Csirkepaprikás, galuskával. Savanyúság
-bubu-
-bubu- péntek, 10:20
Előzmény: #138138  _Macika_
#138139
_Macika_
_Macika_ péntek, 10:01
Előzmény: #138137  -bubu-
#138138
Lopusz 315
310 alá nem illene
-bubu-
-bubu- péntek, 09:59
Előzmény: #138136  _Macika_
#138137
11 kor kifutnak, és eshetne is utána 2-300 pontot :o))
_Macika_
_Macika_ péntek, 09:55
Előzmény: #138135  -bubu-
#138136
Szép
-bubu-
-bubu- péntek, 09:52
#138135
_Macika_
_Macika_ péntek, 09:45
Előzmény: #138133  -bubu-
#138134
😂😂
-bubu-
-bubu- péntek, 09:43
Előzmény: #138132  _Macika_
#138133
pápám remek kávé illat lengi be a konyhát, gözölgő almáspite leselkedik a sütőből :o)))
jó reggelt kívánok, merre van a mosógép, had vigyem el azt a panelt hogy holnap visszahozhassam :o))))
a bojlert majd kedden megnézzük , akkor is innék egy kávét :o)) sütivel 
_Macika_
_Macika_ péntek, 09:36
Előzmény: #138131  -bubu-
#138132
Valóban..
na erre egy kávé jár .😂
-bubu-
-bubu- péntek, 09:31
Előzmény: #138129  _Macika_
#138131
ma linkeltem be , honnan tudták volna tegnap? :o)))))))
_Macika_
_Macika_ péntek, 09:29
Előzmény: #138129  _Macika_
#138130
Capkod a bux esegetva walle
_Macika_
_Macika_ péntek, 09:28
Előzmény: #138128  -bubu-
#138129
Tegnap nem tdták?😋
-bubu-
-bubu- péntek, 09:17
Előzmény: #138127  kardos74
#138128
ma vámok léptek életbe m gondolom fosnak hogy az autókra is kibasz valami óriás vámot a rozsdás
kardos74
kardos74 péntek, 09:13
#138127
Autógyártók nagyon esnek. Trump kavart megint valamit?
_Macika_
_Macika_ péntek, 09:06
Előzmény: #138125  -bubu-
#138126
Év végi rally 😃
-bubu-
-bubu- péntek, 09:01
Előzmény: #138124  _Macika_
#138125
bét össz nyitó forgalom 12 millió ft alatt 
ötödik blue 93db :o)))
fejlesztés jeligére
sly36
sly36 péntek, 08:45
Előzmény: #138121  -bubu-
#138123
Köszi! 😘😘
-bubu-
-bubu- péntek, 08:32
#138122
október 18. napközben US OPEC találkozó
október 19. napközben US Pénzügyminisztérium jelentése
-bubu-
-bubu- péntek, 08:32
#138121
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Folytatódott az emelkedés a tőzsdéken. Közzétette a Morgan Stanley harmadik negyedéves jelentését, ahol a vártnál jobb számok születtek. A szerdán zárás után jelentő Netflix részvényei 2,5 százalékkal, a Morgan Stanley részvényei 1,5 százalékkal emelkedtek a kereskedés végére. A befektetők szintén örömmel fogadták, hogy a brit kormány és az EU megegyezet a brexit megállapodás feltételeiről, így jelentősen csökkent a rendezetlen kilépés esélye. Az S&P 500 index 0,3 százalékos, míg a Nasdaq 0,4 százalékos pluszban tudott zárni. Az európai piacon a Stoxx 600 index 0,1 százalékkal emelkedett, míg a DAX index 0,1 százalékos csökkenéssel fejezte be a kereskedést. Ázsiában ma reggel csupán a Nikkei mutat emelkedést, 0,2 százalékos pluszban tartózkodik. A Hang Seng index 0,45 a Shanghai Composite 1,1 százalékos mínuszt mutat. A határidős árfolyamok alapján ma mérsékelt csökkenéssel nyithatnak az európai tőzsdék.
 
Jobban teljesített a várakozásoknál a Morgan Stanley. Az egy részvényre jutó nyereség 1,27 dollár lett az előzetes 1,11 dolláros elemzői várakozásokhoz képest. A vállalat 10 milliárd dolláros bevétele szintén meghaladta az elemzők 9,59 dolláros várakozását, és az előző év harmadik negyedéves 9,9 milliárd dolláros eredményt is. A tőkearányos nyereség kis mértékben csökkent, a tavalyi harmadik negyedéves 11,5 százalékos értékről 11,2 százalékra. A jelentés alapján a vállalat minden üzleti szegmensében növelni tudta bevételeit: a befektetési banki tanácsadás, illetve a kereskedés is jól teljesített. A kereskedési területen leginkább a fix kamatozású kötvények esetében mutattak fel kimagasló eredményeket. Mindezeknek köszönhetően a vállalat az utóbbi évtized legjobb harmadik negyedéves eredményét tudta felmutatni. A bank részvényei 1,5 százlékkal emelkedtek a tegnapi kereskedésben.
 
