Én mondjuk írtam az igazgatónak egy kérvényt, hogy a kötelező tanórák után engedje haza, biztosítva a felügyeletét (milyen marhaság már..) Indokolt esetben van rá lehetőség, hogy ne kelljen 4-ig maradnia, már az elmúlt 2 évben is így volt. Eddig mindig engedélyezte. :o))
Mondjuk a kötelező tanórák alól nem menthetem fel, hétfőn pl. fél 4-ig, kedden fél 5-ig van rendes óra (!), közötte fél 2-től 40 perc kajaszünettel. Többi napokon meg fél 2-ig.
És mikor fél 5-kor hazajön, tanulja meg a történelmet, földrajzot, biológiát, írjon egy kis matek leckét, fizikát, tanulja meg a német és angol szavakat, illetve fejezze be a rajzórán félbehagyott festést, mert arra órán nincs idő. (Ez volt a keddi nap.)
Gondolhatod, hogy vágta a táskát a sarokba....
A sok hülyeség miatt elveszik az alapvető ismeretek megszerzése már az ált. iskolákban.
Hoffmann Rózsika hozta a rendeletet, hogy a tanulónak 16 óráig kötelező az iskolában tartózkodnia. Utána még írják meg otthon a 8-10 óra alatt feladott házifeladatot, járjanak zeneiskolába és heti 3-szor edzésre. Alvás éjféltől hajnali 4-ig..
És pont tegnap "reklamált" nekem az egyik tanára, hogy miért nem jár metek, fizika, kémia, stb. Szakkörre a gyerek, mikor olyan eszméletlenül tehetséges lenne, ha hagynánk kibontakozni.
Én meg mondtam neki, hogy inkább bontakozzon ki otthon az udvaron, miközben játszik...
Szóval nálunk is ez megy, pedig már 7.-es.
a tartalékosokkal együtt nincs akkora állományunk mint ami egy hét alatt feltorlódna a szerb határnál..... hagyjuk már a hülyeséget. Napok hetek kérdése és olyan káosz lesz itt amekkorát az eu még nem látott....
el nem tudom képzelni miben kell hinnie egy tanárnak, hogy bemenjen és tanítson, ahelyett, hogy bármi másra adná fejét - nem feltétlenül egyből Londonban...
A 7 éves második osztályos gyerekemnek H és Sz 8 órája van, K és CS 11 azaz tizenegy!!!! És házi feladattal jön haza?!?!?!?!???? WTF??? Ezek után azon már nem is csodálkozom, hogy egyetemen,a közgáz krediteket, jegyzetek nélkül(!), online - kvázi toto - teszten lehet megszerezni.... Az iskolákat nem átszervezni kellene hanem egyszerűen bezárni.... ebben a formában tök fölösleges....
Tréder Topik :o)
hát mindenkinek jó horgászatot! ))
link