Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Lehet hogy igazad van. De azért kell úgymond kétkezi munkás is. Raktáros targoncás takarító sofőrök én azt gondolom. És ők is alkalmazottak. Persze ott vannak a fejes kutatók , meg a gyártósori emberkék biztos hogy belőlük van a legtöbb
Szerintem az 5000 alkalmazott is soknak számít. A folyamatok kiválóan automatizálhatók ebben az iparágban. A kutatók munkáját is egyre jobban segítheti az MI. Másik mennyi kutató ment el külföldre?!
Ó köszi, rendes tőled hogy kinyomoztad nekem. :) Utána gondolkodtam, lehet nem is mindenki kap, nem tudom mondjuk ilyen takarító munkakörre gondolok vagy ilyesmikre. Na meg nem tudom a külföldi cégek akit megvettek azoknál dolgozók vajon benne vannak-e a programban? Nem gondolom. Vagy az is lehet hogy csak X év után jár részvény. Közben én azt vizslattam, hogy a dollár október 1-tol év végéig 360-rol elment 400-ig. Már most kíváncsi vagyok az eltelt negyedév számaira... Az abbvie-tól kapott pénz nem lesz piskóta.
Azért sokat nem kell kutatni, mert fent van a weblapon, csak
görgess lefelé és ott lesznek a számok. Most éppen 11603 főt ír. https://www.gedeonrichter.com/hu-hu/fenntarthatosag/munkavallalok A közleményből idézte a 4972 főt, ami azt jelenti, hogy az
értékpapír-juttatási programba elég könnyű bekerülni a dolgozóknak. Ördög tudja, de ha fogadni
kéne én azért többet tennék egy kutatóra, mint egy higiéniai
szakemberre.
egyébként ha belegondolok semmi különös nincs ebben, hiszen a múltkori tájékoztatás is automatikus feloldást enged következtetni https://bet.hu/newkibdata/129172495/RCH241218ER01H.pdf A Richter Gedeon Nyrt. bejelenti, hogy a munkavállalói értékpapír-juttatási programjának kiegészítéseként 2024. december 18-án 150.271 db saját részvényt adott át 4.972 munkavállalója részére. A részvények 2027. január 1. napjáig letétben lesznek a munkavállalók UniCredit Bank Hungary Zrt.-nél vezetett értékpapírszámláin ez meg átlag 30 db/fő-t jelent majd 2 év múlva..
Nem
ismerem a vonatkozó eljárásrendet, csak egy általános ismeretem van a letéti
szerződésekről. Általános ismereteim alapján viszont nem gondolnám, hogy ne
lehetne a zárolást bármikor megszüntetni, ha ahhoz mindkét fél hozzájárul. Ahogy
azt sem gondolom, hogy egy ilyen kérelem extrémebb lenne, mint mondjuk
fizetéselőleget kérni egy munkahelyen. Ebből következően nem is érzem annyira jelentős
hírnek azt, hogy egy ilyen feloldás automatikusan is megtörténik. De értem, ha valaki erre spekulál rá azzal a várakozással, hogy biztos ezrek várják anyagi
kényszerhelyzetben a határnapot és azonnal „all in” jelennek meg eladói oldalon
és szórják ki minden részvényüket ár alatt. Nos, én abból indulok ki, hogy abban
az esetben, ha a lényeg az, hogy a hozzám hasonló részvényesek mit gondolnak
erről, akkor mindegy is, hogy a valóságban hogyan is van nem igaz? Én merem
remélni, hogy nem én vagyok túl nyugis, hanem egészen egyszerűen nyugi van. Jó ez
a papír. Minek az ugribugri? A nyugi a tuti. Ha lemegy, veszek még.
Teljesen olyan érzésem van mint mikor 9200-9400 között pöcsöltünk. Aztán jött a rakéta. Soha rosszabb napot. Sőt a felét is elfogadom minden napra közgyűlésig. :)
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.