Ismét elhalasztják a Saudi Aramco tőzsdére vezetését. Az állami olajcég váratlanul bejelentette, hogy hetekkel halasztják az előértékesítés megkezdését, így a publikus kibocsátás is csúszik. A főindok az, hogy így az elemzőknek lesz ideje a harmadik negyedéves eredményeket is feldolgozni, így a valós értékhez közelebb történhet meg a kibocsátás. Eredetileg október 20-án tervezték elkezdeni a privát értékesítést, majd novemberben tőzsdére lépni, de a mostani bejelentéssel legalább decemberig fog csúszni a publikus kereskedés. Az eredetileg tavalyra tervezett kibocsátás azon csúszott el, hogy a szaúdi herceg által 2 ezer milliárd dolláros áron nem lett volna sikeres. A nem hivatalos részletek alapján a cég 2 százalékát tervezik értékesíteni 40 milliárd dollár értékben, így a valaha volt legnagyobb kibocsátás lehetne. A korábbi tervekkel ellentétben, most a szaúdi tőzsdére fogják csak bevezetni a papírokat, ám egy sikeres értékesítés esetén várhatóan lesz másodlagos bevezetés New Yorkban vagy Londonban.
 
Rontott kilátásain a Renault. Az autógyártó korábban a tavalyival megegyező árbevétellel kalkulált az idei évre vonatkozóan is, tegnap azonban jelentősen csökkentette prognózisát, és már 3-4 százalékos bevételcsökkenést jelez előre. A bevételek leginkább Európán kívül csökkentek a vártnál jobban. A cég működési profitmarzsa is a várt 6 százalék helyett csupán 5 százalékos lehet, amit a fejlesztéshez és kutatáshoz kapcsolódó magasabb költségek okoztak.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Wall Street Journal, Portfolio.hu, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Megállapodott Johnson és az EU, de a brit parlament jóváhagyása korán sem biztos. Megszületett a politikai deklaráció a blokk és az ország között, így ha az Egyesült Királyság jóváhagyja azt, akkor október 31-ig elhagyhatják az uniót. Az új megállapodásban jelentős engedményeket tett az EU és a korábban kategorikusan kizárt részeket is újratárgyalták. Johnsonnak sikerült elérnie, hogy a négy alapevet nem kellett együtt kezelni, így a tőke ezentúl is szabadon áramolhat, míg például a munkaerő nem. Észak-Írország ügyében is kompromisszum született, hivatalosan az Egyesült Királyság vámterülete, azonban az áfa szabályok tekintetében EU szabályok vonatkoznak a területre, valamint a gyakorlatban a vámoknál is különleges státusszal rendelkeznek. Ez fáj az észak-ír unionistáknak is. A DUP azt szeretné elérni, hogy semmilyen szinten ne különbözzön a rájuk vonatkozó szabályzat a többi területhez képest, amit nehezen lehet elérni az Ír-szigeten fekvő határ visszaállítása nélkül. Azonban, ha a párt képviselői nem támogatják a megállapodást, akkor nehezen lehet belőle törvény. Az alsóház a 21. században először szombaton is ülésezik és döntenek Johnson Brexit javaslatáról. A Bloomberg számításai szerint 75 képviselőnek a szavazata kérdéses még és ebből 61 támogatására van szűksége Johnsonnak, melyből 10-et a DUP ad. Az észak-ír párt tegnap elutasította a megállapodást, azonban az ő szavazataik nélkül is elfogadhatja azt a parlament. Amennyiben elbukna a szavazás akkor vagy újabb halasztást kéne kérni, melyet Johnson korábban kizárt vagy közelebb kerülnénk egy megállapodás nélküli kilépéshez.
 
Lassult a kínai növekedés a harmadik negyedévben. Az ország gazdasága éves alapon 6 százalékkal növekedett július-szeptember között, ami a 90-es évek óta a legalacsonyabb növekedés és elmarad az elemzőktől várt 6,1 százalékos növekedéstől. Pozitív volt a jó ipari termelési szegmens és a magas kiskereskedelmi forgalom, de a csökkenő beruházások középtávon ronthatják a növekedési lehetőségeket. A lassulás ellenére az idei növekedés is 6 százalék felett alakulhat, ami megfelel a kommunista párt által előirányzott 6-6,5 százalékos növekedési tervnek.
 
