Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Na annyira azért nem durva a dolog, hogy mindenki elkezdjen eretvágni magán. Az újabb kalkulációk má csak 30milliárdos adót mondanak idénre, jövőre 35öt. A sarcnak van egy kifutási határideje ( már ha hihetünk ebben ). Lesz egy lecsapás, szerintem max 3%, majd meglátjuk, de sanszos a kioldalazós érdektelen menet. TA-n látni lehetett a korrekció tényét, megjött a hír ami be is teljesíti ezt. ( mondjuk eltarthatott volna 1-2hétig, így megva 2 nap alatt) 8400alá ne menjen, aztán ez is elmúlik mint minden más. ....remélem
20év múlva megnézed aha valaki nem rég írta be, a lényeg sokra mész vele te leszel a leggazdagabb az öregek otthonába vagy valami ilyesmi de úgy is érted. Én szeretnèk jól élni még nyugdíjas korom előtt is,de ahogy elnèzem nem a béten szedem össze a hozzávalót.
Szomorú. Én is takarodok erről a trágya orbáni-matolcsy BÉT-ről. Alteot lenyúlták, Richtert kicsinálják, eladom bukóban. Más értelmes papírt nem láttam itt. . Kellemes ünnepeket!
Vityóék odavertek rendesen sajnos a Richternek. Sajna így lehet a grafikonom is semmissé válhat. Messze a trend vonal. Belefér a 5% esés is. Bízom benne hogy hogy pánikkal csak egy leszúrás lesz és újra tud majd emelkedni a Richter. Lehet a céláram így nem 2023 dec hanem 2024 decre teljesülhet. Hétfőre kíváncsi leszek
Szia. Jól írod : "Sajnos a bizalomvesztés a legnagyobb baj, ha nem is indokolt a nagy esés, mert még mindig jó cég ez a richter, a pánik miatt úgyis leverik, és nem tudunk mit tenni, csak reménykedni, hogy nem akar azért mindenki megszabadulni tőle." Viszont a válszaszt te magad adtad meg : "mostmár az lesz hogy eladok mindent és berakom S&P500 etf-be ami marad és tojok az egészre majd 20 év múlva megnézem hol tart. Elegem van belőle hogy mindenhonnan menekíteni kell a pénzt akárhová megyek azt is ellopja, " Tegnap a bevásárlóközpontban az öreg nyugdíjasok : "Van itt minden csak pénz nincs !!!!" Néz rám furán.... Mondtam: Talán mikor az X-et rakták kellett volna picit gondolkodni és nem most itt panaszkodni. Nem tetszett nekik. Olyan magyaros..:) UI: Na megyek főzni... A karácsonyfa alá ma sokan korábban kaptak meglepetést sajna.....
"Első becslésünk a Richter esetében 100 milliárd forint feletti különadó teherrel számolt, viszont figyelembe véve a gyártó jogdíjbevételeit, amivel korrigálni kell az adóalapot, már kisebb különadóteher adódik a gyógyszergyártó számára. Ha ebből indulunk ki, akkor a Richter plusz adóterhelése évenként 30-33 milliárd forintot tesz ki." Van új pf cikk, a lényeget másoltam be. Ez se jó, de egy fokkal kevesebb...Sajnos a bizalomvesztés a legnagyobb baj, ha nem is indokolt a nagy esés, mert még mindig jó cég ez a richter, a pánik miatt úgyis leverik, és nem tudunk mit tenni, csak reménykedni, hogy nem akar azért mindenki megszabadulni tőle. orbán teljesen tönkretette a BÉTet, mostmár az lesz hogy eladok mindent és berakom S&P500 etf-be ami marad és tojok az egészre majd 20 év múlva megnézem hol tart. Elegem van belőle hogy mindenhonnan menekíteni kell a pénzt akárhová megyek azt is ellopja, MOL után átjöttem ide, ezt se hagyja békén. Olyat mért nem lehet hogy népszavazást kiírni róla, hogy a politikusok meg az összes hazug gennyláda miniszter, államtitkár, Ner vezér, pénztáros lőrinc és ezek fizetését és vagyonát 95% adóval sarcoljuk? És tegyük a rezsivédelmi alapba, akarom mondani az emberek zsebébe, írják jóvá mindenkinek a közüzemi szamláiban! Erről kéne népszavazás meg konzultáció, nem a háborús Brüsszeles fiszemfaszom hülyeségeikről.
Az árváknak,a gazdag árváknak jól jön, hogy továbbra is élvezik a csalárdtámogatásokat és az egykulacsos iGazságos adórendszert. Térdre hívek,imádkozzatok !
Szerintem egyelőre teljesen felesleges a hatásokat számolgatni. A MOL topicban rendre megtettük általában még a bejelentés napján, de az árfolyam mindig sokkal többet zuhant, mint amit az egy részvényre eső elvonás indokolt. Itt az a fő probléma, hogy mindenki tudja, ez nem egyszeri lesz. Ha ez a plusz bevétel is elfogy, mert esetleg a Vodafone és a Posta biztosító mellé újabb bevásárlást tervez a kormány, akkor újabb extraprofitot is fognak találni a vállalatoknál.
Tragédia ez a gazdaságpolitika, mindenkire sor kerül....senki nem fog ide befektetni, csak az ázsiai cégek, akik a természeti környezet- és munkaerő kizsákmányolás után keletkező extra profitot minden adózás nélkül ki is viszik....
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.