Alacsonyabb növekedéssel számol a német kormány jövőre. A korábbi 1,5 százalékos várt GDP-növekedéssel szemben tegnap 1 százalékos bővülésre módosította a jövő évi növekedési prognózisát a német kormány. Kiemelte az ipari termelési és az export szektor vártnál gyengébb teljesítményét, míg az építőipar a belső keresletnek köszönhetően erősödik. A gazdasági miniszter bízik abban, hogy sikerül tető alá hozni a Brexit-megállapodást, ami elmondása véleménye szerint javítaná a német vállalatvezetők kilátásait, javítva ezzel a gazdasági teljesítményt is.
 
Mai nappal lépnek életbe az Egyesült Államok által az európai uniós termékekre kivetendő vámok, összesen 7,5 milliárd értékben. A büntetővámokat a WTO hagyta jóvá, miután megállapította, hogy az Airbus jogtalan állami támogatásban részesült. A vámok hatására az Airbus által gyártott repülőgépek a mai naptól 10 százalékkal többe fognak kerülni az Egyesült Államokban. A repülőgépek és azok alkatrészei mellett más európai unióból importált termékek is drágulni fognak. A Franciaországból, Spanyolországból és Németországból importált borokat például 25 százalékos többlet adó sújtja mostantól. Az Európai Unió ellenlépésére még várni kell, mivel jelenleg a WTO vizsgálja, hogy a Boeing is jogosult-e illegális támogatásban. Amennyiben a vádakat megalapozottnak találja, az EU részéről is várhatóak kereskedelmi szankciók az amerikai termékekre vonatkozóan.
 
Jelentős a tőkekiáramlás a hongkongi fedezeti alapokból. A kínai város alapjait 2009 óta nem hagyta el ekkora mennyiségű tőke. Az előző negyedévben a nettó tőkeáramlás negatív 1 milliárd dollár volt, mely alig több mint egy százaléka a 92 milliárd dolláros teljes kezelt vagyonnak. Az elemzők szerint a kiáramlást csak részben a tüntetések okozzák, a fő ok a szektor gyenge tavalyi teljesítménye lehet. 2009 óta az idei lehet az első év amikor az eladások meghaladják a vásárlásokat a hedge fundoknál Hongkongban.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
A tegnapi növekedés után ma iránykereséssel indulhat a kereskedés. A BUX index 0,8 százalékos emelkedéssel zárta a napot, ám ma megakadhat a növekedés. A vezető részvények közül a tegnap gyengélkedő OTP-nél a 12 900 forintos támasz állíthatja meg a csökkenést, míg emelkedés esetén az 13 250 forintos ellenállásra érdemes figyelni. A MOL-nál továbbra is a 2 800-2 900 forint közötti sáv szélein van a támasz és ellenállás, tegnap pont a sáv közepén zárt a papír. A tegnapi nap nyertese a Richter volt, mely az 5 200 forintos ellenállásig akadály nélkül emelkedhet, lefelé pedig az 5 000 forintnál húzódó támaszra érdemes figyelni. A Magyar Telekom 450 forinton zárt, az utóbbi időszakban folyamatosan felfelé lépett ki a sávjából, itt a 446-460 közötti sávot érdemes most figyelni.
A forint tegnap jelentősen tudott erősödni, ma nem várunk ekkora mozgást a magyar fizetőeszköznél, várhatóan a 330-333 sávban mozoghat az euró-forint jegyzés.
 
Felmerült az OTP neve is az mBank lehetséges vevői között. Az OTP-t is a lengyelországi mBank lehetséges új tulajdonosai között említi a Parkiet című hírlap. Még sorban állnak a vevők az elsősorban digitális szolgáltatások terén erős mBank 69,3 százalékos részesedéséért, mely jelenleg a Commerzbank birtokában van. Lengyel információk szerint a BNP Paribas is jelezte érdeklődését, ám a legnagyobb eséllyel a lengyel állami tulajdonban lévő bankok, a PKO és a Pekao pályáznak. Az OTP mellett szól, hogy a banknak jelenleg nincs kitettsége a lengyel piacon. Az mBank eszközállománya alapján a negyedik legnagyobb banknak számít az országban, óvatosságra adhat okot azonban, hogy a svájci frank alapú hitelek a teljes hitelállomány 16,7 százalékát teszik ki.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Equilor Elemzés

Topik gazda

aktív fórumozók


 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek